Gaziantep şehitleri son yolculuğuna uğurlanıyor

Gaziantep şehitleri son yolculuğuna uğurlanıyor

Gaziantep'teki saldırıda yaşamını yitiren 4'ü çocuk 9 vatandaş için cenaze töreni düzenleniyor. Devletin zirvesi tam kadro törende...

Gaziantep'teki saldırıda yaşamını yitiren 9 vatandaşın cenaze törenlerine Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Meclis Başkanı Cemil Çiçek, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli katılılıyor.

Cumhurbaşkanı Gül: Patlamanın arkasında PKK var

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 9 kişinin hayatını kaybettiği Gaziantep'teki patlamanın ardında PKK'nın olduğunu açıkladı. Gül, terör örgütünün, saldırıyı üstlenmemesi ile ilgili soruya, "Onların buna benzer olaylarla ilgili sicili kabarıktır. Dolayısıyla bunda bir tereddütümüz yoktur.'' dedi.

Cumhurbaşkanı Gül, Gaziantep Valiliği'ni ziyaretinin ardından yaptığı açıklamada, terörist saldırıyı lanetledi. "Bir bayram gününde çoluk-çocuk ayırt etmeden insanları hedef alan ve insanlarımızın kanına giren bu terör olayını lanetliyorum." diyen Gül, "Bunun arkasında olduğuna inandığımız terör örgütünü nefretle lanetliyorum. Bu olay, hiçbir şekilde hak arama olayı değildir. Bu, insanlıktan nasibini almamışların organize bir şekilde gerçekleştirdiği terör olayıdır." diye konuştu.

Olayda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet dileyen Cumhurbaşkanı, "Hepimizin böyle günlerde sapasağlam durmamız gerekir. Teröre ve terör örgütüne, onları destekleyenlere verebileceğimiz en güzel cevap, böyle bir olay karşısında hepimizin ortak olmamız ve hepimizin dimdik bu terör olayına karşı cephe oluşturmamızdan geçer. Vali beyden bilgiler aldım. Bu işe karıştığı tahmin edilen insanlar toplanmış vaziyette, gözaltına alınmış vaziyette. Bunlarla ilgili soruşturmalar devam ediyor." diye konuştu.

Terörle mücadelenin uzun soluklu çalışma olduğunu vurgulayan Abdullah Gül, "Terörle ilişkili olan herkesin, çok kesin mesafe koyması gerekir. Özellikle Doğu ve Güneydoğu'daki vatandaşlarımızın. İster Türk, ister Kürt kökenli vatandaşımız olsun, herkesin teröre karışanlara karşı kesin tavır koyması, terörü durdurmanın en önemli adımlarından birisidir." ifadelerini kullandı.

Gül, gazetecilerin ''Saldırıyı PKK'nın üstlenmediğine ilişkin açıklamalar var. Ne düşünüyorsunuz?'' şeklindeki soru üzerine ''Onların buna benzer olaylarla ilgili sicili kabarıktır. Dolayısıyla bunda bir tereddütümüz yoktur.'' şeklinde konuştu.

TBMM BAŞKANI ÇİÇEK GAZİANTEP'TE

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, özel uçak Ata ile saat: 11.45'te Gaziantep'e geldi.

TBMM Başkanı Cemil Çiçek'i Gaziantep Havaalanı'nda İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Hüseyin Çelik, Gaziantep Valisi Erdal Ata, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, Gaziantep milletvekilleri ve Gaziantepli iş adamları karşıladı.

Çiçek ile birlikte Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ile bazı milletvekilleri de Gaziantep'e geldi.

BAHÇELİ GAZİANTEP'TE

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Dr. Devlet Bahçeli, Gaziantep'te gerçekleştirilen bombalı saldırıda hayatını kaybeden 9 vatandaşın cenaze törenine katılmak üzere bu kente geldi. Tarifeli uçakla Ankara'dan Gaziantep'e hareket eden Bahçeli'yi saat 23.55'te Havaalanında milletvekilleri, bölge il ve ilçe başkanları ile 250 kişilik partili grubu karşıladı. Genel Başkan Yardımcısı Tuğrul Türkeş'in de eşlik ettiği Bahçeli, havaalanından hareket ederek geceyi geçireceği Tuğcan otele geldi.

Burada Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez ile karşılaşan Bahçeli, Görmez'le tokalaşarak, ayak üstü muhabbet etti. Daha sonra lobide partilileriyle kısa bir görüşme yapan Bahçeli, odasına geçerek dinlenmeye çekildi. Bahçeli'nin yarın MHP Gaziantep İl Başkanlığı'nı ziyaret ettikten sonra bombalı saldırıda hayatını kaybeden 9 vatandaşın cenaze törenine katılacağı bildirildi.

KILIÇDAROĞLU'NDAN ŞEHİT AİLESİNE ZİYARET

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Gaziantep'teki patlama sırasında ölen 3 yaşındaki çocuğun ailesini ziyaret etti.

Kılıçdaroğlu, beraberinde CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, Genel Sekreter Bihlun Tamaylıgil, CHP Gaziantep Millletvekilleri Mehmet Şeker ve Ali Serindağ ile Yığınlı köyüne geldi.

Patlama sırasında ölen 3 yaşındaki Süleyman Alkan'ın yanı sıra 5 yaşındaki oğlu Mehmet, eşi Dilber ve kendisi de yaralanan baba İbrahim Alkan, Kemal Kılıçdaroğlu'nu evinin kapısında karşıladı.

Kılıçdaroğlu, İbrahim Alkan ve ailesinin sağlık durumunu sordu, başsağlığı ve geçmiş olsun dileklerini iletti. Ziyaret sırasında Umut Oran, patlamada yardalanan 5 yaşındaki Mehmet Alkanı kucağına alarak sevdi.

Patlamanın olduğu gün ailesiyle birlikte markete gittiğini belirten baba Mehmet Alkan, olay anını saniye saniye gördüğünü, otobüsün patladığını ve ortalığın alev topuna döndüğünü belirterek, ''Oğlum Mehmet yanımdaydı arkama döndüm, eşim ve diğer çocuğum yerde yatıyordu. Hemen yerde yatan oğlumu kucağıma aldım, ara sokağa girdim, orada bayılmışım'' dedi.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, ailenin acılarını paylaştığını belirterek, ''3 yaşında zaten, mekanı cenet. Allah rahmet eylesin. Size sabır... Anne çok fazla üzülecek'' dedi.

Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Allah başka acılar vermesin. Ben Karadeniz'deydim, haberi duyar duymaz herkes üzüldü. Onlar da bütün acılarınızı paylaştılar. Karadeniz'dekilerin selamlarını getireceğim diye onlara söz verdim. Onların size selamı var, bütün Türkiye üzüldü. Allah başka acılar vermesin.''

CHP heyeti, ziyaret sırasında okunan dualara iştirak etti.

TERÖR KURBANLARI TOPRAĞA VERİLİYOR

Gaziantep'teki patlamada yaşamını yitiren 4'ü çocuk 9 kişi için tören düzenleniyor. Devletin zirvesi tam kadro cenaze törenine katılıyor.


BAKAN ŞAHİN BİR ANNEYİ TESELLİ ETTİ

Kalp rahatsızlığı sebebiyle annesini kaybeden Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Gaziantep'teki patladama yaşamını yitiren vatandaşlar için düzenlenen törende patlamada evladını kaybeden bir anneye sarılıp uzun süre gözyaşı döktü, onların gözyaşlarını sildi.



 

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.