O Madde Yeniden Yazılmalı

O Madde Yeniden Yazılmalı

Cumhurbaşkanı, Hollanda'ya giderken uçakta gazetecilerin sorularına cevapladı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, darbelere gerekçe olarak gösterilen Türk Silahlı Kuvvetleri İç Hizmet Kanunu'nun 35'inci maddesinin yeniden yazılması gerektiğini söyledi.

35'nci maddenin yanlış yorumlandığını vurgulayan Gül, "Minareyi düzeltmek gerekir. Baştan açık seçik tarzda yazmak lazım. Anayasada kurallar açık olmalı." dedi.

Cumhurbaşkanı , 28 Şubat kararlarında imzası olmadığını belirtirken, Meclis'in güvenoyu verdiği hükümet programına aykırı olan kararların uygulanamayacağını savunduklarını belirtti. "28 Şubat kararları da bu programa aykırı. Bu kararların uygulanması o programa ters düşmek olurdu." dedi. Dönemin başbakanı Necmettin Erbakan'ın direndiğini belirtti.

Anayasa değişikliğinden sonra geçmişte yapılan tüm hataların yargı tarafından mercek altına alındığını aktaran Cumhurbaşkanı, şunları söyledi: "Cezasızlık azmettirir, böyle bir kural vardır. O nedenle geçmişte demokrasiye müdahale edenler yargılama süreçleri adil olmak kaydıyla ciddi bir şekilde yargılanmaları caydırıcılık olur, herkese ders olur. 15-20 sene sonra bu işleri yapanlara hesap sorulabiliyor olması caydırıcılık oluşturur. Yargılamaların kamu vicdanında meşruiyetinin devamı için özenli ve titiz hareket edilmesi gerekir."

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.