Teröre paralel reklam

Teröre paralel reklam

Çözüm sürecini baltalamak ve hükümeti aciz göstermek isteyen paralel yapının yayın organları, yol kesme eylemi haberlerini PKK’nın reklamı haline getiriyor.

PARALEL yapının yayın organları, terör sorununu bitirecek çözüm sürecine zarar verebilmek için PKK yandaşlarının yaptığı yol kesme eylemlerini, örgütün reklamını yapar gibi, büyük boy fotoğraflar ve sert bir dilin kullanığı haberlerle yayınlamaya devam ediyor. Sorumlu gazeteciler yol kapatma eylemini konuya uygun fotoğraf ve içeriklerle sunarken, paralel medya adeta PKK propagandası yapıyor. Paralel yapıp gazetelerinden  Zaman ilk günlerden itibaren görsel kullanarak ve AK Parti hükümetini suçlayıcı ifadelerle haberlerini oluşturdu. Sözcü de Lice’nin ilk gününden itibaren manşetine taşıdığı eylemde PKK reklamı yaptı. Bugün, Aydınlık, Cumhuriyet ve Birgün gazeteleri ile Cihan Haber Ajansı da günlerdir PKK’nın yol kesme eylemlerini “Devlet aciz, PKK güçlü” mesajı veren içerikle, PKK flamalarının yer aldığı fotoğraflarla veriyor.

PKK reklamı Zaman’ı

Lice’de Kalekol yapımını protesto amacıyla yapılan yol kapatma eyleminin ilk günlerinde olayı hükümeti suçlayan, çözüm sürecinin de işe yaramadığını ima eden haberlerle aktaran Zaman, kullandığı görsellerle de PKK reklamı yaptı.  Zaman, 28 Nisan’da “Dört gündür kapalı yola 5 hendek açtılar” başlığını kullandı. Haberde PKK’nın eylemleri sıralanıyordu.

4 Haziran’daki birinci sayfasında büyük bir PKK çadırı ve bayrakları fotoğrafını kullandı. PKK’nın arayıp da bulamadığı reklam fırsatını sunan Zaman, “PKK 11 gündür kapalı tuttuğu Bingöl karayoluna çadır kurdu. YDG-H üyeleri de 24 saat nöbet tutuyor. Yol boyu hendek açan eylemciler, kimlik soruyor” ifadelerine yer verdi.

Bu gazete neyin Sözcü’sü

Böylece, devletin otoritesinin bölgede kalmadığını anlatan Zaman, dünkü birinci sayfasında da PKK reklamına devam etti. “Yol kesen PKK’yı görmüyorlar, bizi coplatıyorlar” başlığıyla verilen haberde Zaman, yine PKK reklamını sürdürdü.  Sözcü Gazetesi ise, günlerdir birinci sayfasını Güneydoğu’daki yol kesme ve polis ile askere  motolof atma görüntülerinden derlediği fotoğraflarla hazırlıyor. PKK’nın en önemli reklam aracı gibi çalışan Sözcü’nün manşetlerı arasında Genelkurmay Başkanı Necdet Özel ile Başbakan Erdoğan’ın dürbünden baktıkları fotoğrafla PKK eylemlerinin görüntüsünün konulduğu “PKK cirit atıyor görüyor musunuz” manşeti yer alıyor. Bir diğer manşete ise Başbakan Erdoğan’ın fotoğrafının yanında yürüyen PKK’lılara dönük olarak, “Bari bugün gazetecilere PKK’ya davrandığın gibi hoşgörülü davran” haberi yer alıyor. Sözcü, yine “Nerede bu Tayyip” ve “paçavrayı diktiler” manşetleriyle PKK reklamı yaptı.  

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.