Çok büyük FETÖ operasyonu! Memurlar, emniyet ve medya

Çok büyük FETÖ operasyonu! Memurlar, emniyet ve medya

İSTANBUL ve Ankara'dan son dakika FETÖ operasyonu haberleri geliyor. Liste bu kez çok kabarık. Ankara merkezli operasyonun hedefinde KHK ile ihraç edilen 105 emniyetçi var. Orman Bakanlığı ve medyada da operasyon var.

Bugünkü son dakika FETö operasyonu haberleri Ankara ve İstanbul'dan geldi. Hedefte KHK ile meslekten atılan memurlar ve emniyet personeli ile KHK ile kapatılan medya kuruluşlarının çalışanları var.

İstanbul'daki listede 168 kişi bulunurken Ankara'daki listede 105 emniyetçi var. Başkent'te Orman Bakanlığı ve medyaya da operasyon yapılıyor. 

Ankara'da ise ByLock kullandığı belirlenen 105 eski emniyet mensubu hakkında gözaltı kararı alındı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından gözaltı kararı verilen şüphelilerin  tamamının ihraç edildiği ve bu şüphelilerin 67'sinin polis, 4'ünün başpolis, 21'inin komiser yardımcısı, 3'ünün başkomiser, 3'ünün komiser, 6' sının emniyet müdürü, 2'sini emniyet  amiri olduğu açıklandı.

İSTANBUL'DA FETÖ OPERASYONU
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü FETÖ soruşturması kapsamında, örgütün Üsküdar ve Ümraniye yapılanmasında yer aldıkları belirlenen 168 kişi hakında gözaltı kararı çıkartıldı.

 
REKLAM
ads by AdMatic

GÖZALTINA ALINANLAR VAR
Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince başlatılan eş zamanlı operasyonda, aralarında örgütün şifreli mesajlaşma programı ByLock'u kullananların da bulunduğu şüphelilerden bazılarının gözaltına alındığı öğrenildi. Devam eden operasyon kapsamında adreslerdeki aramaların sürdürüldüğü ve gözaltı sayısının artacağı bildirildi.

ORMAN BAKANLIĞI VE MEDYAYA OPERASYON
ANKARA Cumhuriyet  Başsavcılığı tarafından yürütülmekte olan Kamu Kurum ve Kuruluşlarındaki FETÖ/PDY' na ilişkin soruşturmalar kapsamında;  bylock kullanıcısı Orman ve Su İşleri Bakanlığı personeli 6'sı halen çalıştığı belirtilen 20 kişi ve KHK'lerle kapatılan medya kuruluşlarının eski personeli 34 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Gözaltı işlemlerinin bu sabah başladığı açıklandı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.