Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD yolcusu

Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD yolcusu

Başbakan Yıldırım ile mutabakata vardıklarını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, TEOG sınavının kaldırılacağının sinyalini verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Tayyip Erdoğan, ABD ziyareti öncesi Atatürk Havalimanı'nda kameralar karşısına geçti.

MUTABAKAT SAĞLANDI

TEOG sınavının kaldırılmasıyla ilgili konuşan Cumhurbaşkanı, Başbakan Binali Yıldırım ile yaptığı görüşmede mutabakatın sağlandığını belirtti.

TEOG SINAVI KALDIRILIYOR

Erdoğan, "Başbakan'la bu konuyu etraflıca görüştük ve uygulamaya girmesi konusunda herhangi bir mani yok. Bizim bir defa bu konuyu gündemimizden çıkarırken çocuklarımızın daha çok okul derslerine yönlemlerinin önünü açmamız çok daha isabetli olacaktır. Okullardaki atılacak adımlardır, gidecekleri liselere yönelik, gidecekleri liselerde yapılacak adımlara yönelik atılacak adımlardır.

PARALARIN AKTIĞI, AKITILDIĞI BU SÜREÇ..

Çocuklarımız bu TEOG denilen, sıkan, sıkıştıran, paraların aktığı akıtıldığı bu süreçten çocuklarımızı kurtarmış oluruz." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD yolcusu VİDEO

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD yolcusu

PROGRAMIMIZ YOĞUN OLACAK

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları;

Programımız gerek ikili görüşmeler, gerekse katılacağımız faaliyetler bakımından bir hayli yoğun olacak. Görüşmelerin ana temasını insana odaklanma, sürdürülebilir bir dünyada herkes için barış ve insanca bir yaşam için mücadele oluşturmaktadır. Genel kurula iştirak eden katılımcılar gerek bu tema, gerekse dünyamızın gidişatı konusunda görüşlerini ortaya koyacaklardır.

DÜNYA 5'TEN BÜYÜKTÜR, YİNE GÜNDEME GETİRECEĞİZ

BM Güvenlik Konseyi’nde sürekli söylediğimiz gibi dünya beşten büyüktür, bunu yine gündeme getireceğiz. Bu benim ilk kez katılacağım BM Güvenlik Konseyi toplantısı değil. Katıldığımız günden bu yana öncelikler değişti. Ancak bizim ilkeli tutumumuz, mazlumun sesi olma iddiamız ve değişimin şart olduğu yönündeki ifadelerimiz hep baki kaldı. Hak bildiklerimizi söylemekten, doğruları dile getirmekten asla çekinmedik. Bize düşen elimizle, dilimizle, buna imkan olmadığı zaman kalbimizle yanlışı düzeltmektir.

TRUMP İLE GÖRÜŞMEYE ÖZEL ÖNEM VERİYORUM

New York’ta bulunacağım süre zarfında ABD Başkanı sayın Trump da dahil bazı devlet ve hükümet başkanlarıyla görüşmeler gerçekleştireceğiz. Trump ile görüşmeye özel önem atfediyorum. Gündemimizde bir çok önemli gelişme bulunuyor. Bu görüşmenin faydalı olacağına inanıyorum.

BAŞBAKAN İLE ETRAFLICA GÖRÜŞTÜK

Başbakan'la bu konuyu etraflıca görüştük ve uygulamaya girmesi konusunda herhangi bir mani yok. Bizim bir defa bu konuyu gündemimizden çıkarırken çocuklarımızın daha çok okul derslerine yönlemlerinin önünü açmamız çok daha isabetli olacaktır. Okullardaki atılacak adımlardır, gidecekleri liselere yönelik, gidecekleri liselerde yapılacak adımlara yönelik atılacak adımlardır. Çocuklarımızı bu TEOG denilen, sıkan, sıkıştıran, paraların aktığı akıtıldığı bu süreçten kurtarmış oluruz."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.