Çölaşan hakkında suç duyurusu

Çölaşan hakkında suç duyurusu

Adalet Platformu, ADD Başkanı Çölaşan hakkında suç duyurusunda bulundu.

Adelet Platformu, referandumda 'evet' oyu kullanan yüzde 58'lik kesimi ihanetle suçlayan Atatürkçü Düşünce Derneği(ADD) Genel Başkanı Tansel Çölaşan hakkında 58 lira 42 kuruş tazminat davası açtı.

Adalet Platformu Başkanı Adem Çevik, Ankara Nöbetçi Asliye Hukuk Mahkemesi'ne ulaştırılmak üzere İstanbul Ümraniye Nöbetçi Asliye Hukuk Mahkemesi'ne suç durusunda bulundu. Suç duyurusunda, "Benim kişiliğim ve inancım ile bağdaşmayacak şekilde küçük düşürücü, gülünç, rencide edici ve kaos ortamı oluşturmak, halkı kin nefret ve düşmanlığa sevketmek için düşman-hain gösterilmem şahsıma ve benim gibi oy kullanan Türkiye'nin üçte birine yani 50 milyon kişiye alenen hakaret edilmiştir." dedi.

Çölaşan'ın daha önce Danıştay saldırısında yalan söylediği ve olayı çarpıtmaya çalıştığı da hatırlatılan suç duyurusunda şu görüşlere yer verildi:

"ADD Genel Başkanı ve Danıştay eski Başkanvekili Tansel Çölaşan, referandumda 'evet' oyu kullanan yüzde 58'lik kesimi ihanetle suçladı. Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Hatay Şubesi tarafından organize edilen "Türkiye nereye gidiyor" konulu panelde konuşan Tansel Çölaşan, "referandumda yüzde 42'lik dilimin dışındakiler bana göre gaflet, dalalet ve ihanet içindedirler" dediği 18 Eylül 2010 tarihli medyada yer aldı. 17 Mayıs 2006'da ülkede kaos ortamı oluşturup darbe yapmak için tezgahlandığı mahkemelerce kanıtlanan Danıştay saldırısı sonrasında da Tansel Çölaşan, "Saldırgan tekbir getirdi, Allah'ın askeriyiz dedi" yalanı da TÜBİTAK raporuyla ortaya çıkmıştı. Yukarıdaki hakaretlerden dolayı hukukun karşısında emekli yargıçların işledikleri suçların cezasız kalmaması ve resen soruşturma açması gerekenlerin de soruşturma açmadıkları için savcılığınıza başvurma zorunluluğu doğmuştur. Yukarıda anlatılan olaylar ve duruşma sırasında sunulacak delillerle de, yargılama esnasında ispat edeceğim durumlar karşısında Tansel Çölaşan'ı ve resen soruşturma açmayanların cezalandırılmasını arz ve talep ederiz."

Etiketler :