Cumhurbaşkanı'nın 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'ndeki konuşması

Cumhurbaşkanı'nın 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'ndeki konuşması

Cumhurbaşkanı, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'ndeki etkinlikte konuşma yaptı.

FETÖ'cü hainlerin millete darbe vurmaya kalkıştıkları ancak milletin direnişiyle karşılaştıkları ve milletin destan yazdığı 15 Temmuz gecesinden bir sene sonra 34 şehidin verildiği 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde anma etkinliği düzenleniyor.

Recep Tayyip Erdoğan, burada bir konuşma yaptı.

CUMHURBAŞKANI'NIN KONUŞMASI

Şehitlerimizin emaneti kıymetli kardeşlerim, değerli gazi kardeşlerim, buradaki programa katılan sevgili.İstanbullular 15 Temmuz ihanet gecesinin 1. yıl dönümünde meydanları dolduran aziz kardeşlerim hepinizi en kalbi duygularımla selamlıyorum.

Erdoğan: Şu köprünün dili olsa da o geceki kahramanlıkları anlatsa

Yukarıdaki videoya yapılan son yorumlarTümünü Gör | Yorum Ekle

 

İSTANBUL'DA EN ÇOK KANIN DÖKÜLDÜĞÜ YER KÖPRÜ'DÜR

Tam bir yıl önce burada bir ihanet girişimi başlamıştı. Buraya gelen darbecilerin Köprü'yü kapatmasıyla bir süredir devam eden hareketlenmenin nedeni anlaşıldı. Türm dünyaya kontrol bizim mesajı vermeye çalışıyorlardı. Aynı saatlerde İstanbul ve Ankara'dan haberlergeliyordu. Tam o sırada ben Dalaman'dan bu tarafa doğru hareket etmiştik. Milletimiz o ihanetin arkasında FETÖ'nün olduğunu fark etmiştir, hemen harekete geçmiştir. Sayın Başbakan'ın ve şahsımın yaptığı çağrıyla milyonlar meydanları kışla önlerini, havalimanlarını doldurmuştur. Diğer illerimizde darbeciler fırsat bulamadan desrdest edilmiştir. İstanbul'da en çok kanın döküldüğü yer burasıdır. Tam 36 vatandaşımız şehit olmuştur.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nin önünde 29 şehidimiz var, Gölbaşı'nı uçakla bombalayan bu hainler 53 kardeimizi şehit etti. Kazan'da 9 şehidimiz var, Ankara Emniyet Müdürlüğü'ndeki şehit sayısı 10'u geçti.

BU MİLLETE KİM ZİNCİR VURABİLİR

FETÖ'cülerin karşısına dikilenlerin elinde ne vardı? Silah mı vardı? Bugün olduğu gbi bayrağı vardı ama çok daha etkili bir silahı vardı; imanı vardı imanı. Akif ne diyor; İmansız olan yürek sine de paslı bir yüktür. Milletimiz o gece imanıyla dünyanın en modern silahlarına galabe çaldı. Tekbirle tankın üzerine gideni kim eser edebilir? Sağında solunda onlarca kişi şehit düştüğü halde geri dönmeyeni kim durdurabilir? Kendisine geri dön çağrısı yapana; "bugün ölmeyeceksek ne zaman öleceğiz" cevabını verene kim zincir vurabilir?  Şu köprünün dili olsa da o geceki kahramanlıkları anlatsa.

Ne diyor Akif; Şüheda gövdesi bir baksana dağlar taşlar, o rüku olmasa dünyada eğilmez başlar. Bir hilal uğruna ya rab ne güneşler batıyor. Özgürlüğüne, bayrağına, vatanına, milletine, geleceğine sahip çıkan milletimin tüm fertlerine teşekkürlerimi sunuyorum.

BİZ MİLLETİZ ONLAR İLLET

Biz bu mekanı yaparken, onları unutmayacağız, unuturmayacağız diye yaptık. Rastgele bir araya gelmiş insan topluluklarıyla milletler arasında fark budur. Topluluklar anlık çıkarlar için birarada bulunurken, milletlerse canlarını vermeye göze alırlar. Türk milleti, kutsallarını korumak uğruna canını vermekten çekinmeyeceğini göstermiştir. Biz sıradan göçebe bir kavim değiliz. Biz milletiz, onlarsa illet.

HAİNLERİN KAFASINI KOPARTACAĞIZ

15 Temmuz ilk saldırı değil, son saldırıda olmayacak. FETÖ'nün sadece FETÖ' olmaduığını PKK'nın sadece PKK DEAŞ'ın DEAŞ olmaıdğını çok iyi biliyoruz. Arkalarında kimlerin ne olduğunu da çok iyi biliyoruz. Piyonları ezip geçmeden şahı da mat edemeyeceğiz. O yüzden önce bu hainlerin kafasını kopartacağız.

PARLAMENTO İDAM DERSE BEN DE ONAYLARIM

Kandil'de Küpe'de Besler Deresi'nde şu anda askerimiz, polisimiz, komandolarımız tüm güvenlik güçlerimiz bunları tek tek öldürüyorlar. İdam meselesi ise parlamentonun meselesidir. Parlamento idam kararını vermesi halinde ben de bunu onaylarım. Çünkü şehitl ailelerinin evine gittiğimde, gazilerimizi ziyaret ettiğimde ateş düştüğü yeri yakıyor. Git ailelere sor bakalım onlar ne diyor?

BU MÜCADELE ÖDLEKLERİN MÜCADELESİ DEĞİL

Bazıları ısrarla ne diyor; "kontrollü darbe". Milletimizin direnişine kara çalmak istiyorlar. Doğru o gece 23:15 Atatürk Havalimanı'na iniyor, benim on binlerce kardeşim orada. Tankarl VIP'nin önüde, korkuyor dışarı çıkamıyor, gidiyor görüşüyorlar, sonra çıkıyor tankların koruması eşliğinde Bakırköy'e gidiyor. Bikseydim Yenikapı Buluşması'na davet etmezdim. Son anda gelebileceğini bildirdi. Yenikapı ruhundan hiçbir şey almamış, insan utanır. Şehitlere saygızılıktır, hakarettir. Bu millet senin gibi ürkek değil. Bu mücadele ödleklerin, vandalların mücadelesi değildir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.