CNN Türk'te cemaat skandalı!

CNN Türk'te cemaat skandalı!

T24.com isimleri karıştırıp bir skandala imza attı, CNN Türk ise o haberi olduğu gibi alıp yayına verdi..

Sitede 'özel dosya' anonsuyla verilen ve CNNTürk'ten de duyurusu yapılan haberlerde, Cihaner'in yürüttüğü soruşturma kapsamında dinlenen Mahmut Şevket Ustaosmanoğlu'na ait dinleme kayıtları İsmailağa camaatinin liderinin konuşması olarak verildi.

T24 YANLIŞ YAPTI CNNTÜRK OLDUĞU GİBİ VERDİ

İsmailağa Cemaati'nin gerçek liderinin Mahmut Ustaosmanoğlu olduğunu bilmeyen site yöneticileri ve editörleri, Ustaosmanoğlu'nun akrabası olan Mahmut Şevket Ustaosmanoğlu'nu cemaat lideri olarak yazdı. Haberlerde, Erzincan soruşturması kapsamında telefonları dinlenen ve Mahmut Ustaosmanoğlu'nun akrabası olan Mahmut Şevket Ustaosmanoğlu'nun işadamları ve yakın çevresiyle yaptığı telefon konuşmalarının dökümleri 'cemaat liderinin konuşması' olarak verildi. Aynı hatayı sitenin özel dosyalarını anonslayan CNNTürk'te imza attı. Kanaldaki anonslarda İsmailağa cematinin lideri olarak Mahmut Şevket Ustaosmanoğlu verildi.

TELEFONDA KONUŞAMAYACAK KADAR HASTA

Hem T24'teki haberlerde hem de CNNTürk'teki ananslorda uzun zamandır Mahmut Ustaosmanoğlu'nun çevresiyle yoğun bir şekilde telefon görüşmesi yapamayacak kadar hasta olduğu da unutuldu.

BİLGİLENDİRME NOTUNDA AYNI SKANDAL

T24, haberlerindeki isimleri okuyucuya tanıtmak için hazırladığı 'İsmailağa konuşmalarında kim kimdir?' başlıklı bilgilendirme notunda da aynı skandala imza attı. Notta Mahmut Şevket Ustaosmanoğlu için "İstanbul Fatih'te Çarşamba'daki varlığıyla bilinen İsmailağa cemaatinin lideri. Sağlık sorunları nedeniyle bir süredir ön planda görünmüyor.

Etiketler :