Cübbeli Hoca'nın iddianamesi mahkemede

Cübbeli Hoca'nın iddianamesi mahkemede

"Cübbeli Ahmet Hoca" olarak bilinen Ahmet Mamut Ünlü'nün de aralarında bulunduğu 16 şüpheli hakkında iddianame hazırlandı. İddianame İstanbul16. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi.

Cübbeli Ahmet Hoca" olarak bilinen Ahmet Mamut Ünlü'nün de aralarında bulunduğu 16 şüpheli hakkında iddianame hazırlandı. İddianame İstanbul16. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi.

Cübbeli Hoca'ya 45.5 yıla kadar hapsi isteniyor

Karagümrük çetesine yönelik yürütülen soruşturma kapsamında tutukku bulunan Ahmet Mahmut Ünlü için 25,5 yıldan 45,5 yıla kadar hapis cezası istendi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen Karagümrük çetesine yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, aralarında Cübbeli Ahmet Hoca olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü'nün de bulunduğu 16 şüpheli hakkında iddianame hazırlandı.

Özel yetkili Cumhuriyet Savcısı Mehmet Ali Uysal tarafından hazırlanan 92 sayfalık iddianamede "Cübbeli Ahmet Hoca" olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü'nün de aralarında bulunduğu 4'ü tutuklu 16 şüpheli yer alıyor. İddianamede, bir numaralı şüpheli olarak Karagümrük çetesi lideri Nuri Ergin'in ağabeyi Nejat Ergin yer alırken, 16 şüpheli, "Haksız çıkar sağlamak için örgüt kurmak, yönetmek, örgüte üye olmak, tehdit, insan ticareti, cinsel saldırı, hürriyeti tehdit, fuhuşa aracılık ve resmi belgede sahtecilik" ile suçlanıyor.

İddianamede Ahmet Mahmut Ünlü'nün ise, "Haksız çıkar sağlamak için kurulan örgüte yardım etmek, 2 kez insan ticareti yapmak, cinsel saldırı ve hürriyetten yoksun bırakmak" suçlarından 25,5 yıldan 45,5 yıla kadar hapisle cezalandırılması isteniyor.

İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesine gönderilen iddianame konusunda mahkeme 15 gün içerisinde iddianamenin kabulü veya reddi konusunda karar verecek.
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.