Cizre'de PKK yandaşları gösteri yaptı

Cizre'de PKK yandaşları gösteri yaptı

PKK yandaşları, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Kandil'e hava operasyonu yapmasına tepki göstererek izinsiz gösteri yaptı

Şırnak'ın Cizre ilçesinde bir grup PKK yandaşları, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Kandil'e hava operasyonu yapmasına tepki göstererek izinsiz gösteri yaptı.
Diyarbakır'dan saat 20.00 sıralarında kalkan savaş uçakları Heron'ların tespit ettiği alanları vurmaya başladı. Vurulan hedefler arasında PKK'nın ve PJAK militanlarının denetimindeki Kandil, Metina, Sideka, Hakurke ve Hinere bölgeleri olduğu öğrenildi.

Kandil'e hava operasyonuna tepki gösteren bir grup PKK yandaşları, Cizre'de izinsiz gösteri yaptı. Cizre-İdil caddesinde yaşanan izinsiz gösteriye polis müdahale etti. Cizre'nin İdil Caddesi üzerinde toplanan çok sayıda PKK yandaşları, bazı devlet dairelerine taş attı. İdil caddesinde barikat kurup yolu trafiğe kapatan PKK yandaşları, polise taş, molotof, havai fişek ve ses bombası attı.

Cizre'de akşam saat 22:00 sıralarında bir grup PKK yandaşı da, İdil yolunu barikatlarla kapatarak eylem yaptı. Araç giriş çıkışlarına da izin vermeyen grup, güvenlik önlemi alan çevik kuvvet polisine molotof kokteyli, havai fişek taş ve ses bombaları ile saldırdı. Çevik kuvvet polisi de göstericilere gaz bombası ve tazyikli su ile olaya müdahale etti. Uyarılara kulak asmayan göstericiler, polise saldırmaya devam etti. Daha sonra polis ile göstericiler arasında arbede yaşandı. Bir süre polise saldıran göstericiler ara sokaklara kaçarak izini kaybettirdi.

Cudi ve Nur Mahallesi'ne kaçan göstericileri yakalamak için güvenlik güçleri ile göstericiler arasında kovalamaca devam ediyor. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.