Bayram Haftası Güvenli Film Rehberi www.cinemu.com da!

Bayram Haftası Güvenli Film Rehberi www.cinemu.com da!

Haftanın öne çıkan filmleri, vizyona giren filmler, güvenli ve daha güvenli filmler... Hepsi Cinemu'da...

Cinemu 2 Ağustos 2013, Sinemada haftanın fotoğrafıVizyona Girenler, güvenli ve daha güvenli filmler:

Türkiye de Vizyona giren filmler:

Şirinler 2
Dabbe: Cin Çarpması
Red 2 Zorlu İkili
Kutsal Motorlar
Zaman Yolcuları

ABD vizyona giren filmler (Ek olarak):
The Spectacular Now
Elysium
Disconnect
Aftershock
The Canyons
Europa Report
Drift

Haftanın Öne Çıkanları:
Şirinler2: Çizgi film versiyonu komünizm, masonluk hatta ırkçılıkla suçlanan Şirinlerin film versiyonu önce New York şimdi de Paris’te endam ederek kapitalizm güzellemesi yapıyor. Kötü büyücü Gargamel, çok güçlü ve büyülü Şirin özünü elde edebilmek için bir çift Şirinler benzeri haylaz karakterler yaratıyor ve onlara da Haylazlar ismini veriyor. Gargamel istediği Şirin özünü sadece gerçek bir Şirin’den alabileceğini ve sadeceŞirine’nin bildiği gizli büyülü sözler sayesinde Haylazlar’ın gerçek Şirinler’e dönüşebileceklerini öğrendiğinde Şirine’yi kaçırıyor ve onu dünyanın en büyük büyücüsü olarak milyonların hayranlığını kazandığı Paris’e getiriyor. Şirine’yi kurtarmak için Şirin Baba, Sakar Şirin ve Süslü Şirin’in dünyamıza dönerek insan dostları Patrick ve Grace Winslow ile işbirliği yapmaları gerekiyor. Kendisini her zaman diğer Şirinler’den farklı hisseden Şirine, Yaramazlar Vexy ve Hackus ile yeni bir bağ kurabilecek midir, yoksa Şirinler ona olan sevgilerinin gerçek olduğuna Şirine’yi ikna edebilecekler midir? Bu arada Şirinler Filmi’nin üçüncüsü de yapıldıktan sonra seri şimdilik sonlanacak.

Red2: Bir başka üçlemenin yine ikincisi. Emektar oyuncuları bir araya getirme furyasını ürünü olan Red filminden sonra Red 2 vizyona giriyor. Eski CIA ajanı Frank Moses emeklidir ve son görevinde ortağının öldüğü haberleri dolaşmaktadır. Bu söylentiler esnasında, Frank bir konuda araştırma yapan FBI ajanlarıyla karşılaşır. FBI 25 yıl önce kullanılmış ve şimdilerde kayıp olan bir nükleer silahın peşindedirler, ve bu konuda Frank ve arkadaşlarından yardım isterler. İşin sonunda Frank ve arkadaşları yardım etmeye ikna olacaklardır. Bu arayışta tehlikeli ajanlarla mücadele edecekleri bir dünya turuna çıkacaklardır. Film daha çok şiddet içeriğinden dolayı yüksek risk gurubuna dahil edildi.

Zaman yolcuları: Zaman yolcuları ABD ‘de 2102 de gösterime giren ve komedi, drama ve romantizmi bir arada barındıran bir film. Aslında filmin senaryosu Blacwood Home dergisi John Silveira’nın matrak bir ilanından esinleniyor. İlan da "Zaman yolculuğu yapacak partner aranıyor" yazmaktadır ve üç genç şüpheyle de olsa bu ilanın sahibi Kenneth’in peşine düşer. Kendi iddiasına göre Kenneth Zaman yolculuğunun sırrını bulmuştur ve yakın zamanda yola çıkacaktır. Yol arkadaşı aramaktadır ama güvenliğini garanti etmez. Maceracı Darius bu şartları kabul eder ve sadece zaman yolculuğuna değil aynı zamanda Kenneth’le yakınlaşma yoluna girer... Romantik komedide ısrarcı olanlar için nispeten daha az sakıncalı içeriğe sahip zekice kotarılmış bir film olma potansiyeli taşıyor.

Yeni Cennet – Elysium: Türkiye’de haftaya vizyona girse de ABD’ de bu hafta vizyona girmesini fırsat bularak listeye dahil ettik. (Laf aramızda haftaya hiç liste sıkıntısı yaşayacağımızı zannetmiyoruz). Elysium Matt Demon’un Ajan Bourne serisindeki imajına leke sürmeyecek gibi gözüküyor hem bilim kurgu hem de aksiyon tutkunlarını cezbediyor. Film District 9 ile tanınan yönetmen Neill Blomkamp'ın yeni projesi ve yine uzak gelecekte, 2154 yılında geçiyor ve uzayla yakın temas halinde ilerliyor. Elysium'da lüks içinde yaşama şansına sahip zenginlerle çürümüş olan Dünyamızdaki fakirleri birbirinden artık uzay ayırmaktadır. Fakirler tedavi için bile Elysium'a zor şartlarda gidebilmektedir. Max bu duruma son vermeyi misyon haline getirene dek bu böyle devam edecektir. Bu film Bilim kurgu sevenleri fazlası ile memnun edeceğe benziyor.

Europa Report: Türkiye’de yakın zamanda vizyon yolu gözükmüyor Europa Report için oysa düşük bütçeli bir bilim kurgu filmi olsa da Yurtdışında sinemalarımızda yer bulan bir çok filmden çok daha fazla izleyicinin beğenisini topladı.Film, dünya dışında hayatlar aramak için Jüpiter’in Europa uydusuna giden 6 astronotun başına gelenleri anlatıyor. Misyon esnasında teknik aksaklıklar ekibin yakasını bırakmıyor ve Dünya’yla bağlantıları kesiliyor. Daha kötüsü Europa’nın buzlarla kaplı zemininin altında canlıbir şeyler buluyorlar ama bu hayra alamet değil. Film biraz da belgesel tadında ve muhtemelen ailece rahatça izlenebilecek durumda.

Bu hafta içerik bakımından ‘’En Güvenli’’ filmler bölümü için önerilenler. (Lütfen ayrıntılı bilgi için film adına tıklayınız)
1. Anka Kuşu (2006)
2. Blackfish(2013)
3. Bisiklet Hırsızları (1948)
4. Black(2005)

Bu hafta içeriği itibarı ile ‘’Güvenli’’ filmler bölümü için önerilenler.
(Lütfen ayrıntılı bilgi için film adına tıklayınız)
1-
Sevimli Tavuk Madangeul Naon Amtak (2011)

2- Umudunu Kaybetme - The Pursuit of Happyness (2006)
3- Babam Için – Will (2011)
4- Mar (2012)
5- Pasifik Savaşı (2013)
6- Beyaz Saray Düştü (2013)
7- Maskeli Süvari (2013)
8- Killing Season (2013)
9- Arada Kalan (2012)
10- Europa Reports (2013)

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.