Cübbeli ile Baykal neler konuştu?

Cübbeli ile Baykal neler konuştu?

CHP lideri Baykal, Cübbeli ile telefonda konuştu. Baykal bakın Cübbeli'ye telefonda neler söyledi;

 

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Cüppeli Ahmet Hoca'yı arayıp geçmiş olsun diledi mi? Baykal gün boyu cevap arayan soruya CNN TÜRK'te Fikret Bila ve Murat Yetkin'in Ankara Kulisi programında yanıt verdi.

CHP lideri, görüşmeyi doğruladı ama görüşmenin eski bir AK Parti milletvekilinin, Cüppeli Ahmet Hoca'nın yanından kendisini aramasıyla gerçekleştiğini söyledi. Baykal, birkaç gün önce "Cübbeli Ahmet Hoca'yı telefonla arayarak 'geçmiş olsun' diledi" diyen Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'a da cevap verdi.

İşte Baykal'ın o sözleri;

"Aylar önce bir gün eski geçen dönemki bir milletvekili size sormadan ben söyliyeyim AKP'li bir milletvekili, akşam beni evimden aradı konuştuk ve konuştuktan sonra da bana dedi ki "Bakın şimdi yanımda Cübbeli Ahmet Hoca var. Kendisi bir kalp operasyonu geçirdi, bir anjiyo tatbik edildi. Bir geçmiş olsun demek istermisiniz" dedi. Ben de tabii dedim elbette derim. Verdi ben de telefonda "geçmiş olsun" dedim. Teşekkür etti o da. Yani bunu bir suç gibi ifade ediyor, Başbakan Yardımcısı, yadırgadını ifade ediyor. Asıl mesele bunu yadırgayan zihniyettedir. Severim, yaradılanı yaradandan ötürü diyeceksiniz, sonra bir vatandaşınızı bir insanı falan şu aramış diye kıyamet koparacaksın. Bunu herkesin doğal karşılaması gerekir. Elbette öyle olacak."

Etiketler :