Cübbeli Ahmet Hoca'dan Çarpıcı Açıklamalar

Cübbeli Ahmet Hoca'dan Çarpıcı Açıklamalar

Cübbeli Ahmet Efendi Habertürk canlı yayınında soruları cevaplıyor

Bazı değerleri ya severler ya söverler. Bu sevenlerin vasfı nedir ne tip insanlardır? Sevenlerim salihlerden olsun.

Bizi hangi itikatta olanlar bizi seviyor?

Ehli sünnetin önemi nedir?

Peygambere inanması ehli sünnet olmasını gerektiriyor. 4 halifeyi kabul etmediği noktada direk Resulullah'ın sünnetinden ayrılmış oluyor.

Ayetlerle çelişirse kafir deriz. Tek fırka kurtulacak. Kimdir onlar? El cemaati...

Benim anamı babama çatsa dururum. Ama kaderi inkar ettirmeye kalktımı biri ben dayanamam. O zaman benim şahsıma ve aileme yapılan saldırıdan ileri geçer.

İslam'da sağ niye kıymetlidir

Allah sağı seviyor. Hayırlı işler sağ ile başlanır. Sağın kuvveti var. Kuvvetin sembolüdür. Allah'ın kudreti sembolize edilirken Rahman'ın iki kuvvet eli de sağdır.

Herkes cennete gitsin. Bana Yahudi, Hristiyan dua ederse herkesi memnun etmiş olurum O zaman da Allah'ı memnun edemem.

Adam ihramda o yasaklardan kaçıyor. Birbirini kıran geçirene çok rasladım.

İhramlı iken olması yasak ama aynı odada eşiyle birlikte olsa ne olur?

Bunların cezası var. Bir gün geldik Cidde'ye geldik. 24 saatte Mekke'deki yerimize geldik. Gedik ettik... Hocalarımızla aynı odadayız. Adamın biri baktık rahat oturuyor. Dedim az toplu otur. Dedi içimizde donumuz var ne rahat oturacağım.

Aaaa adamın özrü kabahatinden büyük. Adam o bölgeye dikişli elbiseyle gelmiş. Adam 2 kurban cezası olacak. Bizim hocaya döndü ben memur adamım 2 ceza geldi. Bizi niye uyarmıyorsun dedi. Hocalarla gitmek bu yönden tehlikeli.

Tavaf esnasında Şafiilerde kadın erkek dokunursa?

Orada Hanefi'ye taklit olur. O ona niyet edecek.

Şeytan taşlamada kendini tutamayan var...

Tabi bu kazadır. Haccın vaciplerindendir. Amma bazıları bir izlenimle gider. Gittiği zaman adamın biri tavafta demiş Ne döndürüyorsın beni burda demiş. Şimdi buna ne denir. Müslüman gitti, gavur döndü denir. Orada itiraz etti. İslamiyet hikmetinden sual olunmaz. Anlamadığın noktada dur. Hac vazifelerin bir çoğu Hz. İbrahim'den gelmiştir.

Kabe'de millet Kuran okur. Bizimkiler nerelisin? diye başlar. Başka yerde günaha niyetlensen yapmazsan yazılmaz. Haremi Şerif'te irade etsen azaptan tattırırız diyor. Hz. Ömer Efendimiz Hac vazifesinden sonra dönerdi. Çünkü kalpten geçende günaha yazılıyor. Lisan anlamıyor diye hakaret edene de rastladık. İhramlı iken Arafat'ta müstehçen konuşmayacak. Mekke'nin Arafat'ın manası iki salla bir bağla ile olmuyor.

Cinsellik meselesi zayıf noktamız mı?

Kadın da tesettürüne dikkat edecek. Kadınlar olmasa erkekler daha çok cennete girecek. İhram'da kadının yüzü açık oluyor.

Adam şehvetle bakarsa günah olur. Bir terek yapıyorlar bizim bacılarımız.

Kadın meselesini abartıyorlar diyorlar...

Tesettürü niye emrediyor islam. O zaman iyi niyetli adamın yanında açık gezsin. Ama islam genele göre hareket eder.

Eeee adam evliya eli öpülür mü? Öpemez. Efendimiz SAV el öptürmüş mü? Hayır. Şimdi senin kalbin Peygamber'den daha mı temiz. Kadın erkeğin eli öpülmez.

Zerre kadar iman şudur.  Herşeye aynı inanacak.  Ameli zayıf. Kur'anın bir ayetini inkar herşeyi götürür.

Ben Kur'anda olsada inanmam diyene rastladım. Diğeri de diyor bu adam Cuma'ya gidiyor.

Adamın Cuma'ya gitmesi zerre kadar iman kavramına girmez. İman bütündür.

Kredi kartı ile kurban kesilir mi?

300 küsür sayfalık bir kitap hazırladım. Sonuna da zengin olma duaları ekledim. Kredi kartı ile faize sokarsan, taksitli alırsan olmaz. Sıfır faiz derse banka? Onlar faizle iş yapıyor. Faizsiz deseler de onlarla iş yapılmamalıdır.

Kurban'da 8-9 bin lira gibi bir rakkam dün eline geçse Kurban vacip olur. İhtiyacı dışında fazladan elinde varsa Kurban'da vaciplik var.

Eti yutarlar, köfteyi yiyorlar. Eti sen istediği gibi alıyorsun. Garip bir kere et yiyecek. Ben tüm hissemi tamamen dağıtacağım. Kurban derilerimizi de derneklere vereceğim.

İlahiyaçılarla alıp veremediğiniz ne?

Sizin dinle alıp veremediğiniz ne? Kur'ana itiraz, Namaza itiraz, Kurbana itiraz... Geleneksel İslam'dan ayrılmasınlar. Dinde yenilenme payı yok. Namaz 5 vakit. Bu 4'e inmez. Referansa dayanmıyorlar. Onlar duvara dayanıyorlar. Mekke Medine'de güldüler. Siz'de horozdan kurban olur diyen çıkmış diye bize güldüler. Şimdikiler tutturamıyor. Tavuktan kurban der ama kendileri kesmez. Adam meşhur olayım diye Zemzeme işemez. Bunlar meşhur olmak için yenilik çıkartıyorlar.

Yarın pek çok TV'de dekolteli kadınlar çıkacak. Geçtiğimiz hafta gündem oldu. Dekolteyi izleyen mi izlettiren mi günaha girer?

Günahkları hepsidir. Faizi yiyen, yediren hepsi... O derse Allah cezanı versin böyle kanala dersen... Eeee kumanda sende değiştir. Bayramda bazı eğlencelere izin var. Musiki, türkü içinde açık seçiklik sövme yoksa izin var. Hadis her zamana müsaade vermiyor. Aletlerle olan müzik Hanefi mezhebinde müsaade yoktur. Takva sahipleri bunlardan sakınır. Kadının nameli sesi 4 mezhepte caiz değildir. Kadının erkeklere nameli ezan okuması Kur'an okuması caiz değildir.

12 Ayın sonunda ceza evi için bir sözünüz var mı?

Şimdi burada bir söz var. Allah'ın kaderi işliyor. Ben o hapsi haketmediğimi düşünüyorum. Bediüzzaman Hz. diyor ki "Sen o suçlardan düşmemişsindir. Diyeceksin ki ben buraya başka neyden dolayı düştüm."

Cezaevinde ilk gün?

Beni hemen revire aldılar. Aziz bey oradan geçiyordu. Hoca dedi "Şike aleyhine konuşuyor musun sende gelirsin böyle." Sonra dedim "sen şike mi yaptın dedim" ilk sohbet bu oldu.

Süreç ne alemde?

Hakkın tecelli edeceğine inanıyoruz.

İsmailağa cemaati ile Cübbeli Ahmet Hoca cemaati ile ayrı bir cemaat mi var?

Yok. İsmailağa Cemaati diye bir cemaat olmaz. O camanini adı. Mahmud Efendi Hz. orada imam olduğundan o şekilde anılıyor. Beni sevenler Mahmud Efendi Hz. intisap etmişler. Mahmud Efendi Hz. taviz vermez. Ben tasavvuf dersleri vermem. Amentü tartışılıyor. Sahabe aleyhine tartışmalar. Şimdi bu kadar büyük dertler varken... Adam 5 vakit namaz kılmıyor. Ben adamın kalbine 5 bin Allah nasıl dedirteyim.

Kuranı anlatmadan sen niye içki içiyorsun? 5 vakit kılıyor musun sorusu abestir. Beni solcusu izler. Sünni olmayanı izler. Bir çok kısım izler. Cübbeli cemaati diye bir şey yok.

Mahmud Efendi'nin varisi misiniz?

Yok. Talebeleri çok. Herkes benim gibi TV'ye çıkmıyor. Hızır Efendi'yi şehid eden adam 2 kişiyi de öldürdü. Sonra rapor almış çıkmış. Ben korkmuyorum. Allah'a tevekkül geziyoruz.

 - Şu ilahiyatçılar çıkıp yanlış fetvalar verince Efendi Hz. çıkıp cevap vermeliyiz dedi. Böylece TV işine girdik.

 - Peygamber Efendimiz de sıratı geçecek. HABERVAKTİM

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.