Çocuk Terbiyesinde Annenin Kabını Baba Dolduramaz

Çocuk Terbiyesinde Annenin Kabını Baba Dolduramaz

İstanbul Sarıyer Kazım Karabekir İlköğretim Okulu konuk çağırmada rekora koşuyor. “ Biz Okuyoruz “ projesi kapsamında bu ayki konukları Psikolojik Danışman Ferhat ÇELİK. Konuğun gelmesinde Türkçe Öğretmeni Berna GÜCER ve Boğaziçi Eğitimciler Derneği vesil

Çelik , hem velilere hem de öğrencilere ayrı ayrı seminer verdi. Program Ferhat Çelik’in öz geçmişi ile başladı. Daha sonra Psikolojik Danışman Ferhat ÇELİK sunumunu yapmak üzere kürsüye çıktı. Çelik yurtiçi ve yurtdışında toplam 2000 seminer vermiştir. Anne – baba ve çocuk ilişkisi hakkında konuşma yaptı. Hiçbir anne – baba çocuğuna bilerek zarar vermez. Verenlerin psikolojik sorunları vardır. Çocuğunuza sevginizi gösterin. Onunla ilgilenin. Onun sevdiği şeyleri beraber yapın. Örneğin beraber bulmaca çözün kitap okuyun beraber oyunlar oynayın ve daha yapabileceğiniz birçok şey var. Ve en önemlisi ona verdiğiniz sözleri tutun.  Bu kısa konuşmadan sonra Çelik sahneye bir veli çıkarttı ve bir uygulama yaptı. Uygulamadan sonra konuşmasına devam etti. Her şeyi küçük görmeyin. Anne çocuk terbiyesinde annenin kabını baba dolduramaz babanın kabını ise anne dolduramaz. Daha sonra bir video gösterimi izlendi. Çelik o güzel sesiyle bir şiir okudu.  Ve velilere olan seminer sona ermişti.

Çelik, velilerden sonra öğrencilere bir seminer verdi. Öğrenciler Çelik’i dikkatle dinliyorlardı. Başarının kaynağı ilk olarak hedefi belirlemektir. Öğrencinin önce bir kutup yıldızı olmalıdır. Başarılı olmak istiyorsan hedefine kilitlenmen gerek. Hedefine kilitlenmen istiyorsan gönlündeki o güzelliği çıkarman göstermen gerek. Tabiide her şeyin bir bedeli vardır. Çok çalışarak her şeyin üstesinden gelinebilir. 24 saatin 15 saatini ders çalışarak geçir. Yapacağın meleği sevmelisin.  Daha sonra Çelik 2-3 örnek verdi. Planlı ve programlı çalışmalısınız. Öğrenciler tabi ki de televizyon izleyecekler bilgisayarda sosyal sitelere girecekler ama her şeyin bir planı ve programı vardır. Hangi mesleği seçiyorsan onun için bir kutup yıldızı koyacaksınız. Ders çalışırken yatarak değil dik oturarak ve masada çalışmalısınız. Çalışırken telefon televizyon bilgisayar vb. araçlar yanınızda olmasın. Dikkatinizi çalıştığınız derse verin. Bu güzel seminerden sonra Ferhat ÇELİK için hazırlanan hediyeler takdim edildi. İlk olarak Türkçe Öğretmeni Berna GÜCER hediyeyi takdim etti. Hediye takdiminden sonra Çelik 7/B sınıfının hazırladığı kokteyle katıldı.

 

HABER: GÜLHAN ÇIPLAK

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.