Clinton Hakkani bağlantısını onayladı

Clinton Hakkani bağlantısını onayladı

ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, barış görüşmelerine ilgisini test etmek amacıyla Hakkani örgütüyle bağlantı kurduklarını doğruladı.

Pakistan'ı ziyaret eden Clinton, Pakistan istihbarat servisinin organize ettiği bir toplantıda Hakkani örgütüyle bağlantı kurduklarını doğrulayarak, toplantının, söz konusu örgütün barış görüşmeleriyle ilgili niyetini test etmek amacı taşıdığını belirtti.

Afganistan ve Pakistan ile fiili müzakereler için bir düzen oluşturmak yönünde birlikte çalışmak istediklerini ifade eden Clinton, sadece koşulları karşılamaya istekli militanların toplumla uzlaşmasına izin verileceğini vurguladı.

Associted Press ajansının geçen ağustos ayında duyurduğu teması doğrulayan ilk Amerikalı yetkili olan Clinton, konuyla ilgili olarak daha fazla ayrıntı vermedi.

ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, Pakistan'a terör örgütü Hakkani tehdidini ikna yoluyla bitirmesi çağrısında bulunmuştu.

Pakistan'ın başkenti İslamabad'da bulunan Clinton, belediye sarayında yaptığı, çoğunlukta Pakistanlı gençlerin katıldığı toplantıda, ''Pakistan'ın Hakkani ile baş etmek için askeri güç kullanmasını mı yoksa müzakere masasına oturmaya zorlamasını mı isteği'' yolundaki bir soruya ''Daha çok ikincisi'' yanıtını vermişti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum