Cumhurbaşkanı Erdoğan tarihi konuşmasını yapıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarihi konuşmasını yapıyor

Cumhurbaşkanı seçim sonuçlarını İstanbul'da takip eden ve Ankara'ya gelen Erdoğan, AK Parti genel merkezinde vatandaşlara hitap ediyor.

Resmi olmayan sonuçlara göre 12. cumhurbaşkanı seçilen Başbakan ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti genel merkezinde vatandaşlara hitap ediyor

Cumhurbaşkanı seçimlerini İstanbul'da takip eden ve sonuçların açıklanmasının ardından Ankara'ya geçen Erdoğan'ın, AK Parti genel merkezine geldi.

Resmi olmayan seçim sonuçlarının ardından Başbakan Erdoğan'ın Ankara'da "balkon konuşması" yapacağını öğrenen vatandaşlar da AK Parti genel merkezine akın etti.

Türk bayrakları ve Erdoğan logolarıyla genel merkezinde bir araya gelen çok sayıda vatandaş, burada kurulan dev ekranlardan seçim sonuçları takip etti.

Erdoğan'ın seçim kampanyası şarkıları eşliğinde coşkulu bir şekilde bekleyişlerini sürdüren partililer, zaman zaman tezahüratlarda bulundu.

Çok sayıda yabancı basın mensubu da Erdoğan'ın balkon konuşmasını takip etmek için genel merkez binasının önüne geldi.

"Balkon konuşması"nın Arapça ve İngilizce dillerinde de canlı olarak verileceği öğrenildi.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

Kardeşlerim aziz milletim sevgili vatandaşlarım bu zafer gecesinde en kalbi muhabbetlerimle selamlıyorum. Cumhuriyet tarihimizde ilk kez gerçekleşen halk oyuyla cumhurbaşkanlığı seçiminin ülkemize milletimize tüm dost ve kardeş ülkelere hayırlı olmasını rabbimden niyaz ediyorum.

Şahsımı Türkiye Cumhuriyeti'nin 12'nci cumhurbaşkanı olarak tayin eden aziz milletime buradan şükranlarımı sunuyorum. Sandık başına giden her bir kardeşime teşekkür ediyorum. bize oy versin yada vermesin oyunu kullanan bu tarihi günde tarihin yapılmasına ve yazılmasına katkıda bulunan her bir vatandaşıma teşekkür ediyorum.

Yurt dışında bütün zorluklara rağmen sandığa gidip bu tarihi seçimde ilk kez oy kullanan kardeşlerime gümrük kapılarında oy kullanan kardeşlerime huzurlarınızda teşekkür ediyorum.

Dost ve kardeş ülkelerden bizlere hayır dualarını gönderen, ABD; Bosna Hersek'e, Japonya'dan Almanya'ya kadar Türkiyi için dua eden tüm gönül dostlarına teşekkür ediyorum.

"BUGÜN MİLLİ İRADE BİR KEZ DAHA KAZANMIŞTIR"

Bugün bu seçimi kazanan sadece Recep Tayyip Erdoğan değildir. Bugün milli irade bir kez daha kazanmıştır. Bugün demokrasi bir kez daha kazanmıştır. Bugün şahsıma oy verenler kadar, oy vermeyenlerde, sevenlerimiz kaadar sevmeyenlerimiz de kazanmıştır.Bugün 77 milyon, 81 vilayet kazanmıştır. Hiç kuşkusuz bugün, büyük Türkiye kazanmıştır.

Bugün sadece Türkiye değil, Beyrut, Saraybosna, Üsküp de kazanmıştır. Bugün Şam, Halep, Humus, Ramallah, Gazze, Kudüs de kazanmıştır.

Sevincimize ortak olan herkese, bu büyük alandaki coşkuyu şehirlerinde, ülkelerinde, gönüllerinde yaşayan herkese özellikle tek tek teşekkür ediyorum.

O meydanlardaki mitinglerimizde, Ramazan demediniz, oruç demediniz, sıcak demediniz, meydanlarda bizimle aynı coşkuyu paylaştınız. Kapı kapı dolaştınız. Milletin adamına oy istediniz. Size ne kadar teşekkür etsem azdır.

ÇANKAYA İLE MİLLET ARASINDA ENGEL KALMADI

1 Temmuz'da adaylığımız açıklandığında, bunun bir Fatiha olduğunu söylemiştik. Bugün miletimiz adına kutlu bir fatihayı hep birlikte idrak ediyoruz. Bugün bir dönemin kapılarını kapatıyor, artık yeni bir döneme doğru ilk adımı yapıyoruz. 3 Kasım 2002'de milletin partisinin iktidara gelmesiyle, millet kucaklaşmıştır. Millet bugün doğrudan seçtiği cumhurbaşkanıyla, artık Çankaya ile millet arasındaki tüm engeller ortadan kalkmıştır. Çankaya halkıyla bütünleşmiştir.

Uzun yıllar boyunca demokrasini nüzerinde bir vaseyet aracı olarak görülen Çankaya bugün itibariyle milli iradenin tam egemenliği altına girmiştir.

Bugün tarihi bir gün. Milletin devletle muhabbetle kucaklaştığı bir gün. Bugün zorba, kibirli devlet anlayışının son kırıntılarının da ortadan kalktığı, şefkatli, kucaklayan, milletiyle var olan, milletiyle güçlenen devlet anlayışını zafer kazandığı gün.

Bugün devletin ve milletin iki istikameti bulunmuyor. Artık devlet ve millet aynı istikamette yürüyor.

"YARINLAR BUGÜNDEN ÇOK DAHA İYİ OLACAKTIR"

13 yıl önce, 2001'de AK Parti'yi kurarken ne demiştik. Menderes gibi, 'yeter' demiştik. Yeter, söz milletindir demiştik. Ama bir şey daha ilave etmiştik. Yeter, söz de milletin, karar da milletindir demiştik. İşte şimdi, söz de, karar da milletin uhdesine geçti. Aracılar vasıtasıyla Cumhurbaşkanı seçmediniz, bizzat kendiniz seçtiniz. Millet, sadece TBMM'nin, sadece hükümeti tayin eden değil, Cumhurbaşkanını da tayin eden bir gücü ele geçirmiş, Türkiye'nin istikametini artık kendisi bizzat belirlemeye başlamıştır. Artık bugün dünden çok daha iyidir. Yarınlar, bugünden çok daha iyi olacaktır. Bugün Türkiye'nin gücüne güç katılmıştır. Bugün 2023 hedefleri 2053 ve 2071 hedefleri artık çok daha yakınımıza gelmiştir. Bundan 13 yıl önce AK Partiyi kurduk. Rabbime ne kadar hamd etsek azdır. 9 seçime girdik, her birinden zaferle çıktık. Ve dikkat ediyor musunuz oylarımız hep yükselerek sandıklardan çıktık. Hemen hemen her seçimde bir balkon konuşması yaptım.

"12 SENE BOYUNCA SÖYLEDİKLERİMİN ARKASINDA DURDUM"

Aziz milletime seslendim. Her bir balkon konuşmamda gönül diliyle konuştum. Aziz milletimize her bir seslenişimde akıldan ziyade kalbin ve vicdanın kelimeleriyle seslendim. Kardeşlerim meydanlarda mikrofonların önünde balkonda ne söylediysem 12 yıl boyunca söylediğimin arkasında durdum. Sözüme vefanın mücadelesini verdim. Bu dokuzuncu seçim konuşmamda da gönlümün ruhumun vicdanımın hissiyatını sizlere aktarıyorum.

TOPLUMSAL UZLAŞMA SÜRECİ

9 seçime girdik, 9 seçimini hepsinden zaferle çıktık. Sandıklardan hep yükselerek çıktı. Hemen hemen her seçimde bir balkon konuşması yaptım. Aziz milletime seslendim. Gönül diliyle konuştum. Aziz milletime her seslenişimde akıldan ziyade, kalbim ve vicdanım kelimeleriyle seslendim. Meydanlarda, mikrofonların önünde ne söylediysem, hep söylediğimin arkasında durdum. Bu 9. seçim konuşmamda da gönlümün, ruhumun, vicdanımın hissiyatını, sizlere aktarıyorum. İşte onun için bütün kalbimle, bütün samimiyetimle söylüyorum ki, milletimiz içinde 77 milyonun her bir ferdi içinde, bu seçimin mağlubu yoktur. Milletimiz içinde bu seçimin kaybedeni yoktur. Kaybeden var, statüko kaybetmiştir. Elbette vesayet en büyük mağlubiyetini yaşamıştır. Vesayet ve siyaset dışı güç odakları bugün ibretlik bir ders almıştır. İnanıyorum ki muhalefet bugünden itibaren politikalarını gözden geçirecek ve yeni Türkiye ile örtüşen bir siyaset tarzı inşaa edecektir. Ancak, bize oy vermeyenler, onaylamayanlar, bizi sevmeyenler bu seçimin mağlubu değildir. Bugün onlarda kazanmıştır. Bugün yeni bir toplumsal uzlaşma sürecini hep birilkte başlatalım diyorum.

Biz her adımda kendi iç muhasebizimi yaptık. Yeni Anayasa dedik. 326 milletvekiliyle, anayasa Komisyonu'nda 3 kişiyle temsil edilmeyi kabul ettik. Biz neden bunu yaptık. Niyetimiz bağcıyı dövmek değil, üzümü yemek. Ne yazık ki, başarılı olamadık. Neden? Çünkü, uzlaşma olmuyor. Ve en sonunda Meclis başkanı açıklamasını yaptı. Uzlaşma kendi inandıklarını karşıya dayatma değildir. 47 maddede uzlaşıldı, altında imzalar var. Daha sonra 60 madde var. Altında 4 siyasi partinin imzası var. Hadi gelin bunu çıkaralım dedik, kabul etmediler.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.