Çok sms Beyin ve Vücuda zararlı

Çok sms Beyin ve Vücuda zararlı

Cep telefonuyla ilgili yeni teknolojilere kulağımızı kabartmışken, yeni bir araştırma keyfimizi kaçırdı. Özellikle çok msn gönderenler ve gençler bu haberi mutlaka okusun.

Arzu Martha Bohnhorst Başkaya/Almanya

Bir araştırma gurubunun 3 yil boyunca SMS yazan gençler üzerinde yaptıgı arastırmada, birgünde yüzlerce sms yazarak haberleşildiği ortaya çıktı. Dünya”nın en ünlü terapistleri bir cok hastalığın sms ile ortaya çıktığını buldular.

Dünya çapında yapılan araştırmaya göre en cok SMS kullanımının ABD de olduğu görüldü. Bir ay içerisinde bir kişinin 20.082.272 SMS yazdığı yani saat başına 5 SMS yazdığı görüldü.

Meydana gelen rahatsızlıklar dikkate alındığında en büyük rahatsızlığın ´´Beyinde siyah Delik´´ olarak isimlendirilen ciddi bir unutkanlık hastalığının meydana geldigi bildirildi. Psikologlar ise bağımlılık ile gelen bir çok psikolojik rahatsızlığın olduğunu söylüyorlar.
Washington Üniversitesi Mesleki Doktoru Peter W. Jonson bunların yanısıra; günlük hayatta korku, içine kapanıklık, okul hayatında problemler, ortopedik rahatsızlıklar, parmaklarda-el kaslarında kullanım rahatsızlığı, kas hastalıkları,.. gibi rahatsızlıkların baş gösterğini belirtti.

Sosyologlara göre ise bu durum insan gelişiminde toplumsal kararsızlık olarak isimlendirildi, gelişim çağında - ergenlik çağında çocuk ve gençlerin sosyal hayatlarında kendi kararlarını veremedikleri, bir günde 15 defa gibi aynı soruyu başkalarına yönelterek sosyal hayatlarında karar vermeye calıştıkları belirtildi. Her kim ki, birkaç dakikada bir SMS yazıyor yada cevaplıyorsa, beyinde düşüncelerin açığa kavuşmadığı belirtildi. 

Her 14-19 yaş arası gençlerin yüzde 36 sının bu tür rahatsızlıklara sahip olunduğu ve bu gençlerin sürekli SMS yada EMAIL yolu ile haberleştiği çıkan sonuçlar arasında

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :