Çölaşan yine komediye imza attı

Çölaşan yine komediye imza attı

Dünkü yazısında bir gazetecilik rezaletine imza atan Emin Çölaşan bugün bir özür yazısı yazdı yazmasına ama, yazıda bir başka komediye imza attı

Dün yazdığı yazıyla bir gazetecilik rezaletine imza atan Sözcü yazarı Emin Çölaşan, bugün okurlarından özür diledi dilemesine ama, gerek yazısında kullandığı cümleler, gerekse özür dileme şekli ile bir başka komediye imza attı...

Bir Ispartalı okurunun gönderdiği "Yoksullarımıza desteği reklam yapmadan yaptık" yazılı pankartın altına, "İşte AK Partili Isparta Belediyesi'nin rezaleti" diye yazan Çölaşan'ın çavulladığını, Isparta Belediyesi'nin MHP'li olduğu dün medyada yer almıştı.

Beklenen özür bugünkü yazıda geldi...

Çölaşan özür diledi ama AK Parti'den değil, kurnazca bir yöntemle sadece okurlarından özür dilemekle yetindi. Yazar, bu hatayı nasıl yaptığını okurlarına şu sözlerle anlattı:

"Sevgili okuyucularım, dünkü yazımda bir yanlış yaptım. Hata tamamen bana aittir ve sizden özür diliyorum. Bundan bir süre önce iki okuyucumdan bir mektup, bir mesaj geldi. Her ikisinde de Isparta Belediyesi'nin caddelere astığı afişlerin fotoğrafları vardı:

"Yoksulumuza desteği reklam yapmadan verdik."

Bir okuyucum mesajında sadece "Isparta Belediyesi" derken, öteki okuyucum mektubunda "AKP'li Isparta Belediyesi" diyordu.. Ben de buradan yola çıkıp dünkü yazımda belediyeyi AKP'li yaptım! Oysa MHP'li imiş. Bunu mazeret olarak söylemiyorum. Ne olursa olsun benim hatamdır, günlük telaş içerisinde gözümden kaçmıştır. Açıkçası, Isparta'da belediyenin MHP'li olduğunu bilmiyordum. Hem ben yanıldım, hem de sizleri yanıltmış oldum. Bir kez daha özür diliyorum"

Çölaşan yazısında itham ettiği AK Parti'den özür dilemek yerine, bu gazetecilik kepazeliğini ortaya çıkaran meslektaşlarını eleştirme yolunu seçti. Bu noktada bir başka skandala imza atan yazar, kendini bakın hangi komik sözlerle savundu:

"35 yıllık gazeteciyim. Bugüne kadar kitaplar, binlerce haber, binlerce yazı yazdım. Nice belgeler, olaylar, yolsuzluklar açıkladım... Ve bildiğim kadarıyla sadece iki somut hatam oldu.
İlki yıllar önceydi, "AKP paradan altı sıfır atamaz" diye yazmıştım ve atınca özür diledim.

İkincisi ise dünkü hatamdı.

Dün bir kez daha anladım ki, bu iktidar yandaşı medyanın gözü kulağı benim üzerimdedir. Nice pislikleri açıklarsınız, ses veremezler! Ama bir hata yaptığınız zaman üzerinize çullanmaya kalkışırlar.  İktidar yandaşı internet siteleri dün bu olayla doluydu. Aynı elden çıktığı belli olan haber hepsine servis edilmiş, her birinde benim fotoğrafımla birlikte, ancak farklı başlıklarla yer almıştı.

Başlıklar şöyleydi: "Çölaşan rezil oldu... Çölaşan çuvalladı... Bilmeden yazıyor... Gazetecilik skandali... Emin Çölaşan'dan çok büyük gaf... AKP'ye çakayım derken yanlışlıkla MHP'ye çaktı... İsparta Belediyesi'nin MHP'de olduğunu bile bilmiyormuş... Çölaşan kendini rezil etti... Emin Çölaşan rezil rüsva oldu... Bakalım özür dileyecek mi... Emin Çölaşan baltayı taşa vurdu... İşte Sözcü'nün rezaleti..."

35 yıllık gazeteciyim ve iddialıyım.  Allah'a, binlerce şükürler olsun, bugüne kadar hiç kimse "Sen şu ahlaksızlığı yaptın, kalemini kişisel çıkann için kullandın, haksız kazanç elde ettin, ona buna yağ çektin, egemenlerin kucağına oturup avanta sağladın, falanca iktidara, siyasetçiye yalakalık yaptın" diyemedi.

Yıllarca bekleyip sizin bir tek açığınızı bulamayan, ancak sütre gerisine pusuya yatıp bir tek yazım hatanızı bekleyen AKP yalakaları, aç kurtlar dün işte böyle saldırıyordu! Suçum, İsparta Belediyesi'nin hangi partide olduğunu bilmemekti! Ben ne saldırılar yaşadım, bunlar hafif kaçtı!"

O HABERİ BİZE SERVİS EDEN KİŞİYİ AÇIKLIYORUZ

Bu gazetecilik skandalını ortaya çıkaran İnternethaber dünkü haberinde "Çölaşan bu yazısından ötürü AK Parti'den özür dileyecek mi?" diye sormuştu. Çölaşan gazetecilik etiği ve ahlakı açısından sınıfta kaldığını "Özür dilemeyerek" ortaya koyarken, "Bu haber birileri tarafından internet sitelerine servis edildi" çamurunu atmaktan da geri durmuyor.

Emin Çölaşan'a şunu belirtmek isteriz ki, şayet bu haberi İnternethaber'e servis eden biri olduğuna inanıyorsa, bilmelidir ki bu servisçi Emin Çölaşan'dan başkası değil. Bizim yaptığımız tek şey, yazarın dikkat etmediği ayrıntıya dikkat etmek oldu. Haberi biz yayınladık, pek çok internet sitesi ve gazete de kaynak kullanarak veya kullanmayarak bu haberimizi sayfalarına taşıdı. Çölaşan'ın iddia ettiği gibi gözümüz kulağımız da kendisinin üzerinde değil. Türkiye'deki tüm köşe yazarlarını ve gazeteleri her gün titizlikle gözden geçiriyoruz. Kısacası mesleğimizi titizlikle yapıyor, haberleri araştırıyor, işimizi adam gibi yapmaya gayret gösteriyoruz.

Bilindiği üzere Çölaşan bugüne kadar yazdığı yalan yanlış yazılardan dolayı başta Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek olmak üzere, AK Partili belediyelere, pek çok kişi ve kuruma, yüklü tazminatlar ödemek zorunda kaldı. Bu nedenle Hürriyet Gazetesi'nden kapı dışarı edilen Çölaşan'ın bugünkü yazısında okurlarının gözünün içine baka baka, "Sevgili okurlarım bugüne kadar iki hatam oldu" şeklindeki yalan beyanını da kamuoyunun takdirine bırakıyoruz..

İnternethaber

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.