Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Demirtaş'a Kabe cevabı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Demirtaş'a Kabe cevabı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Taksim'i Kabe'ye benzeten Demirtaş'a cevap verdi: "Millet 7 Haziran'da Kabe'nin neresi olduğunu gösterecek."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Rizeliler Buluşuyor" programında yaptığı konuşmada,Taksim Meydanı'nı Kabe'ye benzeten HDP'liSelahattin Demirtaş'a cevap verdi.

Türk halkının Kabe'nin neresi olduğunu gayet iyi bildiğini vurgulayan Erdoğan, 7 Haziran'da Kabe'nin neresi olduğunu göreceklerini de sözlerine ekledi:

7 HAZİRAN'DA KABE'NİN NERESİ OLDUĞUNU GÖRECEKSİNİZ

"Bugün de hala yüzde 52 oyla cumhurbaşkanı olmuş şahsıma, yüzde 50 oyla ülkeyi yöneten iktidara, onun kadrolarına karşı bitmek tükenmek bilmeyen bir kinle saldırıyorlar. Sorsanız tarafsızlar. Sorsanız objektif davranıyorlar ama hepsi amigo, amigo. Ülkemize ve dünyaya ideolojik saplantılarıyla bakıyorlar. Bizimle değil, milletimizin tarihiyle kültürüyle değerleriyle inançlarıyla sorunları var. İşte bakın. Bu ara tuttular, malum ana muhalefet imam hatip okullarını kapatmaktan bahsediyor. Bakıyorsunuz bir diğeri, Diyaneti kaldırmaktan bahsediyor. Bakıyorsunuz Kudüs, 'Yahudilerindir' diyor. Bakıyorsunuz, 'Taksim bizim Kabemizdir' diyor. Bunlar rotayı şaşırmışlar. Bunlar istikameti şaşırmışlar. Bu millet Kabe'sinin neresi olduğunu gayet iyi biliyor ve ben inanıyorum ki Taksim'i Kabe olarak gösterenlere 7 Haziran'da Kabe'nin neresi olduğunu gösterecektir."

BAŞKANLIK SİSTEMİ İÇİN ŞARTLAR OLGUNLAŞTI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin artık parlamenter sistemle yoluna devam etme imkanı kalmadığını bildirdi. Parlamenter sistemin, darbe, muhtıra ve krizlerle bir hayli yıprandığına işaret eden Erdoğan, şöyle konuştu:

"Şimdi yeni bir arızaya mahal vermeden bu sistemi toptan değiştirme imkanı ortaya çıktı. Yeni Türkiye yolunda yeni anayasa ve onunla birlikte başkanlık sistemi için şartlar olgunlaştı. Artık yapılması gereken yeni anayasa ve başkanlık sisteminin içini doldurmaktır."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.