Cinemu 4 Ekim 2013, Sinemada haftanın fotoğrafı

Cinemu 4 Ekim 2013, Sinemada haftanın fotoğrafı

Cinemu 4 Ekim 2013, Sinemada haftanın fotoğrafı; vizyona girenler, güvenli ve daha güvenli filmler:

Cinemu 4 Ekim 2013, Sinemada haftanın fotoğrafı

Cinemu 4 Ekim 2013, Sinemada haftanın fotoğrafı; vizyona girenler, güvenli ve daha güvenli filmler:

Türkiye de Vizyona giren filmler:
  (Lütfen ayrıntılı bilgi için film adına tıklayınız)

Çılgın Hırsız 2 – Despicable Me 2:  2010'da çıkan Çılgın Hırsız adlı büyük seyirci kitlesine sahip animasyon filminin ikinci filmi. Orijinal seslendirme kadrosunda Al Pacino, Steve Carell gibi oyuncular hemen göze çarpıyor. İlk filmi çok beğenilen Çılgın Hırsız’ın ikincisinin de en az ilki kadar ses getirmesi bekleniyor.

Vay Başıma Gelenler: İstanbul’da doğup büyümüş olan Murat,  diğer bütün genç insanlar gibi en yakın arkadaşıyla zengin olacağı günü beklemektedir. Bir gün hiç tanımadığı büyükbabasının hapisten çıktığı haberini alınca yaşayacağı maceralardan habersiz arkadaşı Meto’yla memleketi Bergama’nın yolunu tutar.
 

Günce – The Diary: “Sen gelecek planları yaparken başına gelen şeye hayat denir” der John Lennon. Bu film de bize hayatımızı gelecek planlarıyla mahvetmememizi, günü yaşamamızı söylüyor. 

Riddick - Riddick
:  Güneş ışınlarının harap ettiği bir gezegende yalnız bırakılan Riddick, kendini bilinmeyen uzay yaratıklarıyla bir arada bulur. Burada yaşamını sürdürmeye çalışırken bir alarmı aktive eder ve iki uzay gemisi ona doğru harekete geçer. Bunlardan bir tanesi onu avlamak için gelen paralı askerler diğeri ise geçmişten bir tanıdığının kaptanlığını yaptığı gemidir.

Zamanda Aşk – About Time: Fotoğraf ajansı tarafından reddedilip eve döndüğünde ev sahibinin eşyalarını kapıya koyduğunu gören Thom, korsan taksisiyle New York caddelerini turlamaktadır ve kendisi için de işlerin pek yolunda gitmediği Claire tarafından durdurulur…
 

Aşkın Yolu – Take Me Home: New York şehrinde işsiz ve parasız kalan Thom'un acilen bir iş bulması gerekir. Çareyi korsan taksicilikte bulan Thom'un yolu Claire ile kesişir.Claire'nin acil bir şekilde Kaliforniya'ya rahatsızlanan babasının yanına gitmesi gerekir. Film çiftin yolda geçen macelarını bize yansıtıyor.


ABD’de vizyona giren filmler (Ek olarak):  (Lütfen ayrıntılı bilgi için film adına tıklayınız)

Runner Runner – Büyük Kumar: Parlak bir öğrenci olan Richie Furst okul için gereken parayı online kumar sitelerinde kaybetmiştir. Yaptığı hatalar sonucunda sitenin sahibine borçlanır. 
 

Gravity – Yer Çekimi
: Filmde Bullock ilk uzay görevindeki zeki tıp mühendisi rolunü, George Clooney ise son görevine çıkan tecrübeli astronat Matt Kowalsky rolünü canlandırıyor.Önceleri son derece normal görünen görevde felaketin başgöstermesiyle uzay gemisi harap olmuş Stone ve Kowalsky'i tamamen yanlız kalmışlardır.-birbirlerinden başka hiç bir dayanakları kalmayan ikili uzayın derinliklerinde kaybolmuşlardır.
 

Pulling Strings: Rachel kariyerine önem veren modern bir iş kadındır. Amerika büyük elçiliğinde diplomatik konsolos olan Rachel mesleği gereği hayatı her zaman aksiyon dolu olmuş,bir çok şehirde görev almıştır. Şuan çalıştığı Meksika'dan yeni görevi için Londra'ya gitmeye hazırlanırken hayatı bir anda karışır. Veda partisinde sarhoş olur ve sokakta kendini kaybetmiş bir haldeyken bir müzisyen olan Alejandro ile tanışır. Aralarında kısa sürede bir yakınlaşma olur fakat Alejandro'nun sırlı tarafı ortaya çıkınca işler değişir. 

Besharam: Babli Delhi yetimhanesinde yaşayan başarılı bir araba tamircisidir. Etkileyici bir kişiliğe sahiptir, ve hayatı dolu dolu yaşar. Ayrıca yetimhanesine destek olabilmek için araba çalmaktadır. Hayatının aşkı Tara'yı incitene kadar doğrular veya yanlışlar hakkında bir şey hissetmemektedir. Babli yanlışı yapmanın doğru bir yolu olmadığını fark eder. Babli hayatındaki tüm hataları düzeltmeye çalışır, ve bu konuda utanmaz olmaya devam eder. 

Grace Unplugged: 18'ine girdikten sonra, Grace Trey artık babasının rahiplik yaptığı kilisede şarkı söylemekten daha büyük işler yapmak ister. Babası eski bir pop starıdır. Babasının eski menajeri Mossy'nin yardımıyla, Grace babasının Top 10 hit şarkısını cover'lar, Los Angeles'a gider, ve her zaman hayal ettiği yıldızlığı yaşamaya başlar. Yıldızlık merdivenlerini hızla tırmanırken, Grace geleneklerini yerine getirmek konusunda daha fazla baskı görür, ailesiyle ilişkisi bozulmaya başlar. Bütün bu yaşadıkları onu inançtan uzaklaştıracak mıdır, yoksa yeniden keşfetmesini mi sağlayacaktır? 

A.C.O.D.: A.C.O.D filmi Carter adlı, çocukken ailesinin boşanmasından fazlasıyla etkilenen bir yetişkinin hikayesini anlatmaktadır. Ailesinin boşanmasının etkilerini atlattıktan sonra, Carter'ın artık başarılı bir kariyeri ve onu destekleyen bir sevgilisi vardır. Fakat kardeşi nişanlanınca, yeni boşanmış ailesini ve onların yeni eşlerini bir araya getirme görevi Carter'a kalır. Ve bu durum onun çocukluğunda yaşadığı travmaya geri götürecektir. 

Parkland: 22 Aralık 1963. Başkan John F. Kennedy'nin öldürüldüğü gün. Ayrıca bir çok sıradan bireyin sıradışı durumlarla karşılaştığı bir gün. Parkland bu günü ilk ağızdan, yani şahitlerinden dinleyerek bizlere yansıtmakta. Parkland Hastanesinin genç doktorları ve hemşireleri, Dallas Gizli Servisi, Olayı görüntüleyen kameraman, Lee Harvey Oswold'un kardeşi ve JFK'nin güvenlik takımı. 

Linsanity
: Jeremy Lin, büyük üniversitelerin hiç birisinden sporcu bursu alamamış ve NBA takımları tarafından draft edilememiş bir basketbol oyuncusudur. O dönemde New York Knicks adlı basketbol takımı komik görünen bir hareket yapmış, ve bu yeteneksiz görünen oyuncuya şans vermiştir. Ve o bu şansı akıllıca kullanmıştır. Kariyeri boyunca çok zıtlıklarla karşılaşmış olan bu oyuncu, yılmamış ve NBA'de önemli bir oyuncu olmayı başarmıştır. Bu belgesel onun bu zorlu başarısını anlatmaktadır.
 

All Is Bright
: Kanadalı-Fransız iki arkadaş iş bulmak için New York’a gelirler. Amaçları mümkün olduğu kadar fazla yılbaşı ağacı satıp mümkün olduğunca çok para kazanmaktır. Rene etkileyici ve uyumlu bir tipken Denise bunun aksine asosyal denebilecek bir tip ve eski karısı şu an Rene’nin karısı olduğundan zor da olsa Rene’nin kızının istediği hediye için gereken parayı denkleştirene kadar iyi geçinmek zorundadırlar.
 

Let the Fire Burn
: 13 Mayıs 198’te Philadelphia şehri ve radikal karşıt grup MOVE arasındaki kan davası ölümcül bir hal almıştı. Bu film kendisinin ilk çalışması olan yapımcı Osder, modern Amerikan tarihinde hükümet ve siviller arasında geçen en önemli gerilimlerden biri olan büyük ölçüde unutulmuş bu olayı gün yüzüne çıkartıyor.
 

The Summit
: 2008 Ağustosunda 18 dağcı K2 dağının zirvesine ulaşmışlardı ve 48 saat sonra içlerinden 11’i ölmüştü. Anılar bu ölümler üzerinde yoğunlaşıyor olsa da olayın ‘niçin’ine dair de pek çok soru işareti vardı akıllarda. The Summit işte bu soruların izini sürüyor.
 

Bad Milo
: Duncan’ın berbat bir hayatı var. Dolandırıcı bir patron, dırdırcı bir anne, eski kafalı bir baba ve tatlı olmasına rağmen baskıcı bir eşin yarattığı stres Duncan’da dayanılmaz boyutlarda bir mide ve bağırsak sorununu tetiklemeye başlamıştır…



Haftanın Öne Çıkanları: 

Çılgın Hırsız 2 – Despicable Me 2:  Çılgın Hırsız 2 çocuklarınızla beraber izleyebileceğiniz eğlenceli bir animasyon.   

Gravity – Yer Çekimi: George Clooney ve Sandra Bullock’un başrollerini paylaştığı Gravity, 2013’ün en iyi bilim kurgularından. 


Bu hafta içerik bakımından ‘’Güvenli’’ filmler bölümü için önerilenler.  (Lütfen ayrıntılı bilgi için film adına tıklayınız)  

1.     Çılgın Hırsız 2 – Despicable Me 2:  2010'da çıkan Çılgın Hırsız adlı büyük seyirci kitlesine sahip animasyon filminin ikinci filmi. Orijinal seslendirme kadrosunda Al Pacino, Steve Carell gibi oyuncular hemen göze çarpıyor. İlk filmi çok beğenilen Çılgın Hırsız’ın ikincisinin de en az ilki kadar ses getirmesi bekleniyor.

2.     Gebo and the Shadow – Gebo ve Gölge:   Gebo ilerleyen yaşına rağmen ailesinin geçimini sağlayabilmek adına muhasebecilik yapmaya devam etmektedir. Eşi Doroteia ve gelinleri Sofia ile birlikte yaşayan Gebo, oğlunun bir süredir ortadalar da görünmemesinden dolayı endişelidir. Başına buyruk yaşayan Joao'nun birden bire geri dönmesi her şeyi değiştirir. Fedakar babanın ailesi için yapamayacağı şey yoktur.   

3.     Yozgat Blues: Uzak İhtimal´le İstanbul Film Festivali´nden Altın Lale En İyi Yönetmen ödülünü alan Mahmut Fazıl Coşkun ikinci filminde kamerasını taşraya çeviriyor. Yozgat Blues, taşrada hayatlarını sürdüren karakterlerin yaşadığı değişimi ve buna bağlı derin duygusal kırılmayı anlatıyor. Yavuz bir yandan belediyenin açtığı müzik kursunda hocalık yapmakta, bir yandan da AVM´lerde eski Fransızca şarkılar söylemektedir; kurstan öğrencisi Neşe ise marketlerde ürün tanıtımı yapmaktadır. Yavuz, aldığı bir iş teklifi üzerine Neşe´yle birlikte Yozgat´a gider. Önceleri, bir berber kalfası olan Sabri ve onun radyocu arkadaşının da destekleriyle programın tanıtımı için çok uğraşsalar da yaptıkları müzik yerli halkın pek ilgisini çekmez. Yavuz devam etmek için Neşe´den güç alırken, Neşe´nin ilgisini çeken başka hayatlar vardır. Her üçünün de hayatla kurdukları ilişki ve beklentileri, istedikleri yönde ilerlemez. Zaman geçtikçe ilişkileri karmaşıklaşır ve beklemedikleri yerlere gider.   

Bu hafta içeriği itibarı ile  ‘’En Güvenli’’ filmler bölümü için önerilenler. (Lütfen ayrıntılı bilgi için film adına tıklayınız)  

1.     Salaam Cinema – Selam Sinema: Bir belgesel çekmeye karar veren Makhmalbaf, gazeteye 100 kişilik bir oyuncu ihtiyacı olduğuna dair ilan verir. Beklenmedik bir şekilde ilgi görür ve ilana dönenlerin sayısı neredeyse 5000 kişiyi bulur. Bu kadar kişi bir sıraya girince ister istemez sırada kargaşalar tartışmalar oluşur. Bütün bu olanları gören Makhmalbaf fikrini değiştirerek projeye farklı bir yön verir ve oyuncu adaylarının bir çoğunun kişisel hikayelerini dramatik bir şekilde bizlere yansır. Film gerçekle kurgu arasında gidip gelirken Makhmelbaf, Selam Sinema ile bu alanda ustalığını bir kez daha ispatlar.   

2.     Wrong Rosary – Uzak İhtimal: Musa müezzin olarak İstanbul'un Galata semtinde ufak bir camiye atanır. Bu koca şehre ilk kez gelen Musa Camii nin lojmanına yerleşir. Yan komşusu Clara ise Rahibe Anna'ya bakıcılık yapan hayatı ev ve klise arasında geçen bir kadındır. Musa Clara'dan etkilenir ve onunla konuşmaya çalışır. Musa'nın Clara'ya yakınlaşma cabaları sürerken yolu Sahaf Yakup ile kesişir. Hayatı farklılaşmaya başlayan Musa bu durumun üstesinden gelebilecekmidir ? Yerli yabancı bir çok dalda ödül alan filmin baş rollerinde Nadir Sarıbacak, Görkem Yeltan ve Ersan Uysal bulunuyor.  

3.     The Song of Sparrow – Serçelerin Şarkısı  Tahran yakınlarında bir deve kuşu çiftliğinde çalışan Kerim, ailesiyle birlikte mütevazi bir hayat sürmektedir. Bir gün deve kuşlarından birisi kaçar ve bunun sorumlusu Kerim olarak görülür ve işinden olur. Kızının işitme cihazını tamir ettirmek için şehre gider, şehirde onu taksi zanneden birisi ona yeni işi hakkında fikir vermiş olur. Kerim artık motosikletiyle insan ve yük taşımaya başlar. Fakat bu stresli iş ailesiyle arasında huzurluk meydana getirir..

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.