Cumhuriyet "Başörtüsünü" İlk defa kullandı

Cumhuriyet "Başörtüsünü" İlk defa kullandı

Yazı ve haberlerinde sürekli olarak başörtüsü yerine türban ifadesini kullanan Cumhuriyet gazetesi bugün ÖSS ile ilgili olarak yaptığı haberinde “başörtüsü” sözcüğünü kullandı.

Cumhuriyet gazetesi gerek haberleri gerekse çizgileriyle başörtüsü hakkında olumsuz bir söylem geliştirdiğini biliyoruz. Yazı ve haberlerinde sürekli olarak başörtüsü yerine türban ifadesini kullanan Cumhuriyet gazetesi bu gün ÖSS ile ilgili olarak yaptığı haberinde “başörtüsü” sözcüğünü kullandı.

Haberin Cumhuriyet gazetesinde yer alış biçimi aşağıdaki gibidir;

Başörtü ve cep telefonu yasak

1 milyon 349 bin 423 adayın üniversite eğitimi için yarışacağı Öğrenci Seçme Sınavı (ÖSS), yarın Türkiye’de ve KKTC’nin başkenti Lefkoşa’da gerçekleştirilecek. ÖSS adıyla son kez gerçekleştirilecek sınav, saat 09.30’da başlayacak ve 3 saat 15 dakika sürecek.

Kadın adaylar sınava başörtüleriyle alınmayacakları konusunda uyarılırken, sınav soruları ve yanıtları ÖSYM’nin internet sitesinde aynı gün saat 15.00’ten itibaren yayımlanacak.

Görme engelli adaylar geçen yıllarda olduğu gibi her biri ayrı salonlarda sınava alınacak. Adaylar, soru ve yanıtlara htttp://oss2009-sorular.osym.gov.tr internet adresinden saat 15.00’ten itibaren ulaşabilecekler.

İstanbul’da sınava girecekler ve görevliler 06.00 ile 09.00 saatleri arasında İETT, Özel Halk Otobüsleri, Tramvay, Metro, Metrobüs, Füniküler hatları ile tüm İDO seferlerinden ücretsiz olarak yararlanabilecekler.

ALO 153’ü arayarak önkayıt yaptıran engelli adaylara sınav merkezlerine dek ücretsiz servis hizmeti de verilecek.

Etiketler :