Cinemu 20 Eylül Sinemada Haftanın Görünümü

Cinemu 20 Eylül Sinemada Haftanın Görünümü

Cinemu 20 Eylül 2013, Sinemada haftanın fotoğrafı; vizyona girenler, güvenli ve daha güvenli filmler:

Cinemu 20 Eylül Sinemada Haftanın Görünümü

Cinemu 20 Eylül 2013, Sinemada haftanın fotoğrafı; vizyona girenler, güvenli ve daha güvenli filmler:

Türkiye de Vizyona giren filmler: (Lütfen ayrıntılı bilgi için film adına tıklayınız)


Meryem: Anadolu'da bir kasabada güzelliğiyle herkesi etkileyen Meryem, babasının vefatından sonra en yakın arkadaşınınİstanbul'da yaşayan oğlu Mustafa ile evlendirilir. Mustafa kasabada sadece 6 gün kalır ve İstanbul'a döner. Meryem'i ise kayın pederinin evinde zor günler beklemektedir. Meryem'in zorlandığını gören annesi sabırlı olmasını söyler. Murat ise askere gitmeden Meryem'e aşıktır. Terhis olup köye döndüğünde Meryem için işler iyice zorlaşır ama bunu kimseyle paylaşamaz. Durumu anlayan kayın pederi Meryem'i İstanbul'a göndermeye karar verir. Fakat onunda hiç bir şey istediği gibi olmayacaktır

Vampire Sisters – Vampir Kız Kardeşler: İki küçük vampir kız kardeşhenüz 12 yaşındadır. Silvania ve Dakaria küçüklükten beri yaşadıklarıTransylvanya'dan kopup Almanya'nın bir şehrine taşındıklarında büyük sorunlar onları beklemektedir. Şimdiye kadar insanların arasında yaşamayan kız kardeşlerin buna alışması o kadar da kolay olmayacaktır. Dakaria eve dönmek isterken, Silvania insanların içinde yaşamaya alışmaya çalışmaktadır. Bu zor süreçte komşularından birinin Dirk Van Kombast isimli bir vampir avcısı olmasıişleri iyice zorlaştırır.
Daha çok çocuklar ve gençlerin tercih edeceği, gerçek hayatta karşılığı olmayan vampirleri sempatik gösteren bu tür filmler son zamanlarda moda ama etkileri tartışma yaratacak cinsten.

Rush- Zafere Hücum : 1976 yılında gerçekleşen Alman Grand Prix yarışında Niki Lauda'nın (Daniel Brühl) kullandığıFerrari ikinci round'un sonunda yaşadığı trajik kaza nedeniyle yarış dışı kalır ve birincilik ezeli rakibi James Hunt'a (Chris Hemsworth) gider. Bu kaza sonrasında Lauda (Daniel Brühl) çok ağır yaralanır. Fakat kazadan 42 gün sonra, olağan hırsı ve öfkesiyle pistlere geri döner. İki yarışçı arasında italyan Grand Prix'i ile başlayan mücadele diğer yarışlarda katlanarak devam eder. Her iki yarışçının hedefi dünya şampiyonluğudur. Avusturyalı Formula 1 yarışçısıNiki Lauda (Daniel Brühl) ve İngiliz rakibi James Hunt (Chris Hemsworth) arasındaki dillere destan rekabeti konu alan filmde, her iki yarışçının hayatlarını ortaya koyarak verdiği mücadele anlatılıyor.
Zafere hücum filmi Formula 1 zaferi etrafında hikayesini örse de, olayın kahramanları örnek olmayan hayat tarzları ile kötü örnek oluşturma potansiyeline sahip.

Diana- Diana: Film dünya tarafından sevilen trafik kazası sonucu hayatını kaybeden Galler Prensesi Diana'nın hayatının son iki yılını bizlere yansıtmaktadır. Pakistanlı sevgilisi Hasnat Khan ile yaşadıkları ilişkiye odaklanmıştır.

Los ilusionautas – Minik Kahramanlar Macera Peşinde: Film yeni Fransa Başkanı ve Kültür bakanının Jules Verne'in kaleme aldığı bütün kitapları tek kitap haline getirmek isterler fakat her şey birbirine girer. Fantastik dünyanın kapısını aralarlar. Düzeni eski haline getirebilecek sadece 4 kişilik her biri özel yetenekli çocuklardır. Zamanıgeriye götürüp yazarın kitaplarındaki karakterlerin yerlerini düzenlerler..

Alex Cross – Alex Cross: Cinayet masası dedektifi Dr.Alex Cross aynı zamanda psikoloji alanında uzmanlaşmıştır. Bir yakının ölümünden sonra katilin peşine düşen Dr.Cross bunun onun ilk cinayeti olmadığını öğrenir. Picasso olarak bilinen katil ile aralarında amansız bir kovalamaca başlar

ABD’de vizyona giren filmler (Ek olarak): (Lütfen ayrıntılı bilgi için film adına tıklayınız)

Prisoners – Mahpuslar.: Maccachusetts eyaletinde yaşayan Dovers ve Birches ailelerişükran gününü kutlamak için bir araya gelirler. Gecenin ilerleyen saatlerinde ailelerinin küçük kızlarının kaybolduğunu fark ederler. Polise giderler ama sonuç alamazlar. Aileler kendi başlarının çaresine bakmak zorunda kalırlar. Genç dedektif Loki'den yardım isterler.

Battle of the Year: The Dream Team: Battle of the Year adlı uluslararası dans yarışması için Amerika'dan Fransa'ya giden B-boy takımının yaşadıklarını anlatıyor.

EnoughSaid: Eva eşiyle yollarınıayırdıktan sonra onun hayattaki en önemli varlığı kızıdır. Masözlük yapan Eva, hayatlarını ve kızının masraflarını karşılamak için yoğun tempoda çalışmaktadır. Fakat kızının okula başlayacak olması ve masraflarının artmasıyla ne yapacağını bilmeyen Eva'nın karşısına Albert çıkar. Sempatik ve esprili tavırlarıyla Eva'yı etkiler ve ilişkileri kısa sürede romantik bir hal almaya başlar. Marianne ise Eva'nın en sadık müşterisi olup eski eşiyle ilgili sürekli dert yanmaktadır. Eva'nın, Albert'in Marianne'nin eski kocası olmasıihtimaliyle yüzleşmesi gerekmektedir.

C.O.G.: Genç bir adam elma çiftliğinde çalışmak üzere Oregon’a gider. Burada hayat tarzını sorgulamasınıgerektirecek olaylar yaşar.

A Single Shot: Kendi halinde bir adam John Moon, avlanma sezonunun kapanmışolmasına rağmen geyik avlamaya devam eder. John bir kaza sonucu genç bir kızıöldürür ve kızın cesedini saklamaya çalışırken bir miktar para bulur. Başına bir günde bir çok dert açan John'un artık karşısında bir suçlu çetesi vardır. John ailesinin güvenliği için bu adamları yok etmek zorundadır.

The Wizard of Oz: Kansas'ta halası ve amcasıyla birlikte yaşayan Dorothy bir hortum yakalanır ve kendini Oz isminde fantastik bir dünyada bulur. Bu dünyada kötülükleriyle anılan Doğu'nun kötü cadısını alt ederek bu dünyada ün salar. Fakat Batının kötü cadısı onun peşine düşer. Çevredekiler Dorothy'ye Oz büyücüsünden yardım istemesini önerirler. Dorothy' Oz büyücüsünün yaşadığıZümrüt şehrine doğru yola koyulur. Bu yolculukta Kalpsiz Teneke Adam, beyinsiz Korkuluk ve korkak Aslan ile arkadaşlık kurar.

Haftanın Öne Çıkanları:

Prisoners: Bir İnsan ailesi için neler yapabilir.? Haftanın iyilerinden.
Los ilusionautas – Minik Kahramanlar Macera Peşinde: Haftanın Türkiye’de vizyona giren tek çizgi filmi. Çok üst kalite olmasa da çocuklar için eğlenceli olabilir.
The Wizard of Oz: 1939 yapımı bir 2013 yılında 3D formatında yayınlanırsa nasıl bir durum ortaya çıkar?. Türkiye’de yayına girer mi bilinmez ama sinema tarihine geçmiş bu tartışmalı film dikkate değer.


Bu hafta içerik bakımından ‘’Güvenli’’ filmler bölümü için önerilenler. (Lütfen ayrıntılı bilgi için film adına tıklayınız)

1. Traitor - Hain : Dindar bir Müslüman olan Samir Horn, eski bir askerdir ve Amerikan özel operasyon biriminin başında görev yapmıştır. Orta Doğu'ya bomba fitili satan Horn, FBI ajanı olan Ray Clayton'un çalıştığı davada sonuçlarıtehlikeli görülen bir komplo teorisi ile karşılaşırlar.Olayın arkasında Samir Horn var gibi görünmektedir.

2. Turbo: Hayalperest bir sümüklüböceğin en büyük hayali dünyanın en hızlı sümüklüböceği olmaktır. Diğer arkadaşlarından daha yavaştır ve bu yüzden kendini dışlanmış hissetmektedir. Bir gün başına bir kaza gelir ve bu kaza onu hayallerine yaklaştırır. Kahramanımız kabuğundan çıkar ve diğer arkadaşlarına katılmaya karar verir. Hedefi Indy 500 adlı yarışı kazanmak ve kendisinin dünyanın en hızlısümüklüböceği olduğunu kanıtlamaktır.

3. White House Down – Beyaz Saray Düştü : Küçük kızını etkilemek için gizli serviste çalışmaya başlayan John Cale, Başkan James Sawyer'ın özel koruması olmak için başvurur. Fakat olumsuz yanıt alır. Kızına nasıl anlatacağını düşünen John Cale, kızını da alıp beyaz saraya gezintiye götürür. Fakat orada haberleri vermek üzereyken işler karışır. Paramiliter bir grup asker, Beyaz Saray'ı işgal etmiştir. Başkanın ve ailesinin kaderi John Cale'in ellerindedir.


Bu hafta içeriği itibarı ile ‘’En Güvenli’’ filmler bölümü için önerilenler. (Lütfen ayrıntılı bilgi için film adına tıklayınız)

1. The Kingdom of Solomon – Süleymanın Krallığı : İran sinemasının değerli yapıtlarından birisi. Film Hz.Süleyman'ın peygamberliği ve hükümdarlığını konu ediniyor.

2.İki Dil Bir Bavul: Türk öğretmenin, uzak bir Kürt köyündeki bir yılı. Öğretmen Kürtçe bilmez, çocuklar Türkçe. Öğretmen ilk kez gördüğü bu coğrafyada, bir yılını çocuklara Türkçe öğretmekle geçirir. 1 yılın sonunda çocuklar Türkçe öğrenebilecekler mi? İki Dil Bir Bavul üniversiteden yeni mezun olmuş ve uzak bir Kürt köyüne atanmış Türk öğretmenin bir yılını, onun okula yeni başlayan ve Türkçe bilmeyen çocuklarla yaşadıklarını anlatır. Bir yıl boyunca öğretmenin farklı bir topluluk ve kültür içindeki yalnızlığına, çocuklar ve köylülerle yaşadığı iletişim problemine, çocuklardaki değişime tanık oluruz. Bu süreç boyunca öğretmen ve çocuklar birbirlerini yavaş yavaş tanımaya ve anlamaya başlarlar.

3. Ostrov – Ada : Keşiş Anatoly küçük bir manastırda şifa dağıtıyor, şeytan çıkarıyor ve gelecekten haber veriyor, fakat hâlâ İkinci Dünya Savaşı sırasında yaptıkları için pişmanlık duyuyor. Tanrı’nın ona layık gördüğü en büyük sınav ise, uzak bir yerlerden bir amiral ile dengesiz kızının gelmesiyle başlıyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.