Çocuklarımızın Camiyle Buluşması Bu Millet İçin Rahmettir

Çocuklarımızın Camiyle Buluşması Bu Millet İçin Rahmettir

Diyanet İşleri Başkanı Görmez, “Bu yaz kurslarında hiçbir şey yapmasak, sadece çocuklarımızın camiyle buluşması dahi bu millet için birer rahmettir" dedi.

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, yaz Kur’an kurslarının başlaması dolayısıyla Diyanet İşleri Başkanlığı Konferans Salonu`ndaki programda, yaz kurslarında görev yapacak din görevlileri ve Kur’an Kursu öğreticilerine, Diyanet’in cami içinde ve dışında 100’ü aşkın ülkede hizmet yürüttüğünü anlattı.

Görmez, “Bunların hepsini topladığımızda milletin geleceğine yapılan yatırım diyebileceğimiz en önemli hizmet bu yaz kurslarıdır. Çocuklarımızın gelecek kimliğini inşa etmesine katkıda bulunacak yaz kursları son derece önem arz etmektedir” dedi. 

Kursların en önemli tarafının çocukların camiyle buluşması olduğuna dikkati çeken Görmez, şöyle devam etti: “Bu yaz kurslarında hiçbir şey yapmasak, sadece çocuklarımızın camiyle buluşması, çocuklarımızın minbere, mihraba tırmanması, kürsüye çıkması, safların arasında koşuşturması dahi bu ülke için, bu millet için birer rahmettir. Hepinizin bu bilinçte olduğunu biliyorum” 

Sevgili Peygamberimizin hayatını öğretiyoruz 

Dini bilgilerin öğrenilmesinin, çocukların, gençlerin, kızların, kadınların manevi hayatlarını inşa etmelerine yardımcı olunması isteniyorsa kurslara herkesin büyük önem vermesi gerektiğini aktaran Görmez, kurslarda sadece Kur`an`ın değil, surelerin, duaların, temel dini bilgilerin, namazın, orucun, haccın ve temel ibadetlerin öğretildiğini dile getirdi. 

Görmez, "En önemlisi sevgili Peygamberimizin hayatını öğretiyoruz. Bunların her biri rahmet vesilesidir, büyük bir güzelliktir. Kendimizi bu güzelliklerden mahrum etmememiz gerekiyor” diye konuştu. 

"Annelerden, babalardan, camilerde görev yapan hocalarımızdan ve cami cemaatimizden bir istirhamım var" ifadesini kullanan Görmez, şunları söyledi: 

"Mutlaka çocuklarımızın camiyle, Kur`an`la, Peygamberle, namazla, oruçla tanışmalarını sağlamalıyız. Camide Kur`an atmosferinde çocukların neşeyle, arkadaşlarıyla koşturarak, oyunlar oynayarak Kur`an`ı, dinlerini öğrenmesi onlar için büyük keyiftir. Onları bu güzellikten mahrum edemeyiz." 

Yaz kurslarında görev yapacak din görevlileri ve öğreticilerden çocukları en kıymetli misafir olarak ağırlamalarını, sevgiyi, şefkati, merhameti onlardan esirgememelerini isteyen Görmez, "Onları Allah`ın nadide çiçekleri, birer misafirleri olarak kabul edelim" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.