Cumhurbaşkanı Erdoğan Bursa'da

Cumhurbaşkanı Erdoğan Bursa'da

200 PYD'linin ölümüne tepki gösterenlere cevap veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriye'de 600 bin insanın ölümüne sessiz kalındığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ErdoğanBursa'da Mesleki Eğitim Kampüsü'nün açılış törenine katıldı.

Burada gündemi değerlendiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin düzenlediği hava operasyonuyla 200 PYD'li teröristin öldürülmesine tepki gösterenlere cevap verdi. Erdoğan, Suriye'de 600 bin insanın öldürülmesine sessiz kalanların PYD'li PKK'lı teröristlerin ölümüne karşı çıktığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Bursa'da

SURİYE'DE 600 BİN İNSANA SESSİZ KALDILAR

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuyla ilgili şunları söyledi; "600 bine yakın insan ölmüş ses çıkarmıyorsunuz, PYD'li teröristler ölünce konuşuyorsunuz. Bunların üzerine gideceğiz! Şehitlerimizin Yasin Börü'nün de kanı yerde kalmayacak. Parlamentodan idam geçerse ben buna cumhurbaşkanı olarak onayımı veririm. Sizden mi izin alacağız? 10 binlerce şehidimin kanı yerde mi kalacak?"

Erdoğan: Suriye'de 600 bin insana sessiz kaldılar VİDEO

Cumhurbaşkanı Erdoğan Bursa'da

İDAM TARTIŞMASI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları;

Parlamentoda idam konusu gündeme gelip Genel Kurul'dan geçtiği anda Cumhurbaşkanı olarak ben buna onayımı veririm. Bunu açıkladım. Bazı Batılılar 'Siz bunu niçin dillendiriyorsunuz' diyor, ya ne olacaktı? Sizden mi izin alacağız? Bugüne kadar on binlerce şehidimin kanı yerde mi kalacak? Bugün dünyanın büyük bir kesiminde hala idam uygulaması var. Dolayısıyla biz, o şehidimizin kanını yerde bırakamayız.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Bursa'da

FIRAT KALKANI HAREKATI

Şimdi El Bab, ama 'oraya inmeyin' diyorlar. Mecburuz, ineceğiz. Niye? Çünkü burada terörden arındırılmış bir bölgeyi hazırlamamız lazım. Koalisyon güçleri, eğer beraber hareket etmeye hazır olurlarsa Rakka'da da DEAŞ'a karşı gereğini yapacağız. Ama PYD ile veya YPG ile beraber değil. Amerika, koalisyon güçleri, beraber. Terör örgütlerini yanımıza almayacağız.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Bursa'da

FETÖ İLE MÜCADELE

Demokrasiden, hukuktan ve adaletten asla taviz vermeden, adeta bir kuyumcu hassasiyetiyle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Ancak bu hain örgüt bizim bu hassasiyetimizi dahi sulandırmaya, istismar etmeye... Ne diyorlar, 'mağduriyetim giderilsin' diye yapılan başvurular var. Sen ne diyorsun ya? Ne mağduriyeti? Benim 241 şehidimin ailesinin mağduriyetini kim giderecek? 2 bin 194 gazimin ailesinin mağduriyetini kim giderecek? Biraz insan edep eder. Hangi yüzle gelip bunu söylüyorsunuz. Acırsanız acınacak hale gelirsiniz. Biz arkadaşlarımıza şunu söylüyoruz; hukuk içinde, adil bir şekilde kararınızı verin."

Cumhurbaşkanı Erdoğan Bursa'da

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.