Cumhurbaşkanı Erdoğan Gökçek'in istifasını mi istedi?

Cumhurbaşkanı Erdoğan Gökçek'in istifasını mi istedi?

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Ankara, Bursa, Balıkesir, Uşak, Niğde, Nevşehir Belediye Başkanlarının istifalarını istediği iddia edildi...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Ankara, Bursa, Balıkesir, Uşak, Niğde, Nevşehir Belediye Başkanlarının istifalarını istediği iddia edildi.

Kanal D’nin ana haber bülteninde verdiği habere göre Cumhurbaşkanı Erdoğan, başta Melih Gökçek olmak üzere birçok büyükşehir belediye başkanının görevlerinden ayrılmasını istedi. İstifası istenenler arasında Balıkesir'deki ilçe kongresinde yaptığı konuşmayla gündeme gelen ve hakkında parti içerisinde soruşturma başlatılan, Balıkesir Belediye Başkanı Edip Uğur'un da bulunduğu ileri sürüldü.

Habere göre Cumhurbaşkanı'nın belediye başkanlarına, Şubat ayına kadar süre verdiği belirtildi.

Bakanlar Kurulu sonrasında açıklama yapan Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ ise Melih Gökçek'in istifasına ilişkin iddialar hakkında, “Ben hükümet sözcüsüyüm. Parti sözcüsü değilim. Şu anda bu konuda bir bilgim yok. Parti sözcümüze sorarsanız onlardan daha iyi bilgiler alırsınız” ifadelerini kullandı.

Daha bugün Düzce Belediyesi’nin AKP’li Başkanı Mehmet Keleş, istifa ettiği açıklamıştı. Düzce Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında AKP’li Başkan Mehmet Keleş’in damadı Emre Kurt hakkında örgüt üyeliği iddiası ile tutuklanmıştı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.