Cumhurbaşkanı'nın Diyarbakır konuşması

Cumhurbaşkanı'nın Diyarbakır konuşması

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Diyarbakır'da yaptığı konuşmada, PKK'ya yüklendi; "Elinde silah olanla barış olmaz" dedi.

Recep Tayyip Erdoğan, bugün programları kapsamında Diyarbakır'da.

Cumhurbaşkanı burada Diyarbakır Valiliği önünde düzenlenen programda konuşma yaptı.

Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkan kısımlar şunlar;

"HÜNGÜR HÜNGÜR AĞLAYAN ANALARI UNUTMUYORUZ"

"Doğu ve Güneydoğu'ya yaptığımız yatırımların bedeli 280 miyar TL." diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan; "Bu PKK yanlıları ikide bir diyorlar ki 'barış, barış, barış.' Lafla barış olur mu? Elinde silahla dolaşanlarla barış olur mu? Biz inşa ediyoruz. Biz ihya ediyoruz. Biz, Diyarbakır Belediyesinin önünde hüngür hüngür ağlayan, çocukları dağa kaçırılmış anaları unutmuyoruz. Onlara barış diyenler nasıl baktılar, haince baktılar. Ama biz şefkatle baktık, merhametle baktık. Barışın fedaileri biziz, özgürlüklerin fedaisi biziz ve bundan sonra da böyle olacak. Biz sizi gizli değil alenen sevdik." diye seslendi.

Erdoğan: Elinde silahla dolaşanlarla barış olur mu VİDEO

"TÜRKİYE DİYARBAKIRSIZ OLAMAZ"

"Türkiye nasıl İstanbul'suz, İzmir'siz, Trabzon'suz, Antalya'sız, Erzurum'suz olamazsa asla Diyarbakır'sız da olamaz. Çünkü Diyarbakır bizim kalbimiz. Bu coğrafyayı, bu halkı bizden koparmak isteyen, kalbimizi söküp almaya çalışıyor demektir. Diyarbakır Türkiye'nin mührüdür. El uzatılmasına asla izin vermeyiz. Rabbim kaderimizi bu coğrafyada birlikte yazmış, bizim geçmişiz gibi geleceğimiz de ortak."

"TERÖR ÖRGÜTÜ HUZURUN BAŞ DÜŞMANI"

"Terörün olduğu yerde istikrar olur mu, güven olur mu? Bölücü terör örgütü ülkemizin huzurunun baş düşmanı. Parası olanın kullandığı bu şebekeden ülkemizi kurtarmakta kararlıyız. Ne dille, ne kurslarla ilgili ne tv yayınlarıyla ilgili en küçük bir endişeniz olmasın."

"TEHDİTLE KİMSEYİ ETKİ ALTINA ALAMAYACAKLAR"

"Bu hain örgüt artık hiçbir vatandaşımızın evini başına yıkamayacak. Bu alçak örgüt hiçbir vatandaşımızın evladını zorla elinden alamayacak. Bu kalleş örgüt artık çocuğuyla, kardeşiyle, anası babasıyla tehdit ederek kimsenin siyasi iradesini rehin alamayacak. Alırlar, nerede alırlar? Avrupa'da, Almanya'da, Hollanda'da, Avusturya'da, Belçika'da, İsviçre'de alırlar ama Türkiye'de alamayacaklar."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.