Cumhurbaşkanı NATO Genel Sekteteri'yle görüştü

Cumhurbaşkanı NATO Genel Sekteteri'yle görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, NATO Genel Sekreteriyle gerçekleştirdiği telefon görüşmesinde: "Ulusal güvenliğimiz için her türlü tedbiri alırız." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, NATO Genel Sekreteri Stoltenberg ile telefonda görüştü.

PYD/YPG ASLA KABUL EDİLEMEZ

DEAŞ'la Mücadele Küresel Koalisyonu Sözcüsünün Suriye'nin kuzeyinde 'Suriye Sınır Güvenliği Gücü' tesis edileceği yönündeki açıklamasının gündeme geldiği görüşmede Erdoğan, PYD/YPG terör örgütü güdümündeki SDG komutasında faaliyet göstermesi öngörülen söz konusu türden bir güç oluşturulmasının asla kabul edilemeyeceğini vurguladı.

Cumhurbaşkanı NATO Genel Sekteteri'yle görüştü

HER TÜRLÜ TEDBİRİ ALIRIZ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, NATO Genel Sekreteri Stoltenberg ile yaptığı telefon görüşmesinde, Suriye'deki son gelişmeler karşısında Türkiye'nin uluslararası hukuktan doğan hakları kapsamında ulusal güvenliğini muhafaza için gerekli her türlü tedbiri alacağını hatırlattı.

STOLTENBERG: ABD OLUŞUM İÇİN NATO'YA DANIŞMADI

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın görüştüğü NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, Suriye'nin kuzeyinde ABD'nin YPG ile bir güç oluşturma hususunu NATO'ya danışmadığını dile getirdi.

 

Türkiye'nin NATO için önemli bir ülke olduğunu belirten Stoltenberg, bölgede yaşanan sorunun çözümü için müttefikler arasında açık diyaloğun önemine dikkati çektiği öğrenildi.

Cumhurbaşkanı NATO Genel Sekteteri'yle görüştü

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.