Cumhurbaşkanlığı Külliyesini bombalayan pilot konuştu

Cumhurbaşkanlığı Külliyesini bombalayan pilot konuştu

Cumhurbaşkanlığı Külliyesini bombalayan pilot Müslim Macit, ifadesinde "cemaatin darbe yaptığını biliyordum. Bilerek atış yaptım" dedi.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesini bombalayan pilotolarak kamuoyunda bilinen Müslim Macit’in, 30 Eylül’de ikinci kez ifadesi alındı.

Macit ifadesinde, “Bizim, yani hizmet hareketinin, cemaatin, darbe yaptığımızı biliyordum. Bilerek atış yaptım” dedi.

TALİMATLARI SİVİLLERDEN ALDILAR

Bombalanacak yerlerin emirlerini veren Albay Ahmet Özçetin’in de bu talimatları sivillerden aldığını iddia eden Macit, ikinci ifadesinde özetle şunları anlattı:

“Deskte Mete Kaygusuz Yüzbaşı, Ahmet Tosun Yüzbaşı ve Albay Ahmet Özçetin vardı. Özçetin’in emir aldığı kişiler gazinodaydı. Hakan Evrim, Kubilay Selçuk ve tanımadığım sivil şahıslar vardı.

Tosun yüzbaşı, Mehmet Fatih Çavur’dan aldığı talimatları telsizle uçağa iletmeye başladı. Çavur talimatları Ahmet Özçetin’den alıyordu. Tosun da havadaki uçaklara ‘Meclis’e atış serbest, Kızılay’dan alçak irtifa uçuşu yapın, Türksat’a atış serbest, Genelkurmay’dan alçak geçiş yapın’ talimatları vermeye başladı.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesini bombalayan pilot konuştu

KOORDİNAT JANDARMA GENEL KOMUTANLIĞI'YDI

Kalkmadan önce verilen koordinatı uçağa girdim. Jandarma Genel Komutanlığı önünü gösteriyordu. Kuleden Yarbay Hakan Karakuş ‘koordinat üzerinde beklemeye devam et sonra talimat vereceğiz’ dedi.

KÜLLİYE'YE DALDIM

Sonra koordinatın yanındaki kavşak, caminin önü, koordinatın batısı diye tariflerde bulundu ben ‘batıda bir şey yok’ deyince Karakuş diğerlerine atış serbest deyince kavşağa bir tane MK 82 görerek ve dalarak atış yaptım.

Sonra tekrar havalandım. Bu sefer de Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ne, oradaki cami yakınlarına dalarak ve görerek atış yaptım.

CAMİNİN YANINA DA BİR BOMBA ATTIM

Caminin yanına da bir bomba attım. Daha sonra Erzurum’dan kalkan uçaklar beni önlemeye geldiler. Ben de bunun üzerine üsse geri döndüm.

DARBE YAPTIĞIMIZI BİLİYORDUM

Bu esnada bizim yani hizmet hareketinin, cemaatin darbe yaptığımızı biliyordum. Bilerek atış yaptım.

ADİL ÖKSÜZ ORADAYDI

Ben televizyonda Adil Öksüz’ü gördüm. Kendisini tanımıyordum. Darbeden sonra yakalanıp cezaevine gittiğimizde aramızdaki konuşmada, Yüzbaşı Kaygusuz, bana Adil Öksüz’ün de orada olduğunu söyledi.

Sivil kıyafetli 5-10 kişi sürekli telefonlarla irtibat halindeydi. Aynı zamanda beden dillerinden eylemi koordine ettikleri anlaşılıyordu.

Ahmet Özçetin’in de ifademde bahsettiğim bu sivil kişilerden bilgi veya talimatları aldığını düşünüyorum.

5 KİŞİ BİLİYORDU

Mehmet Fatih Çavur’un darbe emrini kimlerden aldığını bilmiyorum. Bize isim söylemedi. Ancak 5 kişinin bildiğinden bahsetmişti.

KARACILAR ERKEN BAŞLADI

Karakuş Yarbay, ‘gece ilerleyen saatlerde harekât başlayacak, ihtiyaç olursa sizi çağıracağız’ diye brifingde söylemişti. 16 Temmuz sabahı harekât niçin başarısız oldu diye aramızda konuşurken Özgür Özgün’ün, ‘Karacılar erken başladı, o nedenle harekâta erken başlandı’ diye söylediğini hatırlıyorum.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.