Cübbeli Hoca Nurculardan özür diledi

Cübbeli Hoca Nurculardan özür diledi

Risale-i Nur hakkındaki sözleri için 'Yanlış anlaşıldım' diyen Ahmet Mahmut Ünlü yani Cübbeli Ahmet Hoca Moral FM'de canlı yayında Nurculardan özür diledi.

 

Risale-i Nur hakkındaki sözleri için 'Yanlış anlaşıldım' diyen Ahmet Mahmut Ünlü yani Cübbeli Ahmet Hoca Moral FM'de canlı yayında Nurculardan özür diledi. Esprili anlatımı ile son zamanların en popüler isimlerinden biri olan, Ahmet Mahmut Ünlü yani Cübbeli Ahmet Hoca, Moral FM'de yayınlanan Moral Kuşağı programında Mehmet Paksu'nun sorularına cevap veriyor.

Daha önce katıldığı bir televizyon programında Risale-i Nur hakkında yaptığı açıklamalarla dikkatleri bir kez daha üzerine çeken Cübbeli Hoca 'Yanlış aktarımlarından da olsa Üstad'a gönül verenler üzülmüş olabilir. Bu nedenle ben özür diliyorum.' derken Risale-i Nur'u hiç okumadığını kendi deyimi ile 'itiraf' ederken bu konuda merak ettiği soruları ve cevaplarını Mehmet Paksu ve Kenan Demirtaş'la konuştu.

İşte canlı yayında yapılan açıklamalardan satırbaşları:

- Bazıkere insan haddini aşar, haddini aştırırlar. Bu meseleden dolayı ben üzüldüm. Üstad Hazretleri bana göre Allah dostlarından, ilham sahibi, muhaddestir. Bu kadar eser, hizmet, bu kadar insanın imanına vesile olmak... Böyle bir cemaatin ismine ben inanıyorum.

- HaberTürk soruları önceden bana vermedi. Hatta ekranda bazı sorular geçiyordu onları da sormadı. E - postalarla gelen soruları bana anında yöneltti. Ben özrümün kabul edilmesini rica ediyorum. Yanlış aktarımlarından da olsa Üstad'a gönül verenler üzülmüş olabilir. Bu nedenle ben özür diliyorum.

- Üstad'ın (Bediüzzaman Said Nursi) eserlerinin tümünü okumadığım için itiraf ettim okumadığımı... Mevize türü bazı yerleri okudum. Babam da var. Bana hediyeler de edildi. Ama bu çok uzun bir külliyat. Bana sorulan soru bu kitaplar hakkında ne dersiniz? Ben okumadığımı itiraf ettim. Onlar da kalktılar cahil adam nasıl okumaz... Kader meselesi okuyamadım. Okumadan neden yorum yaptın dediler. Ben şahsi yorum yapmadım. Başkasının yorumunu aktardım. Camianın içindeki görüşleri aktardım. Bu benim hatam oldu.

- Risale-i Nur çok geniş bir külliyat. Bu eserlerin ihtisasını yapan alim zatlar var. Bir cevap gerekiyorsa cevap vermesi gereken kişiler bu zatlardır. Soru ehline sorulmalı.

- Risale-i Nur'da mulak görünen yerler var. Birileri çıkıp bunu izah etse bu tartışmalar olmazdı. Siz hiç tefsir yorum katmıyorsunuz. Risale-i Nur'lar kendi kendini şerhediyor.

- Benim Risale-i Nur'da en merak ettiğim konu şu: Üstad'ın Hıristiyanların cennete gideceğine dair şaibe. Üstad'ın böyle bir beyanı yok. Üstad'ın direk görüşü Hıristiyanların İslam akidesi ile muhalif olduğu... 

...

MORAL FM'i nasıl dinleyebilirsiniz?

Bulunduğunuz her noktada Moral FM'i dinleme imkanınız var. Programı radyodan dinleyecek olanlar için hatırlatalım  İstanbul 105 Ankara 104.9 İzmir 88.3.... Yayınımızın olduğu tüm il ve ilçelerin radyo frekanslarını moralfm.com.tr adresinden öğrenebilirsiniz. Ayrıca Moral FM'i internet CANLI CANLI dinlemek içinse yine www.moralfm.com.tr adresini kullanabilirsiniz.

Uydu yayınları için Moral FM frekansları şöyle: 11064 V 13000

www.moralhaber.net

 

Etiketler :