Kartal Demirağ'ı 'iyi çocuklar' yetiştirmiş

Kartal Demirağ'ı 'iyi çocuklar' yetiştirmiş

Cumhurbaşkanı Turgut Özal’a suikast girişiminde bulunan Kartal Demirağ’ın kardeşi Ali Demirağ ‘Milat’a konuştu.

Ali Demirağ, İzmir 1 No’lu F Tipi Cezaevi’nde kalan kardeşi Kartal Demirağ’ın Özel Harp Dairesi’nin özel harp tekniklerini yaygın olarak uyguladığı ilk yer olan ‘Kıbrıs’da eğitim aldığını açıkladı.
 
1988 yılında merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal’a suikast girişiminde bulunan Kartal Demirağ’ın kardeşi Ali Demirağ ‘Milat’a konuştu.
 
Ali Demirağ, İzmir 1 No’lu F Tipi Cezaevi’nde kalan kardeşi Kartal Demirağ’ın Özel Harp Dairesi’nin özel harp tekniklerini yaygın olarak uyguladığı ilk yer olan ‘Kıbrıs’da eğitim aldığını açıkladı.
 
Yıllardır Özel Harpçi olduğu iddia edilen ancak bir türlü ispatlanamayan Kartal Demirağ’ın Kıbrıs’ta eğitim aldığını ifade eden kardeşi Ali Demirağ, “Ben Özel Harpçi mi bilmem. Ama kardeşim bana bizzat ‘ben Kıbrıs’tan geldim. Orada eğitim aldım’ dedi. Aldığı eğitimi sorduğumda kardeşim Kartal sadece gülümsemekle yetindi ve ‘eğitim işte yeterince açık değil mi…’ cevabı verdi. Eğitimi kimden aldığını ısrarla sorduğumda ‘askerlerden’ demekle yetindi. Daha sonra bir komutandan da söz etti aslında ama hatırlayamıyorum” dedi.
 
Her attığını vururdu
 
Kardeşi ile birlikte dağda, bayırda zaman zaman eğlence olsun diye atış yaptıklarını ifade eden Ali Demirağ, “Aslında Kartal’ın keskin nişancılığı dikkatimden kaçmıyordu. Attığını vururdu. Ne zaman sorular sorsam beni geçiştirirdi. Eğitim aldığı her halinden belliydi” diye konuştu.
 
Kardeşimi yalnız bıraktılar
 
Kardeşi Kartal Demirağ tarafından Turgut Özal’a yapılan suikast hakkında ise, “Çok sır bir olay” diyen Ali Demirağ, “Kardeşim inanıyorum ki konuşacak. Çok ilişkileri vardı ve cezaevine düştükten sonra yalnız bırakıldı. Kartal bu duruma çok üzüldü. Ama ilişkilerini hep bizden gizlemeye çalıştı. Üzerinde hep bir gizem vardı. Ama ben Özal suikastı hakkında konuşacağını düşünüyorum. O perde mutlaka aranacak. Kartal konuşmaya başlayınca yer yerinden oynayacak” dedi.
 
Bizi susturanları açıklarım
 
Özal suikastının ardından kendisinin de emniyete götürüldüğünü ve 20 gün sorgulandığını ifade eden Ali Demirağ, “Bizim ifadelerimiz nedense hep gizli tutuldu. Sadece ben değil birkaç önemli isim de o dönem ifade verdi. Dönemin ifadeleri kamuoyuna yansımadı. O gün söylediklerimi yeniden söylemek istemiyorum. Ancak savcılar söz konusu ifadelere ulaşamıyorlarsa suikast öncesi yaşananları anlatmaya hazırım. Tabi kardeşimin bazı ilişkilerini de açıklarım. Hatta susmam yönünde bana yapılan baskıları da deşifre etmeye hazırım” şeklinde konuştu.
 
Kaynak: Aslan DEĞİRMENCİ / MİLAT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.