Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan gündeme ilişkin açıklamalar

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan gündeme ilişkin açıklamalar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suudi Arabistan ziyareti öncesi basın açıklaması yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Suudi Arabistanziyareti öncesi Atatürk Havalimanı'nda gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu..

3 BİN TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Yurt içi ve yurt dışında devam eden operasyonlarda 3 bin teröristin öldürüldüğünü ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, bölgeden tüm teröristler temizlenene kadar operasyonların devam edeceğini belirtti.

"Suriye'deki son gelişmelerin PKK'nın ülkemize yönelik iştahını da kabarttığını görüyoruz. Güvenlik güçlerimiz son derece başarılı operasyonlar ypaıyor. Yurt içi ve yurt dışında etkisiz hale getirilen terörist sayısı 3 bini aştı. Terörü tamamen yok edene kadar, bölgeye refah getirene kadar milli güvenliğimiz için tehdit olmaktan çıkana kadar devam edecektir."

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 3 bin terörist öldürüldü VİDEO

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları;

GÜNDEMDEKİ KONULAR

"Bu ziyaretim öncesinde başta Selman, veliaht vekil Nayif ile gelişmeleri ele alma fırsatımız olacak. Enerji, güvenlik işbirliği, terörle mücadele, ekonomik meseleler gündemimizin en önemli başlıkları.

Terör örgütlerini DAİŞ'le çatışıyor diye destek çıkmak bölgedeki krizi daha da arttırır. Bu yanışların bedelini Suriye halkı ve bölge ülkeleri ödemiştir.

BUNLARA DESTEK VERENLER DE BU REJİMİN ORTAĞIDIR

Bölgenin tarihini, sosyolojisini dikkate almadan atılan adımlar sadece zulüm olur. 400 bin masum insanı acımasızca, konvansiyonel kimyasal silahlarla katleden bir rejime destek verilerek bir yere gidilemez. Bunlara destek verenler de bu rejimin ortağı konumundadır. PYD YPG gibi terör örgütlerinin etnik temizlik faaliyetlerine göz yummak, sırf DAEŞ'le çatışıyor diye makbul görmek bölgedeki ateşin üzerine gitmektir. Bunlar görünürde çatışıyor, ancak asılda birbirine güç veren örgütlerdir.

5 yıldır yaklaşık ilkeli, tutarlı, insani tutum ortaya koyarak ne kadar isabetli bir tutum sergilediğimiz ortada. Bundan sonra da devam ettireceğiz.

ÖLDÜRÜLEN TERÖRİST SAYISI 3 BİNİ AŞTI

Suriye'deki son gelişmelerin PKK'nın ülkemize yönelik iştahını da kabarttığını görüyoruz. Güvenlik güçlerimiz son derece başarılı operasyonlar ypaıyor. Yurt içi ve yurt dışında etkisiz hale getirilen terörist sayısı 3 bini aştı. Terörü tamamen yok edene kadar, bölgeye refah getirene kadar milli güvenliğimiz için tehdit olmaktan çıkana kadar devam edecektir.

SİYASİ UZANTILARI..

Bölücü örgütün siyasi uzantıları ağızlarındaki baklayı çıkarmaya başladılar. Bu süreç gerçek yüzlerin görüldüğü süreçtir. Malum eş başkan Rusya ziyareti sonrası kulaklarına üflenen suflelerle bazı hezeyanlar ortaya atmıştır. Bunlar ihanettir. Türkiye üzerinde ameliyat yapmak isteyenler gereken cevabı alacaktır. biz bu açıklamaların gerçek sebebini biliyoruz. Kazdığı hendeğe gömülen örgütün başarısızlığını örtmeye yöneliktir bu açıklamaları. Kendilerini bekleyen akıbetten kurtulamayacaklar. Gerekli soruşturma başlatıldı.

Bölge insanı bu terörist ve siyasi güruhu gördükçe arasına mesafe koymuştur. Bu ihanet şebekesine gereken dersi hem hukuktan hem milleten alacağına inanıyorum.

SORU-CEVAP

YPG'nin ilerlemesi:

YPG'nin Tişrin Barajı'nı geçtiği yönünde bize iletilen bilgi yok. Koalisyon güçleri olarak attığımız adım var. Birinci öncelik Cerablus'u DAEŞ'ten temizlemek. Bu kesinlikle başarılacaktır. Terör örgütlerinin o ülkenin milli güçlerinin sağlam durması karşısında dayanmaya tahammülü yoktur. Kararlılığımız ortadadır. PKK'ya karşı verilen mücadele devam edeceği gibi koalisyon güçleriyle atacağımız adımlar bellidir.

Kürt babasının feryadı var. Ben de anam da babam da Kürt diyor. Biz birliğiz. Sen hangi hakla bu bölgede bir devlet kurmaktan bahsediyorsun?

HALKIN İRADESİ SİLAHTAN GÜÇLÜDÜR

Halkın iradesi silahtan güçlüdür. Ama bunlar parlamentoya inanmış değiller. Bunlar bir taraftan Türkiyeliyiz demeye başladılar, ama Türkiye partisi olmadığı ortaya çıktı. Ele saz almakla, Nişantaşı'nda tur atmakla, Türkiye partisi olunmuyor. Türkiye partisi olabilmek için halkımızın değerlerine saygı duymak gerekiyor. Kandan beslenenlerin halkımızı sokağa dökmek suretiyle sadece 6-7 Ekim tarihlerinde eş başkanlarından bir tanesinin sokağa davetiyle malesef bir kısım Kürt kardeşim bu davete uydu ve 50 Kürt kardeşimiz öldü mü? öldü. Ölenler Kürt'tü, öldüren de Kürt'tü. Dün İspir'de bir Uzman Çavuşumuzun şehit olması neticesinde babasının haykırmasıyla, 'Ben de Kürt'üm, babam da Kürt' durumu görüyorsunuz.

KÜRT KARDEŞLERİMİZİN TEMSİLCİSİ DEĞİLLER

Zerre kadar parlamentonun içerisinde olduğunun farkında olsa ki henüz yeminini de yapmış değil, ve çok daha enteresan; ilginç olan o anayasamızın 14.maddesi bunların attığı bu adımlara karşı konulmuş bir maddedir.

Okullara hastanelere olan saldırıları sonlarının geldiğinin akıbetidir. Esnaf kardeşlerimizin dükkanlarına yaptığı saldırılar. Kürt kardeşimizin temsilcisi değiller. Bu arada Demirtaş 4 gün önce yemin etmiş.

ANAYASA ÇALIŞMALARI

Şu anda anayasa konusunda tüm siyasi partilerin Türkiye'de toplumsal mutabakatın sağlandığı bir yeni anayasa beklentisi var. Hemen hemen siyasi partiler bunun sözünü meydanlarda verdiler. Seçimlerde verilen bu sözün yerine geldiğini görürüz. Başbakanlığım döneminde parlamento içinde 4 siyasi partinin kurmuş olduğumuz bir uzlaşma komisyonu ile başlattığı çalışma vardır. Önce 47 maddede mutabakat sağlanmıştı. Anamuhalefet lideri bu maddeleri geçirelim demişti."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.