Cumhurbaşkanı Gül'den flaş açıklamalar

Cumhurbaşkanı Gül'den flaş açıklamalar

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Habertürk'te soruları yanıtlıyor. Gül, paralel devlet iddiaları için "Devlet içerisinde devlet ve ayrı yapılanmalar da asla olamaz.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Habertürk televizyonuna konuk oldu. Yolsuzluk ve rüşvet operasyonuyla ilgili bir soruya Gül, çözümsüzlük gibi bir şey görmediğini ve her şeyi çözümlü gördüğünü ifade etti.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Habertürk televizyonuna konuk oldu. Yolsuzluk ve rüşvet operasyonuyla ilgili bir soruya Gül, çözümsüzlük gibi bir şey görmediğini ve her şeyi çözümlü gördüğünü ifade etti.

"DEMOKRASİMİZ 10 YIL ÖNCEKİ STANDARTLARIN ÜSTÜNE"

Türkiye'nin kesinlikle 10 yıl önceki demokrasi, hukuk standartlarının çok üstünde olduğunu dile getiren Gül, "Çok daha şeffaf ülke; herkes istediğini söylüyor. Muhakkak sıkıntılar var. Elbette pembe tablo çizmiyorum. Türkiye'nin çözülmeyecek meselesi olmadığını düşünüyorum." dedi.
 
Haziran ayındaki olaylarıyla bugünkü olayların farklı olduğunu düşündüğünü belirten Gül, aynı görmediğini kaydetti. Kürt meselesinin çözümünün birliğin, bütünlüğün zedelenmeden olması gerektiğini dile getiren Gül, bugün konuşulanların 10 yıl önce konuşulduğunda hapse girildiğini hatırlattı.

"YARGI SORUMLULUK İÇİNDE OLMALI"
 

Anayasa Mahkemesinin tutuklu milletvekilleriyle ilgili kararının sorulması üzerine Gül, "Türkiye'nin demokratik hukuk devletinde kuvvetler ayrıIığı prensibi vardır. Yasama, yürütme, yargı; hepsi ayrı. Bunların bir ahenk içinde olması gerekir. Yürütmenin, yasamanın, yargının bir sorumluluk içinde olması gerekir." diye konuştu.

"KARAR MEMNUNİYET VERİCİ"

Yargının bağımsızlığı ve tarafsızlığının çok önemli olduğunu vurgulayan Gül, kendi saygınlığı ve tarafsızlığını helal düşürmeden hareket edilmesi gerektiğini kaydetti. "Son kararları çok memnuniyet verici olarak karşılıyorum." diyen Gül, oy birliğiyle karar almasının da sevindirici olduğunu anlattı. "Bugün benimde atadığım üyeler de dahil hepsinin oy birliğiyle alınması evrensel hukukun dikkate alındığını gösterir." diyen Cumhurbaşkanı Gül, "Keşke bunlar daha önce alınabilseydi." ifadelerini kullandı.
 

"Objektif, anayasa, kanunlar ve şüphesiz uluslararası hukuku tanıdığımıza göre AİHM ve nihayetinde kendi vicdanlarına göre hareket edilmelidir." diyen Gül, bunun dışında ideolojik, dini, siyasi olabilir, kendilerine mahfuz tutulması gerektiğini belirterek karar verilirken deminki kriterlere göre vermesi gerektiğini dile getirdi.
 

"Kesinlikle su götürmez şekilde objektifliğini kaybetmemelidir." diyen Gül, çeşitli yanlışlıkların gidereceği yerin mahkemeler olduğunu vurguladı. Gül, "Çeşitli davalarla ilgili sıkıntılar ortaya çıkıyorsa, serzenişler varsa bir sorun var demektir." değerlendirmesinde bulundu.

"ARAP BAHARI BEKLENEN ÜMİDİ SÖNDÜRDÜ"
 
 

Cumhurbaşkanı Gül, 2013 yılıyla ilgili, komşu ülkelerde yaşanan sıkıntıları dile getirdi. "Arap Baharı maalesef, beklenen ümidi söndürdü. Suriye kendi halkına karşı kimyasal silah kullanıldı. Türkiye için canlı bir yıl oldu. Türkiye ekonomisi, diğer ülkelerden daha iyi. Ekonomi yüzde 4 büyüdü. Avrupa'nın en iyi büyüyen ülkesi Türkiye. Umarım 2014 yılı yeni bir başlangıç olur.' dedi.
 
 

"DEVLET İÇİNDE AYRI BİR DEVLET OLMAZ"
 

Son dönemde yapılan operasyon hakkında da konuşan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, "Devlet içerisinde ayrı bir devlet olamaz. Devletin kurumlarında o ülkenin vatandaşları olan herkes çalışabilir. Bu silahlı kuvvetler olabilir, devletin diğer organları olabilir. Ama bir anayasadaki kanunlar ve hiyerarşi çerçevesinde çalışacaklar. Bunun dışında başka bir yerden talimat gibi şey kesinlikle söz konusu olabilir. Varsa iddialar araştırılır, buna kesinlikle müsaade edilmez. Hele hakimler, yargı içerisinde böyle bir şey varsa asla tahammül edilemez. Bu iddialar araştırılır, üzerine gidilir ve gereği de muhakkak yapılır." şeklinde konuştu. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.