Cumhurbaşkanı Erdoğan-Ürdün Kralı basın toplantısı

Cumhurbaşkanı Erdoğan-Ürdün Kralı basın toplantısı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ürdün Kralı Abdullah'la düzenlediği ortak basın toplantısında Kudüs'ün statüsü konusunda alınacak yanlış kararın infiale yol açacağını belirtti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, resmi temaslar için Ankara'ya gelen Ürdün Kralı 2. Abdullah'la birlikte ortak basın toplantısı düzenledi.

"ÇATIŞMALARI ATEŞLEYECEK"

Erdoğan, sözlerinin büyük bölümünde ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanımaya hazırlanmasıyla ilgili konuştu. Cumhurbaşkanı şunları söyledi: "Kudüs'ün kutsiyetinin ve tarihi statüsünün muhafazası hususunda Ürdün ile aynı hissiyatı paylaşıyoruz. Ürdün Haşimi Krallığının Kudüs'teki kutsal mekanların hamisi olarak oynadığı kritik rolü çok önemsiyoruz. Kudüs'ün statüsü konusunda atılacak yanlış bir adım, tüm İslam aleminde infiale sebep olacaktır, bu barış zeminini dinamitleyecek, bölgemizde yeni gerilimlerin, çatışmaların fitilini ateşleyecektir.

"KUDÜS'Ü GÖZARDI EDENİN SONU FELAKETTİR"

Kudüs, tüm Müslümanların harimiismetidir, göz bebeğidir. Kimden gelirse gelsin, bu tarihi hakikati gözardı eden her yaklaşımın sonu hüsrandır, felakettir. Bölgemizin huzur, barış ve güvenliği, iç politik hesaplara kurban edilemeyecek kadar önemlidir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.