Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli mesajlar

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli mesajlar

Cumhurbaşkanı Erdoğan Uluslararası Kudüs Vakıfları Toplantısı'nda konuşurken önemli mesajlar verdi. Erdoğan, Kudüs Vakıfları Forumu'nda Ezanın yasaklanmasının gündeme gelmesine ilişkin de konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kudüs Vakıfları Forumu'nda Ezanın yasaklanmasının gündeme gelmesine ilişkin yaptığı açıklamada, ''Kudüs semalarından ezanın susturulmasına inşallah izin vermeyeceğiz'' dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Uluslararası Kudüs Vakıfları Toplantısı'nda konuştu. İşte Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkan detaylar:

''Burada bir inceliği özellikle vurgulamak istiyorum: Biz Mescid-i Aksa dediğimiz zaman orada Harem-i Şerif olarak ifade etmeyi eksik buluyoruz. Kubet'üs Sahra da... bunların hepsi onun içindedir. Bunun böyle bilinmesini istiyorum. Kimse kimseyi aldatmasın, bunun mücadelesini veriyoruz, vermeye de devam edeceğiz. Kudüs 3 semavi din için kutsal bir şehirdir. Kudüs hasrettir, insanlığın gözünün nurdur, yeryüzünde Arş-ı Ala'ya en yakın yerdir. Ümmetin ilk kıblesi, peygamberler şehri olan Kudüs; tüm Müslümanların harem-i izzeti ve namusudur. Burada bizlere pusula olması için bir hadisi özellikle söylemek istiyorum: Bir gün Hz Memnune, 'Peygamber Efendimiz Mescidi Aksa için hüküm nedir' diye sorar. O da oraya gidin ve orada namaz kılın buyurur. Hz. Memnune gidemezsek ne yapalım der. Peygamberimiz de o zaman kandillerinde yakılmak üzere yağ gönderin buyurur. Kudüs tekrar özgürleşene kadar, Selahaddin Eyyubi'nin gözüne uyku girmemiştir.''

"KUDÜS'E SAHİP ÇIKMAK HER MÜSLÜMANIN GÖREVİDİR"

Kudüs'e sahip çıkmak, her müslümanın görevidir. Kudüs davası sadece Filistinli kardeşlerimizin davası değildir. Bizler millet olarak Kudüs'e Hz Peygamberin şehrine hizmet etme onuruna nail olmuş bir neslin torunlarıyız. Çanakkale'de ve Kut'ül Amare'de kazandığımız zaferlere rağmen işgali durduramadık. Kudüs o günlerden beri huzur yüzü görmedi. Kudüs'ün tekrar barış şehri olması için gayret sarfediyoruz. Kıymetli kardeşlerim, vakıf müessesi bu amaçlarımızı gerçekleştirmek için biçilmiş kaftandır. Tarih boyunca maruz kaldığımız saldırılaara rağmen ayakta kalabilmemizde vakıf müesseselerin büyük katkısı vardır. Kudüs'ün tarihine baktığımızda vakıfların izini görürüz. Bu Suriye'de de böyle değil miydi? Ama şimdi o eserler yer ile yeksan oluyor.

Ezan bir çağrıdır. Ezan yasağının gündeme gelmesi utanç vericidir. Kudüs semalarında ezanın susturulmasına izin vermeyeceğiz. Biz inancımıza güveniyoruz.

 
REKLAM
ads by AdMatic

''ÇÖZÜM BAĞIMSIZ FİLİSTİN DEVLETİ''

Filistin meselesine adil çözüm bulunmadan bölgenizde barışın sağlanması mümkün değildir. Filistin meselesinde yıllardır üstünlerin hukuku işliyor, bunu da böyle görelim. İsrail çeşitli güçlerden aldığı cesaretle hukuk tanımazlığını ısrarla, inatla sürdürüyor. Alınan onca kararlara rağmen Kudüs'ü Müslümansız yaşamaya ve yaşatmaya devam ediyor. İsrail'in yakın zamana kadar uygulanan ırkçı ve ayrımcı politikalardan ne farkı var? İsrail yönetiminin bu gücü nereden geliyor? Katliamların karşılıksız kalacağını gördü. Sahilde top oynarken öldürülen masum çocukların hesabının hiçbir şekilde kendisinden sorulmayacağını biliyor. Cezasız kalan her suç daha da azgınlaştırır. İşlenen cinayet, katliamın, zulmün uluslararası hukukta hesabı sorulmadan bölgede barış akim kalacaktır. Başkenti Doğu Kudüs olan bağımsız ve egemen Filistin devletinin kurulması yegane çözümdür. Bunun için İsrail'in üzerinde baskı oluşturulması gerekir.

BURADAN MİLLETİME SESLENİYORUM...

Müslümanlar olarak Kudüs'ü, Mescid-i Aksa'yı sık sık ziyaret etmeliyiz. İstatistiklere baktığımızda hala bu konuda çok ciddi eksiğimizin olduğunu görüyoruz. 2015'te 600 bin Amerikalı, 400 bin Rus, 300 bin Fransız Kudüs'ü ziyaret etmiş. Müslüman ülkeler arasında en fazla Türkiye'den ziyaretçi gitmiş. Giden sayı nedir biliyor musunuz; 26 binde kalmıştır. Ben buradan milletime sesleniyorum...Yüz binler niçin Mescid-i Aksa'yı ziyarete gitmesin. Hiç bahane yok! Gitmelidir. Bu tablonun bize yakışmadığını kabul etmeliyiz. Oradaki kardeşlerimize vereceğimiz en güçlü destek Kudüs'teki varlığımız olacaktır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.