Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan gündeme ilişkin açıklamalar

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan gündeme ilişkin açıklamalar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan oda ve borsa başkanlarıyla yaptığı toplantıda konuşuyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan oda ve borsa başkanlarıyla yaptığı toplantıda FETÖ'nün elebaşı Gülen'e yüklenerek "Üst akıl Pensilvanya'daki değil, üst akıl başka. Onun kafası o kadar çalışmaz" dedi.

Erdoğan şu ifadeleri kullandı;

"MİLYONLARCA İNSANIN GELECEĞİNİ ÇALDILAR"

"Bu hain yapı ile ilgili ama fakat diyenler benim indimde gönlü onlarla birlikte olanlardır. Bu adamlar katildir, ellerine masumların kanı bulaşmıştır. Bu adamlar sinsidir, her sözlerinin gerisinde başka bir niyet var. Bu adamlar hırsızdır, sınav sorularını çalarak milyonlarca insanın geleceğini çalmıştır.

"ÜST AKIL PENSİLVANYA'DAKİ DEĞİL"

Tehditle şantajla himmet adı altında işadamlarından da para topladılar.  Üst akıl Pensilvanya'daki değil, üst akıl başka. Onda bu akıl yok, o kadar kafası çalışmaz.Şimdi ne diyorlar 14 Ağustos'u bekleyin biz namert değiliz, mertiz mert."

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları;

İHANETLERLE İLK DEFA KARŞILAŞMIYORUZ

"Buradan bir kez daha şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Milletimizin başı sağolsun.

Millet olarak ihanetlerle ilk defa karşılaşmıyoruz. Sadece 93 yılı Cumhuriyet tarihimizde de PKK'sından DHKPC'sinden DAEŞ'ine kadar karşı karşıya kaldık.

Burada sorulması gereken soru şu; bu ülke niçin bu kadar çok saldırıya maruz kalıyor. Elbette diğer ülkelerde her şeyin süt liman olduğunu söylemiyorum. Biz tek başımıza göğüslemek zorunda kalıyoruz.

TÜRKİYE TÜM BUNLARI EŞ ZAMANLI YAŞIYOR

Darbelere darbe girişimlerine maruz kalan ülkeler yok mu var, sığınmacı akınına uğrayan ülkeler yok mu var, gizli açık ekonomik siyasi sabotajlara uğrayan ülkeler yok mu var. Türkiye'nin farkı bunların hepsini eş zamanlı yaşıyor olması.

Bu kadar soruna dik duracak başka bir ülke var mıdır Türkiye'den başka, işte onu bilmiyorum. Bir taraftan terörle uğraşırken bu darbe girişimini püskürttük.

Bunu sizlerle beraber yaptık, milletimizle beraber yaptık. Bu millet alnı öpülesi bir millettir.

15 TEMMUZ BU MİLLETİ VATANSIZ BIRAKMA GİRİŞİMİDİR

Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet. Bu yalın gerçeği anlatmaya çalışıyorum. 15 temmuz bu milleti bayraksız, devletsiz, vatansız bırakma girişimidir.

15 Temmuz'un en büyük kazanımı milletimizin bu ihanet şebekesinin maskesini indirmiş olmasıdır. Milletimiz mesajını açık ve net verdi. Milletimiz; "bizim bu ülkeden başka vatanımız yoktur, ülkemizi de bu sapıklara bırakmayacağız" dedi.

Örgütlendikleri 160 ülkenin tamamını da vatan sayıyorlar. Elinde sonunda ele geçireceklerine dair özgüven sergiliyorlar. Amerika'yı nereye ele geçirecekler, öyle diyorlar.

YARALI OĞUZHAN'I ZİYARET ETTİM

TOBB'un hastanesinde yaralı olan Oğuzhan kardeşimizi dün ziyaret ettim. 23 yaşında, 1.90 boyunda bir fidan. Cemalini bir göreyim istedim.

Zerre kadar insanlıktan nasibini almamış olan birileri şu külliyenin önünde elinde bayraktan başka bir şey olmayan insanların üzerine bomba yağdırabilir mi?

AŞK BU VATAN İÇİN YÜRÜYÜŞTÜR

Aşk bu vatan bu millet için yürüyüştür. Bu dikkat edin Şenkaya'da 20 tane devletin de verdiği imkanlarla hayvan besleyen emekli bir ailenin evladı. Yarın defnedilecek, Rabbim Peygamberimize komşu eylesin.

İmandır o cevher ki, ilahi ne büyüktür İmansız olan paslı yürek, sinede yüktür. 5 şehidimiz vardı, altıncısı da Oğuzhan oldu. Onların elinde silah yoktu, tek silahları imanlarıydı. Bir hanım kardeşimizin başı vücudundan ayrıldı ve kongre merkezimizin çatısına düştü.

ALLAH'I İSTİSMAR EDEREK MİLLETİ ALDATTILAR

Şimdi ben Tabanı ibadet, ortası ticaret, tavanı ihanet dediğim o takıma birileri cemaat diyor, diğer cemaatlere hakaret olur. Bunlar tam bir terör örgütü. Bu terör örgütü aileleri birbirinden ayırıyor. Bunları ben hep haşşaşi diye anıyorum. Bunlar Hasan Sabbah'i yolunda. Onların çok iyi kadroları var. Şeytan da melekti, ilk isyan eden o oldu. Bunlar Allah'ı istismar ederek milleti aldattılar.

Noktayı daha koymadık, bu bir virgüldür, bu iş devam ediyor. Temizlemek zorundayız. Rehavet yok, gevşemek yok, kararlı bir şekilde bu süreci devam ettirmek durumundayız.  Mevlana Hazretlerinin pergel benzetmesinde olduğu gibi bir ayağımızı sıkı sıkı basmak, diğeriyle tüm dünyayı dolaşma iradesindeyiz.

Yurdumuzun üzerinde tüten en son ocak sönmeden kimsenin bu milleti esir etmeye gücü yetmez. Milletimle iftihar ediyorum.

YENİKAPI'DAKİ MİTİNG

Yenikapı'da pazar günü miting düzenlenecek. Parti farketmiyor. Bu milli birliğimizin ifadesi olmak üzere mesajlarımızı birlikte verelim istedim. Demokrasi ve şehitler mitingi olduğu için Türk bayrağından başka bayrak gelmesin istedim.

Yani orada bayrağımızın dışında parti bayrağı, sendika şu bu hiçbir bayrak istemiyoruz. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti bayrağı, Azerbaycan bayrağı dalgalanabilir. Sayın Devlet Bahçeli'nin haberini aldık, sağolsunlar varolsunlar. Ben Kılıçdaroğlu'nun da orada olmasını istiyorum.

Onlar da bir heyetle olacakmış, umarım durumu tekrar gözden geçirir ve gelirler. FETÖ'nün bürokrasideki gücünü kırmak adına ciddi adımlar attık.

TSK İÇİNDEKİ YAPI DEŞİFRE OLDU

Bu sinsi örgütün TSK içindeki yapısı da deşifre oldu. Bir de iş dünyası ayağı var. Belki en güçlü oldukları yer orasıdır. Bu eli kanlı örgütün iş dünyası içindeki tüm düzenini tamamen kesmekte kararlıyız.  Şu anda yakalananlar buzdağının görünen yüzü, diğerleriyle ilgili çalışmalar sürüyor.

BEN ÖZÜR DİLİYORUM

Biz bunlara bunlar eğitimle uğraşıyorlar deyip destekler verdik. Ben söyledim Rabbimden af diliyorum, milletimden özür diliyorum. Olaya samimiyetle baktık. Ama ne yazık ki karşımızdakilerden bunu görmedik.

Millete kurşun sıkanı nasıl affetmiyorsak, o kurşunu finanse edeni de affetmeyeceğiz. Geldiğimiz yer itibariyle bu yapının her okulu, dersanesi, evi terör yuvası, her şirketi birer terör organizasyonudur.

BU ADAMLAR HIRSIZDIR

Bu hain yapı ile ilgili ama fakat diyenler benim indimde gönlü onlarla birlikte olanlardır. Bu adamlar katildir, ellerine masumların kanı bulaşmıştır. Bu adamlar sinsidir, her sözlerinin gerisinde başka bir niyet var. Bu adamlar hırsızdır, sınav sorularını çalarak milyonlarca insanın geleceğini çalmıştır."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.