Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı: Afrin'de sona doğru

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı: Afrin'de sona doğru

Beştepe'de konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Afrin'in terör örgütü YPG'nin işgalinden kısa süre içerisinde kurtarılacağının sinyalini verdi.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin Suriye'nin kuzeyindeki teröristlere yönelik düzenlediği Zeytin Dalı Harekatı, 54. gününe girdi.

Beştepe'de düzenlenen Muhtarlar Toplantısı'nda kameralar karşısına geçen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kararlılıkla devam eden harekata ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

"AKŞAMA KADAR..."

Operasyonlarda 3 bin 444 teröristin etkisiz hale getirildiğini ifade eden Cumhurbaşkanı, "Afrin'e biraz daha yaklaştık, temenni ederim ki akşama kadar Afrin tamamen düşmüş olur." diye konuştu.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı: Afrin'de sona doğru


 

"AŞILMAZ DENİLEN DAĞLARI AŞTIK"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

"Demokrasimize sahip çıkarken emniyetten, kalkınmadan asla taviz vermedik. Dünyada bu ikisini başaran az ülke vardır. 584 bin yeni öğretmen atadık, 110 yeni üniversite kurduk. Sağlıkta hastane ve diğer tedavi kurumları olarak 3 bin yeni tesisi ülkemize kazandırdık. Şimdi de şehir hastanelerimizi devreye alıyoruz. Bölünmüş yol uzunluğumuz 79 senede 6 bin 100 kilometreydi. Biz 16 senede buna 20 bin kilometre bölünmüş yol ilave ettik. Karayollarımızın üzerine 258 yeni tünel inşa ettik. Dağları deldik, aşılmaz dağların hepsini delip geçtik. Ülkemizde daha önce olmayan yüksek hızlı tren (YHT) hatlarını inşa ettik. Şu anda Ankara, Konya, Eskişehir ve İstanbul YHT'den istifade ediyor. Eskiden sadece belirli bir kesimin faydalanabildiği hava yolunu, halkın yolu haline getirdik. Eskiden lüks otobüs fiyatına şimdi uçakla gidebiliyorsun.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı: Afrin'de sona doğru

 

 

THY'NİN BAŞARISI

Bugün THY dünyada en fazla noktaya uçan havayollarıdır.

Türkiye güçlenirken, büyürken hiçbir vatandaşımızın yoksulluğun pençesinden kıvranmasına rıza gösteremezdik. Şu anda tüm valiliklerimiz, kaymakamlıklarımız hepsi sosyal yardım konusunda ilk müracaat kapısıdır.

İstiklal Marşımızın anlamını ancak dilimizle birlikte kalbimizle birlikte okuduğumuzda anlayabiliyoruz. En büyük üzüntüm marşı yüreklere nakşedecek bir bestenin bulunamamış olmasıdır. Burada da bestekarlara görev düşüyor. Güfte var, istenilen beste yok. Temenni ederiz ki o da çıkar. Şu anda Fırat Kalkanı, Afrin, biz bununla ilgili bir İstiklal Marşı gibi demeyeyim ama bir Mehter Marşı gibi marşı da yazamalar mı? Bunu hazırlasınlar. Evde torunum bile Mehter Marşı ile yürüyor. Askerlerimizi de Mehter Marşı ile yürütür gibi yeni marşlarla yürütelim. 15 Temmuz için de marş yazılabilmeli. Şiirlerini yüreğiyle de yazan şairlerimize çok önemli görevler düşüyor.

ZEYTİN DALI HAREKATI

Afrin'deki ne kadar terörist etkisiz hale getirildi diye son rakamları alayım istedim, 3444 terörist etkisiz hale getirildi. Afrin'e biraz daha yaklaştık temenni ederim ki, akşama kadar Afrin tamamen düşmüş olur.

FETÖ'CÜ TERÖRİSTLER

15 Temmuz gecesi biz milletimize bir çağrı yaptık. Haydi meydanlara dedik. Haydi caddelere dedik ve milyonlar meydanlara döküldü. F-16'lar, helikopterler, tanklar bombaları yağdırırken benim milletim meydanlara, caddelere döküldü. 251 şehidimiz oldu ama bu şehitlerimizle biz ülkemizi kaptırmadık.

Bize akıl verenler bunlarla ülkemizi parçalamak istediler başaramadılar. Şu anda yüzlerce binlerce FETÖ ile ilgili asker elbisesi giymiş hainler içeride."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.