Gül'ün dönmesine bir mani yok

Gül'ün dönmesine bir mani yok

Cumhurbaşkanı Gül, Çankaya'da düzenlediği veda resepsiyonunda 'sayın seçilmiş cumhurbaşkanı' diye hitap ettiği Erdoğan'ı tebrik etti

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, görev süresinin sona ermesi nedeniyle Çankaya Köşkü'nde dün bir veda resepsiyonu verdi. Gül, buradaki konuşmasına başlarken, Başbakan Erdoğan'a atıfta bulunarak, 'Artık Sayın Başbakan'a, 'seçilmiş cumhurbaşkanı' diye hitap edeceğim, ona göre' ifadesini kullandı. 12. Cumhurbaşkanı olarak seçilmiş Başbakan Erdoğan'ı canı gönülden tebrik ettiğini söyleyen Gül 'Emine Hanımı, sizi de aynı şekilde. Allah'tan muvaffakiyetler diliyorum. Kendilerine bu şerefli görevden dolayı Cenab-ı Allah'ın hep yardımcı olmasını temenni ediyoruz'diye konuştu.

DEMOKRATİK OLGUNLUĞA ERİŞTİK

Görev süresi boyunca içeride ülkenin huzurunu ve istikrarını, dışarıda itibarını ve gücünü korumasına özen gösterdiğini belirten Gül, şunları söyledi: 'Her zaman söylediğim gibi, demokratik hayat bir mükemmelleşme sürecidir. Bu süreç, eleştiri, özeleştiri yoluyla eksikliklerinin giderilmesini, kusurların düzeltilmesini, reformlar yoluyla ise yapılanların iyileştirilmesini içerir. Türkiye'de de bugün çok şükür kusurlarını ve eksikliklerini giderme yeteneğine sahip bir demokratik olgunluğa erişmiş buluyoruz. Dolayısıyla görevimden Türkiye'nin geleceğine olan inancımı, ve umudumu muhafaza ederek ayrılıyorum.'

İKİ AYRI İSİM OLMAYACAK

Başbakan Erdoğan da resepsiyonda AK Parti'nin geleceği ve Gül'ün 'Partime döneceğim' açıklamalarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Gül'ün partiye dönmesinde bir mani olmadığını kaydeden Erdoğan, 'Abdullah Bey'in, partisine, partimize dönmesinden daha doğal hiçbir şey olamaz. Böyle bir adımı atması da doğaldır' diye konuştu. 'Kabine değişikliği olacak mı' sorusuna 'Bu çok erken bir soru. Biraz sabırlı olun' cevabını veren Erdoğan, ayın 27'sindeki olağanüstü kongreye tek maddeyle, genel başkan seçimi için gidileceğini vurguladı ve genel başkan ile başbakanın ayrı olmayacağı sözlerini yineledi.

TAŞLAR YERİNE OTURACAK

'Siyasetin boşluk kabul etmeyeceğini' belirten Erdoğan, 'İlk iş doğabilecek boşlukları ortadan kaldırmaktır. Onun için gelecek noktasında inanıyorum ki partide de taşlar yerine çok daha iyi oturacaktır' diye konuştu. 9 seçimdir birlik ve beraberlikle bu noktalara geldiklerini kaydeden Erdoğan, bundan sonra da beraber yürüyeceklerini kaydetti.

Bu arada Başbakan Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, MHP lideri Devlet Bahçeli ve bakanlar başta olmak üzere siyasiler ve üst düzey bürokrasinin tam kadro katıldığı resepsiyona CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve HDP Genel Başkanı ve cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş katılmadığı gözlendi.

NOTLAR…

- Çankaya Köşkü'nde ilk kez iki cumhurbaşkanının katıldığı bir resepsiyon yapıldı.

- 11.Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile 12.Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan siyah takım elbiseyi tercih etmişlerdi.

- Resepsiyon salonunda üç First Lady vardı. Hayrunnisa Gül, Emine Erdoğan ve Semra Özal.

- İki Cumhurbaşkanı bir süre sohbet etti. Başbakan Erdoğan ile TBMM Başkanı Cemil Çiçek'te bir süre dudak okunmasına ellerini ağızlarına kapatarak önlem almak suretiyle sohbet ettiler.

- Emine Hanım siyah, Hayrunnisa Gül ise krem renkleri tercih etmişti. Cumhurbaşkanının eşleri TBMM Başkanı Cemil Çiçek'in eşi Gülten Çiçek'in de aralarına katılmasıyla birlikte samimi bir şekilde sohbet ettiler.

- İki Cumhurbaşkanın sohbet ettiği sırada Genelkurmay Başkanı Org.Necdet Özel ile kuvvet komutanları yanlarına geldi. Komutanlar, Erdoğan'ı tebrik ettiler.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.