Coni deliriyor, cephelerden çekiliyor

Coni deliriyor, cephelerden çekiliyor

ABD'nin Afganistan ve Irak'taki cephelerden neden çekildiği ortaya çıkmaya başladı:

ABD’nin John Hopkins Tıp Okulu’ndan Steven Cohen tarafından yürütülen bir araştırma, ABD askerlerinin Irak ve Afganistan cephelerinden gittikçe daha fazla psikiyatrik nedenler yüzünden çekilmek zorunda kaldığını gösterdi.

Almanya’nın Landstuhl’daki ana ABD askeri hastanesinde cephelerden geri dönen 34 bin askerin verileri incelenerek yapılan araştırmada, cepheden alınan askerlerin yalnızca yüzde 14’ünün savaşta yaralanma sonucu geri döndüğü sonucuna ulaşıldı. Buna karşılık, 2004 yılında Irak cephesinden alınanların yüzde 5’i ve Afganistan cephesinden alınanlarn yüzde 6’sı psikiyatrik nedenlerden ötürü göreve devam edemedi. Bu oran dramatik bir biçimde yükselerek 2007’de Irak için yüzde 14, Afganistan için yüzde 11’e ulaştı.

Üst üste görevler etkiliyor

Savaş stresiyle mücadele etmek için akıl sağlığı ekipleri oluşturulmasına rağmen askerlerin üst üste görevler alması, yükselen askeri personel talebi, savaşa olan kamuoyu desteğinin azalması bu artışın olası nedenleri arasında sayıldı.

Cepheden alınma nedenleri arasında en önemlisi yüzde 24 ile kas ve iskeletle eklem rahatsızlıkları. Buna neden olarak ekipmanın ağırlığı gösteriliyor.

Etiketler :