Çin'in Mısır temennisi

Çin'in Mısır temennisi

Çin yönetimi, Mısır lideri Hüsnü Mübarek'in istifasının ardından bu ülke ilgili istikrar temennisinde bulundu.

Çin Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, "Çin'in, Mısır'da yaşanan son gelişmelerin, ülkede istikrarın ve sosyal düzenin en kısa sürede yeniden sağlanmasına yardımcı olmasını umduğu" belirtildi.

Resmi China Daily gazetesinin başyazısında ise Mısır'ın bölgedeki stratejik önemine işaret edilerek, bu ülkenin istikrarının tüm bölgeyi ilgilendirdiği ve durumun kötüleşmesinin yalnızca 80 milyon Mısırlı için kabus olmakla kalmayıp bölgenin barış ve istikrarını tehdit edeceği kaydedildi.

Mısır'daki gelişmelerin Filistin-İsrail görüşmelerini de etkileyeceği ifade edilen başyazıda, Mısır'da olanların bu ülkenin iç işi olduğu ve dış müdahale olmadan çözülmesi gerektiği savunuldu. Başyazıda, dış müdahalenin Mısır halkına yarar sağlamayacağı, bu ülkedeki yabancı etkisini ve çıkarlarını genişleteceği ileri sürüldü.

Mısır'daki gösterilere, esas olarak gıda fiyallarındaki yükselişin ve işsizliğin artmasının yol açtığı görüşünün yer aldığı başyazıda, yiyecek sorununun öne çıkarılmasının halka daha büyük acılar getirecek siyasi istikrarsızlığı tetikleyeceği düşüncesi aktarıldı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :