Cumhurbaşkanı İnovasyon Haftası Etkinliği'nde

Cumhurbaşkanı İnovasyon Haftası Etkinliği'nde

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2017'de Kanal İstanbul'un ihalesinin yapılacağını söyledi.

Erdoğan, İstanbul Kongre Merkezi'nde düzenlenen Türkiye İnovasyon Haftası Etkinliği'ne katılım sağladı. 18 Mart'ta Çanakkale Köprüsü'nün temelinin atılacağını ifade eden Erdoğan 2017'de de Kanal İstanbul'un ihaleye çıkarılacağını söyledi.

KANAL İSTANBUL İHALESİ 2017'DE

"Bütün engellemeleri yaptılar Yavuz Sultan Selim'i açtık. Şimdi 20 Aralık'ta Marmaray'dan sonra Avrasya Tüneli'ni açıyoruz.

Marmaray raylı sistem. Yolcu sayısı 2 milyona ulaştı.

Şimdi Avrasya Tüneli çift katlı, oradan da otomobillerimizle karşıdan karşıya geçeceğiz.

18 Mart'ta Çanakkale Köprüsü temelini atıyoruz. 2017'de Kanal İstanbul'un ihalesini yapacağız."

Erdoğan: 2017'de Kanal İstanbul'un ihalesi yapılacak VİDEO

GENÇLERİN SAHİP ÇIKMADIĞI İNOVASYONUN GELECEĞİ YOKTUR

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından notlar;

"Gençlerimizin sahip çıkmadığı bir inovasyonun geleceği yoktur. Katılan tüm öğrencilerimize çok teşekkür ediyorum. Bu güzel etkinliğe katkı sağlayanlara şükranlarımı sunuyorum. İnovasyona verilen önem için TİM yönetim ve üyelerini kutluyorum.

İNOVASYON İLE İNSANLIK TARİHİ EŞİTTİR

İnsanlık tarihi yeninin peşinde koşmanın tarihidir. Bu bakımdan inovasyon insanlık tarihi ile eşittir desek yeridir. Mükemmel olan sadece yüce yaratıcıdır. Yaratmak elbette sadece Allah'a mahsustur. Bize düşen kendi kabiliyetimizde çalışmak ve en iyisini elde etmeyi ummaktır. İnsan kendisine çizilen sınırlar dahilinde sürekli arayış içindedir. İslam dünyasında bitmek bilmez araştırmalar yapılmış, çok önemli ürünler ortaya konmuştur.

TÜRKİYE AYAĞA KALKMADAN BÖLGE AYAĞA KALKAMAZ

İnovasyon bize dışardan gelmiş olsa da içerdiği anlam açısından kendi öz malımızdır. Yitik kaybedildiği yerde aranır derler bulmanın arayışlarına buradan başlayacağız. Türkiye ayağa kalkmadan bölgemizin ayağa kalkamayacağını görüyoruz ve anlıyoruz.

TÜRKİYE'Yİ İLERİ TAŞIMAK ZORUNDALAR

Yenilikçi çalışmalar yürüten firmalarımız, TİM gibi çatı firmalarımız Türkiye'yi ileriye taşımak zorundalar. Türkiye ancak yenilikçi bir anlayış üzerinde inşa edilebilir. Bu konuda ümit verici gelişmeler görmekle birlikte katetmemiz gereken bir mesafe olduğu ortadadır. İnovasyonu başaramazsak işin kaymağını başkalarına bizse hamallığını yaparız. Türkiye'nin 2023 hedefleri çok ciddi.

2002-2015'te yerli patent başvuru sayısı 37 bini geride bıraktı. İmalat sanayi gelişimleri yüzde 58'i yenilikçi faaliyetler yürütür hale geldi. 128 ülkede 42. sıraya yükseldik küresel anlamda. Tüm gelişmelerin olumlu neticelerini büyüyen ekonomiz üzerinde görüyoruz. Cumhurbaşkanı olarak desteğimin yanınızda olduğunu özellikle bilmenizi istiyorum.

İNOVASYON ZİHNİYET DEĞİŞİKLİĞİDİR

İnovasyon kavramı söylenecek söz kalmadığını iddia ediyor. İnovasyonun mevcut ürünlerin kılıflarını değiştirmekten ibaret olduğunu söyleyenler de var. İnovasyon her şeyden önce bir zihniyet değişikliğidir bunu anlamamız lazım. Buna adeta bir güncelleme de diyebiliriz. İnovasyonla zihniyet yeni bir yol aramaya başlar. Garantili yaşayayım rahatıma bakayım memur olayım zihniyetinin inovasyonla hiçbir ilişkisi olamaz.

TİCARİLEŞMEYEN ÇABA GEREKSİZDİR

İnovasyonun yolu icat çıkarma denilen yenilikten geçiyor. Müşteriye sunulması ticari hale gelmesidir. Mevcut durumdan rahatsız zihin adımların birbirinden ayrı olmadığını iyi bilir. Ticarileşmeyen bir çaba kırk yılda öğrenilmiş, israftır gereksizdir. Bir tarafta artı değer oluşturan istihdam sağlayan bir zihniyetle istihdama yönelmeliyiz.

OYNANAN OYUNLARI GÖRMEK İSTEMİYORLAR

Finans sektörünü ona yardımcı olarak kabul eder. Finans sektörü deyince kur dalgalanmaları geliyor aklımıza. Bazıları oynanan oyunları görmek istemiyor. Döviz yerine kendi paramızı kullanmamız bir başkasının ülkesine karşılık değildir. Turkuaz gençliği karşımda görünce gönlüm açılıyor.

Turkuaz bizim milli rengimizdir. Turkuaz bizimdir. Kırmızı ile arasındaki fark da budur. Onun özelliği var.

ABD 1970'DE FAİZLERİ YÜKSELTTİ

Tarihten bir hadise: 1970'de ABD durağan talep işsizlik sebebiyle faizleri yükseltti. 1985'de Yen, Mark'ta yüzde 50 değer kazanınca ülke ekonomisi çöktü.

Yönetim önemsemedi. Ama çiftçiler ve diğerleri kendilerini korumak için talepte bulundular. Şirketler de isteyince yürürlüğe girdi. Sonunda Amerika, Almanya, Japonya, Batı Almanya ile bir araya gelerek doların yen karşısında değer kaybetmesinde anlaştı. Şu anda aynı durum söz konusu.

KURUN DA FAİZLERİN DE ARTMASINA KARŞIYIZ

Biz kurun da faizlerin de artmasına karşıyız. Biz üretim, istihdam, yatırımcının dünya ile rakabette gücünün artmasını istiyoruz. Bunun için içerde milli paramızı kullanma kararı aldık. Rusya ile görüştük. Biz sizden ne alıyorsak Rus rublesi ile alalım, İran'la konuştuk. Bizimkiyle alalım. Çin aynı şekilde. Siz de ne alırsanız aynı şekilde alın, mutabık kaldık.

Paradan para kazanan anlayışı doğru bulmuyoruz. Bu yöntemle para kazanmak üretim ve fayda sağlamakla mümkündür. Biz öyle görüyoruz. Ekonomik destek paketine göre TOBB ile 2 bankamız işbirliği yaparak KOBİ'lere düşük faizli kredi verecek.

DENEMEKTEN YORULMAYACAKSINIZ

Bu sene Türkiye İnovasyon Haftası'nda kısa sürede konuların hemen hayata geçmesini diliyorum. Lazer şimdi kanser ve göz bozukluğuna, marketlere kullanılıyor. Denemekten yorulmayacaksınız gençler.

Finansmanda inovasyon reel sektörün desteklenmesidir. Son 3 yılımız yenilikçilik yolunda harcamamız gereken zamanı farklı konulara yönlendirmemiz gereken bir dönem oldu. Her alanda Cumhuriyet tarihinin en yüksek seviyesine ulaştığımız 2013-2014 yılı en büyük saldırıların başladığı dönemdir.

BİZE DİZ ÇÖKTÜRMEYE ÇALIŞTILAR

Türkiye Gezi'yi FETÖ'yü, PKK ve DEAŞ'ın kanlı eylemlerini yaşamamış olsaydı bugün çok farklı yerde olacaktı. 410 milyar doları bulan dış ticaretimiz 600 milyar doları bulacaktı. Büyüme oranımız yüzde 6-7'lerden düşmeyecekti. Faiz oranları yüzde 3'lere gerileyecekti. Elimizi kolumuzu bağlamaya, Çok sinsi bir oyunla bize diz çöktürmeye çalıştılar.

ŞİMDİ ONLAR BİZDEN BORÇ İSTİYOR

2013'te IMF'e olan borcumuzu sıfırladık. Şimdi onlar bizden borç istiyor 5 milyon dolar verir misiniz? Bakın nereden nereye geldik. Türkiye artık ayakları üzerinde duran bir ülkedir.

AB SİYASETÇİLERİ AYAR VERMEYE ÇALIŞIYOR

Biz şu anda en az gelişmiş ülkelere 1. sırada ABD'nin yardım ettiği, 2. sırada bizim, 3. sırada İngiltere. Veren el alan elden diyoruz. AB siyasetçileri kendi ilke ve değerlerine sırt dönme pahasına Türkiye'ye ayar vermeye çalışıyor.

Asla öne sürülmeyen kriterler sıra bize gelince ortaya koyuluyor. Türkiye'nin geldiği noktadan rahatsız olanlar bu duygudan kendilerini alıkoymuyor. Daha önceki başarılarımızı nasıl elde ettiğimizi unutmuş değiliz. Hedeflerimize yürüyüşümüze devam edeceğiz.

Türkiye'nin geldiği noktadan rahatsız olanlar duygularını saklamıyorlar. Biz bu başarıları nasıl elde ettiğimizi unutmadık. Hedeflerimize doğru yürümekten vazgeçmeyiz.

GENÇLER BEN BUNA SİYASİ İNOVASYON DİYORUM

Gençler ben buna siyasi inovasyon diyorum. Üstesinden gelemeyeciğimiz meselemiz yok. Komşumuz, Avrupa Kalkınma Bankası ve çevresinden 400 milyar Avro destek aldı. Biz böyle bir kapı çalmadık. Böyle bir duruma düşmedik.

MİLLETİM TÜRK LİRASI'NA ÇEVİRDİ

Bugün kendi param için her şeyimi seferber ediyorum. Gençler bu millet büyük bir millet. İşte milletim napıyor; yastığının altında ne var ne yok Türk Lirası'na çevirdi. 2023 hedeflerimizden taviz vermeden yolumuza devam edeceğiz.

AVRASYA TÜNELİ'Nİ AÇIYORUZ

Bütün engellemeleri yaptılar Yavuz Sultan Selim'i açtık. Şimdi 20 Aralık'ta Marmaray'dan sonra Avrasya Tüneli'ni açıyoruz. Marmaray raylı sistem. Yolcu sayısı 2 milyona ulaştı.

Şimdi Avrasya Tüneli çift katlı, oradan da otomobillerimizle karşıdan karşıya geçeceğiz. 18 Mart'ta Çanakkale Köprüsü temelini atıyoruz. 2017'de Kanal İstanbul'un ihalesini yapacağız."

 
 
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.