Ciner’den Gülen’e: Emrinizi bekliyorum

Ciner’den Gülen’e: Emrinizi bekliyorum

Paralel yapının, 17-25 Aralık darbe girişiminde başarılı olmayınca silmek istediği 2 bin 483 adet dosyanın içeriğine geri dönüşüm programıyla ulaşıldı.

Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) lideri olan ve hakkında gıyabi tutuklama kararı bulunan Fetullah Gülen’i korudukları ortaya çıktı. Paralel devlet yapılanmasının; Habertürk Televizyonu ve Habertürk Gazetesi ile Show Televizyonu’nun sahibi Ciner Holding Yönetim Kurulu Başkanı Turgay Ciner’i dinlediği,Fetullah Gülen’le telefon görüşmesi olan Turgay Ciner’i fezlekeden çıkardıkları ortaya çıktı. 

CİNER’DEN GÜLEN’E: BİR EMRİNİZ OLURSA BEKLİYORUM

Paralel devlet yapılanmasının 17-25 Aralık darbe girişiminde başarılı olmayınca silmek istediği 2 bin 483 adet dosyanın içeriğine geri dönüşüm programıyla ulaşıldı. 2 bin 483 dosyanın içerisinden Fetullah Gülen ile Turgay Ciner’in telefon görüşmesi çıktı.

Fetullah Gülen’in, Turgay Ciner’i aradığı; Ciner’e, “Ben baktım da yeğenin gelmişti görüştük burda (Pensilvanya) kaldılar burda bir gün” dediği, Turgay Ciner’in de, Gülen’e “Ben de en kısa zaman da ziyaretinize geleceğim. Bir emriniz olursa bekliyorum” dediği tespit edildi.

FİRARİ SAVCI MUAMMER AKKAŞ TURGAY CİNER’İ DOSYADAN ÇIKARMIŞ

25 Aralık kumpas iddianamesinde; 25 Aralık darbe soruşturmasına bakan firari savcı Muammer Akkaş’ın, Turgay Ciner’i koruduğuna dikkat çekiliyor. İddianamede; “17 Aralık operasyonunun oluşturduğu tepki ve hükûmetin reflekslerini görünce Muammer Akkaş tarafından dosyada bulunan bir takım ibarelerin çıkartılmasına, Turgay Ciner hakkındaki kısmın tamamen çıkartılmasına karar verilmiş ve bu yönde çalışmalar yapılmıştır” denildi. 

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca, Paralel Devlet Yapılanması’nın, “Takipsizlikle sonuçlanan 25 Aralık soruşturmasında usulsüzlükler yaptığı ve şüphelilere kumpas kurduğu” iddiasıyla aralarında Fetullah Gülen ve eski Emniyet Müdürü Yakup Saygılı’nın da bulunduğu 69 şüpheli hakkında hazırlanan iddianamenin detayları ortaya çıktı.

İddianamede; paralel devlet yapılanmasının, dersaneler aleyhine haber yapmak isteyen Ciner Holding Yönetim Kurulu Başkanı Turgay Ciner’i susturdukları bildirildi.

İddianamede; Habertürk gazetesinde dersanelerle aleyhine yazı çıkacağını öğrenen cemâatin hemen harekete geçerek İstanbul Emniyet Müdürüğü Mali Şube’de görev yapan polislerden bir tanesini göndererek duruma el koyduğu belirtilerek, “Daha sonra polisler kendi aralarında yazıştıkları spark programında Ciner’e gittiğini ve konuşacak halini bırakmadığını bildiriyor. Zaten Ciner de, ifadesinde bu hususu tevilli olarak ikrar etmektedir. Cemâat yetkililerinin yapılacak olan bir programla ilgili kendisinden ricada bulunduklarını bildirmektedir” denildi.

İddianamede; TCK 328. maddede devletin gizli kalması gereken bilgilerinin siyasal ve askerî casusluk amacıyla temin edilmesi suç olarak kabul edildiği hatırlatılarak, “Bu suçta bilginin temin edilmesi yeterlidir. Bilgi temin edilmekle suç oluşmaktadır. Dosyada polisler soruşturma adı altında aslında hakkında fezleke dahi düzenlemedikleri Turgay Ciner’i şüpheli sıfatıyla uzun süre dinlemişler ve yaptıkları teknik takipler çerçevesinde soruşturmanın yapıldığı zaman başbakan olarak görev yapan Recep Tayyip Erdoğan’ın Ankara’da resmi konutta Turgay Ciner ile yaptığı görüşmeyi baz takibi yapmak suretiyle cell haritasını çıkardıkları ve bu haritanın dosya arasında bulunduğu anlaşılmıştır”denildi.

CEMÂAT POLİS VE SAVCILARI TURGAY CİNER HAKKINDA ÖZEL BİLGİLERİNİ ELDE ETTİLER

İddianamede; Turgay Ciner hakkında gözaltı kararı alınmadığı hatırlatılarak,“Mal varlığına el koymaya yönelik verilen kararda adı yoktur.  O  zaman dosyada neden şüpheli olarak gösterilmiş ve hakkında uzun süre iletişimin tespiti cihetine gidilmiştir. Habertürk isimli gazete ve televizyon kanalı sahibi olan Turgay Ciner’in aslında dosyadaki ihalelerle ilgisi yoktur. Ancak cemâat polis ve savcıları Turgay Ciner bir şekilde dinlemeye takarak hakkında özel bilgilerini elde ettikleri, kendisinin iş ilişkilerini, kimlerle buluştuğunu ve özel yaşamını kayda almışlardır. Bunlara ilişkin ses kayıtları 2012/656 sayılı dosyada mevcuttur” ifadeleri kullanıldı.

İŞTE O KONUŞMA

25 Aralık iddianamesinde; paralel devlet yapılanmasına mensup polis amirleri tarafından silinmek istenen ancak geri dönüşüm programıyla getirilen Fetullah Gülen ile Turgay Ciner arasında geçen telefon görüşmesinin tapesi şöyle yer alıyor:

Turgay Ciner: Alo

X Şahıs: Alo

Turgay Ciner: Efendim

X Şahıs: Hı Turgay abi

Turgay Ciner: Evet

X Şahıs: Abi Amerika’dan hocamın ordan arıyorum abi müsait seniz vereyim müsait misiniz

Turgay Ciner: Müsaidim çok müsaidim

Fetullah Gülen: Efendim Turgay bey

Turgay Ciner: Efendim çok geçmişler olsun, Allah şifalar versin

Fetullah Gülen: Teşekkür ederim teşekkür ederim sağolun, Allah razı olsun zahmet ettiniz

Turgay Ciner: Ben ama ben ben ıı zamanınız orda uygun değildir diye arayamadım efendim çok çok üzüldüm

Fetullah Gülen: Sağolun

Turgay Ciner: Allah acil şifalar versin

Fetullah Gülen: Teşekkür ederim sağ olun Allah size de afiyet ihsan eylesin Allah ömür versin geçen ben baktım da yeğenin gelmişti görüştük burda kaldılar burda bir gün Allah ….

Turgay Ciner: Allah Allah razı olsun bende en kısa zaman da ziyaretinize geleceğim efendim

Fetullah Gülen: … şeref verirsiniz Allah razı olsun gelin tabi

Turgay Ciner: Allah Allah acil şifalar versin efendim bi emriniz olursa bekliyorum

Fetullah Gülen: İyi seneler

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.