Sarıgül'den cumhurbaşkanlığı çıkışı

Sarıgül'den cumhurbaşkanlığı çıkışı

Cumhurbaşkanlığı seçimleri ile ilgili olarak da konuşan Sarıgül, 'çatı aday' formülüne karşı çıktı.

Cumhurbaşkanlığı seçimleriyle ilgili CHP 'çatı aday' arayışlarını sürdürürken, Mustafa Sarıgül'den sürpriz bir açıklama geldi. Partisiyle ters düşen Sarıgül, 'çatı aday' formülüne karşı çıktı.

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı ve Eski Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Londra'da faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşu Türkiye Çalışmaları Merkezi'nin İngiliz Parlamentosu'nun alt kanadı Avam Kamarası'nda düzenlediği 'Küresel Demokrasi ve Türkiye-AB İlişkileri' konulu toplantıda konuştu.

ORTAK ADAY ORTADA KALIR

Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi partilerin bir çatı aday çıkarıp çıkarmayacağı ile ilgili bir soru üzerine Sarıgül, her siyasi partinin kendi adayını göstermesi gerektiğini söyledi. "Ortak aday ortada kalır. Ortak adaya kimse destek vermez" diyen Sarıgül, çatı adayın ikinci turda oluşabileceğini kaydetti.

BAYKAL'A KARŞI MÜCADELE VERMİŞ BİRİ OLARAK... 

Sarıgül, CHP Eski Genel Başkanı Deniz Baykal'ın Cumhurbaşkanı seçimleri için CHP'den aday gösterileceği yolundaki haberlerle ilgili olarak şöyle konuştu: "Deniz Baykal'a karşı genel başkanlık mücadelesi vermiş biri olarak izin verirseniz bu sorunun takdirini CHP Genel Merkezi'ne bırakayım."

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.