Fransa Cumhurbaşkanı Macron, BAE'de

Fransa Cumhurbaşkanı Macron, BAE'de

Cumhurbaşkanı Macron:"Yemen'deki Husilerin Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'a attığı füzenin İran füzesi olduğu açık"

DUBAİ (AA) - Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Yemen'den Suudi Arabistan'a atılan füzenin İran yapımı olduğunu söyledi.

Birleşik Arap Emirlikleri'ndeki (BAE) yedi emirlikten biri olan Dubai'de bulunan Macron, burada düzenlediği basın toplantısında, bir sonraki durağının Suudi Arabistan olduğunu ve burada Veliaht Prens Muhammed bin Selman ile Yemen ve İran'daki durumu görüşeceğini ifade etti.

"Yemen'deki Husilerin Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'a attığı füzenin İran füzesi olduğu açık." diyen Macron, bu durumun, İran ile varılan nükleer anlaşmanın durdurulması gereğini ortaya koyduğunu belirtti.

Macron, İran'ın balistik füze programı konusunda da yeni müzakerelerin gerektiğini ifade etti.

Çarşamba günü BAE'ye gelen Macron, başkent Abu Dabi'de Louvre Müzesi'nin açılışına katılmıştı. Macron burada Abu Dabi Veliaht Prensi ve Genelkurmay Başkan Yardımcısı Muhammed bin Zayid Al Nahyan ile ikili ilişkiler ve bölgedeki gelişmeleri görüşmüştü.

Al Nahyan görüşmede, Macron'a müzenin açılışına katıldığı için teşekkür etmiş Fransız hükümetinin iki ülke arasındaki tarihi ve stratejik ilişkileri güçlendirme çabasını takdir etmişti.

Macron ise müzenin açılışına katılmaktan ve Al Nahyan ile bir araya gelerek iki ülkeyi ilgilendiren meseleleri görüşmekten memnuniyet duyduğunu ifade etmişti.

Yemen'den Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'ın kuzeydoğusuna geçen cumartesi günü atılan balistik füzeler, hava savunma sistemlerince etkisiz hale getirilmişti.
 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.