Çocuklar bombaların arasında kaldı

Çocuklar bombaların arasında kaldı

Hakkari'de biri ağır olmak üzere 6 vatandaş ile 3 polisin yaralandığı olaylar devam ediyor. Göstericiler olaylarda birçok kamu aracına da zarar verdi.

Öğle saatlerinde Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) İl Teşkilatı tarafından YSK'yı protesto etmek amacıyla düzenlenen basın açıklaması ve yürüyüş sonrasında çıkan gerginlik sürüyor.

Çarşı merkezinde başlayan olaylar, şehrin 12 değişik mahallesine sıçradı. Olaylarda biri ağır olmak üzere 6 kişi yaralandı. Yaralılar, Hakkari Devlet Hastanesi Acil Servisi'nde tedavi altına alındı. Durumu ağır olan Müjdat Yılmaz (35) ise ambulansla Van'a sevk edildi.

YOLA BARİKAT KURDULAR

4 mahalleyi bir birine bağlayan Katremas Köprüsü'ne barikat kuran göstericiler, araçların geçişine izin vermedi. Yola bir sandalye bırakarak üzerine oturan bir gösterici ise, ilginç görüntüler sergiledi. Polis gaz bombası ve tazyikli suyla göstericilere müdahale ederken, yoldan geçen birçok vatandaş atılan gazlardan etkilendi.

Çevreyolu üzerindeki Hakkari Üniversitesi Rektörlük binasının önündeki caddeyi de ulaşıma kapatan göstericiler, kendilerine müdahale eden polis ekiplerine taşlarla karşılık verdi. Olaylarda, rektörlük binasının camları ve bina önünde bulunun kuruma ait araçlar zarar gördü.

Çıkan olaylarda atılan gaz bombasının Nurettin Duran isimli vatandaşın evine isabet etti. Yardım istenilmesi üzerine gaz maskelerini takarak eve giren itfaiye erleri, 4'ü çocuk 10 kişilik aileyi dışarı çıkarttı. Aile fertleri, evin önünde bulunan ambulanslarla hastaneye kaldırıldı.

3 polis memurunun da yaralandığı olaylar şehrin farklı noktaların da devam ediyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.