Çözülmeyen Siyasi Cinayet Yok

Çözülmeyen Siyasi Cinayet Yok

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, "Bizim dönemimizde Hablemitoğlu cinayetinin dışında bir tane siyasi cinayet kalmamıştır."

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, "Bizim dönemimizde Hablemitoğlu cinayetinin dışında bir tane siyasi cinayet kalmamıştır. Hablemitoğlu da Silivri'deki davanın içindedir. Orada bu konuda mesafe alınacaktır" dedi.

 

Atalay, "intihar eden askerler Kürt'tür gibi ifadeleri bu Meclis'e yakıştıramam. Polisimizi, askerimizi başımızın üstünde tutarız, onlara öyle yakıştırmaları yaptırmayız" diye konuştu. Atalay, "dağdakine silah bıraktırmadıkça sıfır terör olmaz"dedi.

 

Atalay, Meclis Genel Kurulu'nda Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı'nın kurulmasını öngören tasarının görüşmeleri sırasında milletvekillerinin eleştirilerini yanıtladı. Faili meçhul cinayetlerle ilgili eleştirilere, "Bizim dönemimizde Hablemitoğlu cinayetinin dışında bir tane siyasi cinayet kalmamıştır. Hablemitoğlu da Silivri deki davanın içindedir. Orada bu konuda mesafe alınacaktır" karşılığını verdi. Bakan Atalay, "İntihar eden askerler Kürt'tür" iddiasına da tepki göstererek, "Bu ifadeleri Meclis'e yakıştıramam. Polisimizi, askerimizi başımızın üstünde tutarız. Herkes kendi yerinde görevine devam eder. Onlara öyle yakıştırmaları da yaptırmayız. Kusura bakmayın. Yargıda olan konularla ilgili askeri suçluyorsunuz. Onların hepsi davada. Sonuçlarını bekleyelim bakalım. Bu tür şeyler varsa yargının sonucu bekleyeceğiz. Niye iftira atıyorsunuz" diye konuştu.

 

Muhalefetin Kamu Güvenliği Müsteşarlığı ile "sivil dikta' oluşturulacağına yönelik iddialarına da tepki gösteren Bakan Atalay, "Bu tasarıyla sivil dikta oluşturulacak diyorsunuz. Bu ülkede artık hiç kimse sivil dikta oluşturamayacak. Türkiye açık bir toplum oluyor. Şeffaf bir toplum oluyor. Her yerde hakkını koruyan bir ülke oluyor. Kendi ülkemizi niye bu duruma düşürüyoruz. Türkiye nasıl dikta ülkesi haline dönüşürmüş kendimizi bu durumlara düşürmeyelim" dedi. Müsteşarlık bünyesinde uzmanların çoğunun yabancı olacağı gibi bir tablonun yaratıldığını, "AKP derin devletini kuruyor' suçlamalarının olduğunu hatırlatan Atalay, "Biz derin devlet açık devlet öyle şey bilmiyoruz. Biz karanlığı, derinliği olmayan, tek açık güçlü bir devletin derdindeyiz. Bunun dışında bir şey yok" diye konuştu.

 

-"DAĞDAKİNE SİLAH BIRAKTIRMADIKÇA SIFIR TERÖR OLMAZ"-

 

Atalay, terörle mücadele konusunda hükümete yöneltilen eleştirilere de yanıt verdi. Türkiye'de "dağdakine silah bıraktırmadıkça sıfır terör' olamayacağını ifade eden Bakan Atalay, "Terör odaklarının elindeki silah teslim alınırsa sıfır terör olur. Dağda herkes duruyor, terör örgütü yaşıyor. Terör sıfırdı demek olmaz" diye konuştu. Atalay, muhalefetten Kamu Güvenliği Müsteşarlığı tasarısına destek vermesini isteyerek, "Biraz katkı verin de tasarıyı çıkaralım. Söylenecek her şey söylendi. Yardımlaşarak bunu halledelim" dedi.

 

-"TETİKÇİLERİN ARKASINDAKİLERİN YAKALANMASI LAZIM"-

 

Bakan Atalay'ın konuşmasının ardından yerinden söz alan CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu,Atalay'ın "Hablemitoğlu dışında siyasi cinayet kalmadı' şeklindeki sözlerine tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu, "Tetikçileri yakalamak faili meçhulleri aydınlatmak demek değil. Aileleri hala bir araya geliyorsa tetikçilerin arkasındakilerin yakalanması lazım" diye konuştu.

 

-"AKP'NİN YOL HARİTASI YOK"-

 

BDP Grup Başkanvekili Ayla Akat Ata ise, yaptığı konuşmada Bakan Atalay'ın, BDP'lilerin eleştirileriyle ilgili "BDP sırasında oturanların söylediklerine kendilerinin de inanmadığı'na ilişkin sözlerine tepki gösterdi. Ata, "İnanmadan hiç konuşmadık, bedelini ödeyerek konuştuk. Bu siyasi cinayetlerde hepimiz bir yakınını yitirdi. Bakan olarak bu soruna çözüm getirecekseniz deneyimlerden yararlanmalısınız. Tanıklığımıza ihtiyaç duymuyorsanız kurulacak müsteşarlıkla bu soruna çözüm getiremezsiniz" dedi. Ata, Ayrımcılıkla Mücadele Yasası çıkarmaya çalışan AKP'nin en büyük ayrımcılığı yaptığını, bunu da BDP tabanına karşı ayrımcılık yaparak ortaya koyduğunu ifade etti. Ata, Kürt sorunu konusunda AKP'nin yol haritası olmadığını belirtti.

 

-"FAİLİ MEÇHULLERİN ARKASINA SİYASİ TANIMINI EKLEMEK DOĞRU DEĞİL"-

 

MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır da Mersin'in Silifke İlçesi Atakent Belediye Başkanı Fevzi Doğan'ın 26 Mayıs 2005'de bombalı saldırı sonucunda öldürüldüğünü belirterek, "Faili meçhullerin arkasına siyasi tanımını eklemek doğru değil. İktidar tüm suçların faillerini bulmakla yükümlü. Tüm Atakent halkı Fevzi Doğan cinayetinin aydınlanmasını hükümetten istemektedir.-" dedi.

Etiketler :