Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri verildi

Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri verildi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ödül töreninde önemli açıklamalar yaptı.

Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri sahiplerini buldu. Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda düzenlenen törende konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bugün kendilerine ödül tevdi edeceğimiz sanatçı, bilim insanı ve kurumlarımızı tebrik ediyorum. Bu topraklar bundan önce olduğu gibi bugün de alimler, münevverler yetiştiriyor" dedi.

Tüm yabancılaşma ve yabancılaştırma çalışmalarına rağmen bu topraklardan aydın, sanatçı ve münevverlerin çıktığını belirten Erdoğan, "İlim tarihini egemenler yazıyor diye başımızı öne eğerek ümitsizliğe kapılmak bizim milletimize yakışmaz" diye konuştu.

YİNE SÖYLÜYORUM DÜNYA BEŞTEN BÜYÜK

"Uluslararası kurumlar, Birleşmiş Milletler, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi, kararlarını objektif mi veriyor? Asla. Yine söylüyorum, dünya 5'ten büyüktür" ifadelerini kullanan Erdoğan, "Tüm dünya bu 5 ülkenin içinde herhangi birinin dudak arasına mı bakacak? Eğer 'Hayır' derse mesele bitmiştir. Tüm dünya ona mahkum. Böyle bir zulüm olabilir mi? Adaletin beklendiği bir yerde adalet yok, sadece zulüm var ve bu zulüm acımasızca devam ediyor" diye konuştu.

BURASI TAYYİP ERDOĞAN'IN SARAYI DEĞİL

Yeni Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na ilişkin eleştirilere de cevap veren Erdoğan, "Burası Tayyip Erdoğan'ın sarayı değil, burası Türk milletinin sarayıdır. Bu saray sadece Türk milletinin kendi imkanlarıyla inşa edilmiş olan bir saraydır. Bu sarayın içerisinde sadece cumhurbaşkanlığının görevlileri çalışacaktır, millet burada ağırlanacaktır" dedi.

ÖDÜL ALAN KİŞİ VE KURUMLAR

2014 yılı Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödüllerini,

Türk Sinemasının 100. Yılı dolayısıyla Türk sinemasına yaptığı katkılar nedeniyle Sinema alanında Hülya Koçyiğit'e

Uzun sanat hayatı boyunca Klasik Türk Müziği ve Tasavvuf Müziğine yaptığı katkılar nedeniyle Müzik alanında Niyazi Sayın'a,

Türk edebiyatına ve gelişmesine yaptığı önemli katkılar nedeniyle Edebiyat alanında Alev Alatlı'ya

Abdülhamit Dönemi ve Cumhuriyetin ilk yıllarına dair çalışmaları nedeniyle Tarih alanında Prof. Dr. Engin Akarlı'ya,

İslam Dünyasında hazırlanan ilk ve en kapsamlı İslam ilimleri ansiklopedisi olması ve Türkiye’de ilim dünyasına sunduğu başarılı çalışmalar nedeniyle Kurum kategorisinde Türkiye Diyanet Vakfı İslam Ansiklopedisi’ne verildi.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.