Cumhurbaşkanı Erdoğan Amerikan CBS kanalına konuştu

Cumhurbaşkanı Erdoğan Amerikan CBS kanalına konuştu

Amerikan CBS kanalında yayınlanan "60 Dakika" programına özel mülakat veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, önemli açıklamalarda bulundu.

Erdoğan, programda Steve Croft'un Türk-Amerikan ilişkilerine dair sorularını yanıtladı.

BAZI AMERİKAN POLİTİKALARI HAYAL KIRIKLIĞI

Son dönemdeki bazı Amerikan politikalarından dolayı "hayal kırıklığına uğradığını" söyleyen Cumhurbaşkanı ErdoğanABD başkanlığına seçilen Donald Trump yönetimine dair beklentilerini de anlattı.

OBAMA YÖNETİMİNİN SURİYE KRİZİNİ ELE ALMA BİÇİMİ YANLIŞ

Barack Obama yönetiminin Suriye'deki krizi ele alma biçiminin de rahatsızlık kaynağı olduğuna dikkati çeken Erdoğan, bu politikaların, Türkiye'nin güney sınırlarında güvenlik tehditlerinin ortaya çıkmasında rol oynadığına işaret etti.

Suriye ile ilgili konuları hem ABD Başkanı Obama'ya hem de Başkan Yardımcısı Joe Biden'a aktardığını bildiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ancak bu konuları ciddi bir şekilde ele almada başarısız oldular ve bu bizi rahatsız etti." diye konuştu.

GÜLEN'İN İADE EDİLMEMESİ TÜRK HALKINI RAHATSIZ EDİYOR

Darbe girişiminde bulunan FETÖ'nün elebaşı Fetullah Gülen'in ABD'de herhangi bir soruşturmaya tabi olmadan yaşamını sürdürmesi nedeniyle bu ülkenin yönetimini eleştiren Erdoğan, Gülen'in hala ABD'de kalmasının tüm Türk halkını rahatsız ettiğini vurguladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuk olduğu program, ABD doğu saatiyle pazar akşamı 19.30'da (TSİ 21 Kasım Pazartesi 03.30) yayınlanacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.