Cumhurbaşkanı Erdoğan: DAEŞ Müslümanların sırtındaki hançer

Cumhurbaşkanı Erdoğan: DAEŞ Müslümanların sırtındaki hançer

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye Gönülü Teşekküller Vakfı tarafından organize edilen bayramlaşma programında IŞİD ile ilgili sert mesajlar verdi. Konuşmasında

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Gönüllü Teşekküller Vakfı'nca düzenlenen"İstanbul Bayramlaşıyor" programındaki konuşmasına, tüm Müslümanların Ramazan Bayramı'nı tebrik ederek başladı.

Türkiye'de Atatürk Havalimanı'nda, ardından Irak'ta, dün de Suudi Arabistan'da Cidde ve Medine'de meydana gelen terör saldırılarının herkesin yüreğini derinden yaraladığını belirten Erdoğan, şöyle konuştu:

"Aziz İslam'ın adını kullanarak, istismar ederek, Müslüman kanı döken bu terör örgütü, Peygamber Efendimizin mübarek naaşının, mescidinin bulunduğu şehre saldıracak kadar ileri gitti. DAEŞ denilen bu proje örgüt, Müslümanların bağrına saplanmış bir hançerdir. Her kim ki mezhep taassubuyla veya başka bir saikle bu örgüte destek veriyorsa aynı vebale ortak oluyordur."

"SURİYELİ MÜSLÜMANLARIN ENSAR'I BİZİZ"

Suriyeli sığınmacılara vatandaşlık verilmesi konusuna da değinen Erdoğan, şöyle konuştu:

"Şimdi, Suriye'den ülkemize gelen 2 milyon 700 bin muhacir var değil mi? Biz de hamdolsun ensarız. Ne büyük makam bu ya, ne büyük makam. Ama şimdi bakıyorum, bazı siyasiler bunun inceliğini kavrayamamış. 300'de Irak'tan var, 3 milyon. Çıkmış açıklama yapıyor. Diyor ki; 'Vatandaşlık öyle kolay bir iş değil'. Buralara takıp kalacak kadar siyaseti bilmeyen, tarihini bilmeyen, kendi değerlerini bilmeyen kişilerle bu ülkede ne yapabilirsiniz? Evet biz o mağdur, o mazlum kardeşlerimize bu ülkede inşallah hükümetimizin ortak çalışmasıyla vatandaşlığı vereceğiz."

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.