Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yeni 'Rusya' açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yeni 'Rusya' açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan, düşürülen Rus uçağı ve Rusya'nın ileri sürdüğü iddialar hakkında açıklamalarda bulundu.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları;

-Rusya'ya karşı iyi niyetimizi ortaya koyduk. Görüşme talep ettik, süreci takip ediyoruz.

-Bu uçakların içinde bir tanesi Suriye'dekilerin eline, diğeri de Türkmenlerin eline ölü olarak geçiyor. Biz daha sonra onlardan Hatay Valiliğimizin girişimiyle alıp Ankara'ya getirdik. 

DAEŞ'TEN PETROL İDDİASI

Türkiye DAİŞ'ten petrol alıyor yakıştırması ahlaki değil.DAİŞ terör örgütünden petrol alan kişilerden bir tanesi Rus ve Suriye vatandaşı olduğu, Amerikan Hazine Bakanlığı tarafından söylenilen George Hasasi'dir. Bunu Amerikan Hazine Bakanlığı da açıkladı. Önce bunu açıklasınlar. İftiralarla bunlar yürümez. Burada çok çok iddialı bir şey de ortaya koyarım. Biz petrol kaçakçılığını yapanları enseleriz. İspat edilirse Ben bu makamda durmam Putin'e de bunu soruyorum: Sen o makamda durur musun? Bilgim dahilinde böyle bir şey bu güne kadar olmamıştır. Bugüne kadar yasal yollardan petrol almışızdır.

RUSYA'NIN YAPTIRIM KARARLARI

Sabırlı olalım, eteklerde ne kadar taş varsa dökülsün görelim. (Rusya'nın yaptırım kararları) Biz de gelişmelere göre nihai kararı vereceğiz.

Devlet arasında böyle uzun uzadıya iplerin koparıldığı şeyler olmaz. Mümkün olan o bağı tutmaktır. Biz o bağı korumaya çalışıyoruz. Rusya bunu nasıl sürdürecek bunu bilemem. Bizde gelişmelere göre bir yol izleyeceğiz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.