Çöp ev belediye ekipleri tarafından temizlendi!

Çöp ev belediye ekipleri tarafından temizlendi!

NEVŞEHİR’in Avanos İlçesi’nde bulunan eski bir evde annesi ile birlikte oturan kadının evinde biriktirdiği tonlarca çöp, belediye ekipleri tarafından temizlendi.

 

İki odalı eski evin içerisinden 17 traktör römorku dolusu evsel atık, çöp, karton kutu, plastik ve teneke kutu çıkartıldı.
 
Mahalle sakinleri, Belediye Zabıta Müdürlüğü’nü arayarak, Camikebir Mahallesi 805’inci Sokakta bulunan ve 40 yaşındaki Derya Karakuş ile annesi 73 yaşındaki Nilgün Karakuş’un oturduğu evden pis kokular geldiği ihbarında bulundu. Harekete geçen Belediye Zabıta Müdürlüğü, İlçe Emniyet Müdürlüğü ve İlçe Sağlık Grup Başkanlığı görevlileri tarafından güçlükle ikna ettikleri Derya Karakuş’tan kapıyı açmasını sağladı. Çöp evi temizlemek için gün boyu çalışan ekipler, iki odalı eski evin içerisinden 17 römork evsel atık, çöp, karton kutu, plastik ve teneke kutu çıkardı. Belediye ekipleri tarafından boşaltılan çöpler kepçe ile traktör ve kamyonlara doldurularak götürüldü.

Ev içerisinde 1.5 metre yüksekliğe kadar ulaşan çöplerden kapı güçlükle açılarak evin içerisine girilebildi. Annesi Nilgün ile birlikte oturan Derya Karakuş evde temizlik çalışması yapan ekiplere zorluk çıkarttı. Atılan malzemelerin çöp olmadığını ve günü geldiğinde kullanacağını belirten Karakuş, sağlık ekipleri tarafından sağlık muayenesinden geçirilmeyi de kabul etmedi.

Tuvalet, banyo, mutfak ve suyu bulunmayan evden çevreye böcek ve kötü kokular yayıldığı için ekipler temizlik çalışmalarını yürütürken zorlandı. Zabıta ekipleri, Derya ve annesi Nilgün Karakuş’un çöp biriktirme hastalığı bulunduğunu, 6 yıl öncede çöp ev haline gelen evlerini temizlediklerini söyledi.

Mahalle sakinleri ise, evden çok pis kokuların geldiğini, bu nedernle sıcak havada evlerinin pencerelerini bile açamadıklarını anlattı.

11.20120808124412.jpg

 

09.20120808124441.jpg

 

02.20120808124523.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.